- Gastronauti -

Mesari zatražili policijsku zaštitu od vegetarijanaca

Mesari u Francuskoj zatražili su od policije i ministra unutrašnjih poslova zaštitu zbog napada i nasilja vegetarijanskih aktivista koji se protive konzumiranu mesa i uzgoju životinja u prehrambene svrhe.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty ilustracija
Foto: Getty ilustracija

Mesari u Francuskoj zatražili su danas od policije i ministra unutrašnjih poslova Žerara Kolomba zaštitu zbog napada i nasilja vegetarijanskih aktivista koji se protive konzumiranu mesa i uzgoju životinja u prehrambene svrhe.

"Računamo na vaše usluge i podršku cele vlade kako bi, što je pre moguće, prestalo fizičko, verbalno i moralno nasilje" koje trpe mesari, navodi se u pismu francuske Konfederacije mesara i uzgajivača životinja u prehrambenoj industriji.

U saopštenju se dodaje da su mesari zabrinuti zbog posledica sve popularnijeg trenda vegetarijanskog načina ishrane, navodeći da je "šokantno" to što deo populacije želi na silu da nametne sopstveni način života i ideologiju.

Konfederacija mesara se žalila na razna zastrašivanja i nasilje vegetarijanskih aktivista, navodeći primer mesara isprskanih lažnom krvlju kao i obijanje ribarnica.

U Francuskoj je sve popularnije vegetarijanstvo, a postoje aktivisti prisutni na društvenim mrežama koji propagiraju da ne postoji hijerarhija među vrstama i da su ljudska bića i životinje jednaki.

Gastronauti

Najbolje vinske karte ex-Yu

Kada je pre šest godina započeta rekonstrukcija kultnog restorana Bevanda u okviru istoimenog hotela u opatijskoj luci, jedna od najvećih želja vlasnika i menadžmenta bila je da unutar samog restorana stvore jedno posebno mesto u kojem će se čuvati i negovati najbolja svetska vina i u kojem će najbolji gosti dobiti poseban tretman.

Gastronauti subota 16.06. 11:12 Komentara: 3
strana 1 od 4 idi na stranu