- Gastronauti -

Novi talenti "slatkog" zanata

Nakon uzbudljivih pet meseci, karavan "Mladi poslastičar" je završio svoje putovanje i stigao do velikog finala u Beogradu. Učenici škola iz Aranđelovca, Smedereva, Šapca, Kule i Leskovca su se okupili kako bi odmerili snage u pripremi poslastica.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Drugu godinu zaredom, cilj ovog karavana je da slatki zanat, koji je sve aktuelniji, nastavi svoj život među mladim i ambicioznim ljudima. Tokom prethodnih pet meseci, karavan je sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem obišao pet škola u Srbiji, gde su se održale radionice i interna školska takmičenja.

Na ovogodišnjem takmičenju, učestvovale su Ekonomsko ugostiteljska škola "Slobodan Minić" iz Aranđelovca, Trgovinsko-ugostiteljska škola iz Leskovac i Ekonomsko - trgovinske škole iz Smedereva, Šapca i Kule.

Odabranih 15 učenika iz srednjih stručnih škola tokom finala predstavilo je veštine u pripremi Carrot cake-a, ali i kreativnost kada su od namirnica koje su imali na raspolaganju pripremali poslastice po svom izboru.

Njihov predavač Zdravko Gavrilović, kao i ostali članovi žirija među kojima je bila i prošlogodišnja pobednica projekta Milica Đurđević, pohvalili su umeće budućih poslastičara, a kao pobednicu odabrali su Danicu Spasć iz Leskovca. Drugo i treće mesto osvojili su Veljko Milosavljević iz Leskovca i Radovan Glišić iz Aranđelovca.

Pobednica Danica Spasić izjavila je da do sada nije imala ovakvo iskustvo koje joj je omogućilo da kroz radionice sa svetski priznatim poslastičarem stiče nova znanja u pripremi poslastica, ali i da ujedno ima priliku da se upozna sa načinom rada i veštinama svojih vršnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu