Recepti

Kako napraviti savršenu kajganu?

Slavni kuvar i putopisac Entoni Borden objasnio je u kratkom videu Biznis insajdera o čemu treba voditi računa dok pripremate kajganu ili omlet.

Petak, 23.12.2016.

09:00

Izvor: B92

Kako napraviti savršenu kajganu?
Foto: Thinkstock

Podeli:

Borden kaže da jaja razbija na ravnoj površini, nakon čega ih stavlja u činiju srednje veličine.

“Zatim ih mešam viljuškom, ali vodim računa o tome da ne preteram jer želim da jelo bude prošarano, da se u njemu jasno vide belance i žumance. Ne želim da od kajgane pravim žutu, homogenu smesu”, rekao je.

“Potrebno da jaja budu sveža, odnosno da se razbiju odmah pred pripremu. U kajganu ne dodajem vodu, mleko niti pavlaku. Mislim da se dodavanjem tih namirnica ne dobija ništa”, dodao je.

Slavni kuvar je istakao da je potrebno da tiganj bude vreo (ali ne i suviše vreo) i da se u njemu nalazi puno maslaca koji je zagrejan do tačke penušanja.

“Prvo puštam da jaja malo očvrsnu, a zatim ih mešam pokretima u obliku osmice. Nekako ih... presavijam. Ne želim da pretvorim kajganu u sitne komadiće, želim penušav obrok sa finom teksturom. Kajgana je vrlo jednostavno jelo koje ljudi iz nekog razloga komplikuju i na kraju ga upropaste”, zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.