Recepti

Japanski lanac restorana za Ginisa

Japanska kompanija Ićibanija (Ichibanya Co.) ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći svetski lanac kari restorana.

Ponedeljak, 21.01.2013.

22:31

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Japanski lanac restorana za Ginisa Ichibanya, zakljucno sa 2012. godinom, poseduje 1.305 kari restorana u Japanu, pod imenom "Kuca karija Icibanija", i 100 usluznih objekata u inostranstvu, prenosi agencija Kjodo. Ovaj rekord centralnoazijske kompanije, sa sedistem u japanskom gradu Icinomija (Ichinomiya), zvanicno je priznat proslog cetvrtka od strane Ginisa. Nakon sto je otvorila prvu radnju u maticnom Aici okrugu 1978. godine, Icibanija je pokrenula lanac restorana u preostalih 47 okruga u Japanu do kraja 1994., kada je otvorila i prvi biznis u inostranstvu, na Havajima. U poslovnoj godini koja se zavrsila u maju 2012., Icibanija je ostvarilla neto profit grupe od 2,2 milijardi jena (18,3 miliona evra), cime je ostvarila rekordnu zaradu trecu godinu za redom, prodajom od 39,7 milijardi jena (oko 330 miliona evra). Foto: wikipedia.org, kici Tanjug Japanska kompanija Icibanija (Ichibanya Co.) usla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najveci svetski lanac kari restorana. Japanska kompanija Icibanija (Ichibanya Co.) usla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najveci svetski lanac kari restorana.

Ichibanya, zaključno sa 2012. godinom, poseduje 1.305 kari restorana u Japanu, pod imenom "Kuća karija Ićibanija", i 100 uslužnih objekata u inostranstvu, prenosi agencija Kjodo.

Ovaj rekord centralnoazijske kompanije, sa sedištem u japanskom gradu Ićinomija (Ichinomiya), zvanično je priznat prošlog četvrtka od strane Ginisa.

Nakon što je otvorila prvu radnju u matičnom Aići okrugu 1978. godine, Ićibanija je pokrenula lanac restorana u preostalih 47 okruga u Japanu do kraja 1994., kada je otvorila i prvi biznis u inostranstvu, na Havajima.

U poslovnoj godini koja se završila u maju 2012., Ićibanija je ostvarilla neto profit grupe od 2,2 milijardi jena (18,3 miliona evra), čime je ostvarila rekordnu zaradu treću godinu za redom, prodajom od 39,7 milijardi jena (oko 330 miliona evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare