Utorak, 11.07.2023.

16:47

"Ove ležaljke nisu za turiste iz Srbije": Žena doživela neprijatnost na plaži u Grčkoj

Izvor: Grèka info/Kurir

"Ove ležaljke nisu za turiste iz Srbije": Žena doživela neprijatnost na plaži u Grèkoj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

161 Komentari

Sortiraj po:

Peki

pre 10 meseci

15 godina idem u Grčku i nikad nisam imao nikakvih neprijatnosti, uvek su nas lepo prihvatali i vlasnici apartmana i u restoranima. Prošle godine su samo Srbi mogli u njihovom trgovačkom lancu Masutis da kupuju i dobijaju akcijske popuste na kasi bez Masutis kartice.
Na Tasosu pre par godina u restoranu natpis Za turiste iz Srbije popust 20%.
Ima dosta Šiptara naročito na Tasosu kao radna snaga ali nikada nismo imali problema. Ne sećam se vesti da je nekom Srbinu polupana šoferka u Grčkoj dok za neke druge destinacije to nije slučaj.
E sad uvek se nađe neki izuzetak i neki primer negativan i sad treba da pljujemo i blatimo grčki narod a nemamo razloga. Da je loše ne bi najprodavaniji aranžmani bili upravo za Grčku, zar ne?

Neko iz mase

pre 10 meseci

@ Djoka iz NY

Ove godine, bio za Novu Godinu. A onaj nas restoran Rakija Lounge, cista pljacka. Pokusali da naplate ono sto nije bilo naruceno, to valjda gazda tako "dobro" posluje. Ocean Drive pun narkosa i alkoholicara, policija sa dzipovima parkirana na skoro svakih sto metara i ukljucenim rotirkama. Crnja se nashusho droge, izuo patike i lebdi pod palmom, pored prolaze porodice sa malom djecom, marihuana u vazduhu, show...
Sve u svemu, prilicno americki jadno.

Bane

pre 10 meseci

Vise sam neprijatnosti imao u CG....narocito za vreme korone...a ovo da lezaljke nisu za srbe je gotovo nemoguce. Jedino ako nisu dosli s rucnim friziderom u njemu 20tak sarmi pa raspakovali da se jede....

Lu

pre 10 meseci

Da se ne lažemo nemojte dolaziti kod nas u Hr. Različiti smo, probali smo zajedno u državu i vidjeli da ne ide. Poštujemo se ko susjedi i to je to.
(Zigi, 11. jul 2023 23:00)

Baš bi bilo interesantno da hrvatski ugostitelji ovog tipa ,,nemojte dolaziti kod nas" ugoste srpske turiste ali samo one ,,nikad u Hrvatsku". Mislim da bi obe strane istog novčića bile prijatno iznenađene. Poštujem razloge obe strane rigidnih stavova i znam da mislite da je moj predlog bajka. Jednom valjda neće biti.

boris.74.ns

pre 10 meseci

@Novi .. bravo. Svedok sam, 1999 nijedan brod koji je prevozio opremu/oruzje/ordje za Kosovo nije istovaren bez demonstracija i razbijenih .... Bio sam tada u Solunu ... duze ...

Lj

pre 10 meseci

Da li je moguće da neko bude gažen jer mora da uzme ležaljku. Ljudi, lezite na oesak, a kući kad dodjjete na krevet. Ja uzmem oeškur i svuda po malo ostanem, uživamxidtražujem a ne kso neka baba da ležim. Ustvari jesam vaba alu ne dam se?

Gusta magla

pre 10 meseci

Molim vas da pustite komentar..
Ne postoje hrvatski botovi koji ocrnjuju grcku da bi vi isli u hrvatsku!Za cg i albaniju ne znam , ali za hrvatsku mozete biti 100 % sigurni -nista protiv hrcke , cak naprotiv , dosta nas ide u grcku , osim jrbatske naravno.Srbi dolaze u hrvatsku u sve vecem broju , na ljetovanje i na rad.Ne samo jao konobari i sobarice , vase cure rade na recepcijama nasih visokokategornika i stjecu neprocjenjuvo iskustvo.Rade kao dj , animatori itd .Osim toga , za razliku id cg , u hrvatskoj je sobarica i domacica upravo to - nema nista skriveno niti se ista drugo "podrazumjeva" , kako smo culi da je slucaj u cg!
Priorität i strategija naseg turizma su neki drugi (sjev hrvatska , Produzenje sezone , ekologija itd)
Nije nam prioritet üovecanje broja turista , pa niniz srbije!Uzivajte u grckoj - prelijepa je!
(Igorsulic, 11. jul 2023 21:55)
Ajde ne laži!

Fumigans

pre 10 meseci

20 godina letujem u Grckoj, nikada, ali bukvalno nikada od Grka nisam dobio takav tretman! Uvek ljubazni i srdacni, pogotovu kada cuju da sam iz Srbije. Jedna neprijatnost koja mi se desila je bila na Banana beach na Sitoniji, ali tada su zakupci bili neki Albanci, i snimili su tablice na autu kad smo stigli na parking. Imao sam problem sa akumulatorom jer mi je rucni frizider u kolima izvukao struju, kad sam im se obratio za pomoc gledali su me mrko, pa pitali da li znam da su oni Albanci, onda sam ih odje*ao i obratio se Grku za pomoc koji je upravo kretao kuci sa plazez i odmah mi je dozvolio da se prikacim na njegov auto i startujem paljenje. Tako da manite me ovih placenih tekstova od strane brvatske turisticke agencijedćaba im godina pa aj sad mogu i Srbi da dodju...

Djoka iz NY

pre 10 meseci

Dobro makar nema posebna sekcija za lgbtq. Na South beach Miami lezaljka 75 dolara a pored posebna sekcija na plazi za ove gore navedene.
(Neko iz mase, 12. jul 2023 02:15)

Ti South Beach u Majamiju nisi video ni na razglednici.

Kampanja, letujmo u Albaniji

pre 10 meseci

Zanimijivo kad ovi "milijarderi" hrvati pricajo o srpskim turistima. Nisu oni videli Engleze i osetili smrad mesta, gde isti obitavaju.

pera

pre 10 meseci

u varni/bugarska suncobran i dve ležaljke 7.5€ po danu. pored su restorani i kafići pa izvolite. piće je od 1.5-2€ na plaži. krofna ili burek 1€, kukuruz 2€......šta to beše grčka?

navijac

pre 10 meseci

@Muka mi je od ove priče o grčkom gostoprimstvu. Imaju sreću da imaju obalu kakvu imaju i trude se da od iste što više zarade. Ako vas ne posmatraju kao otvoren novčanik, nemaju nikakvih emocija prema vama i nije ih briga ni za koga. Na izlazu iz pirejske luke sam platio 2 kese grickalica (od po 200g) i limenku Koka Kole 10€. To je njihovo gostoprimtsvo. Treba razdvojiti turističku ponudu i emocije.
(Toni, 11. jul 2023 23:56)

Mi da imamo more bili bi 10 puta gori. Pa pogledaj sam cene na Adi Ciganliji? Sve te zemlje koje imaju more su iste, hoce za tri meseca sezone da zarade za celu godinu!

Gedza

pre 10 meseci

Ma da svakom turisti na celu pise odale je, ili mozda vam konobari traze pasos na plazi da vide odakle ste pa ako ste iz srbije onda kazu ne moze,ma da kako da ne .

Калимера

pre 10 meseci

Нема потребе за предрасудама и генерализацијом. Ево ме на Крфу, само су наши људи у овим апартманима, све фино, пристојно. Гости, такође. Газде ненаметљиве, вредне, срдачне. На српском, „Добар дан, лаку ноћ! ", уз осмех, и то је то. А у хотелу где имамо олинклузив оброке, много Пољака, Енглеза, понеки Швеђани. Нема гужве, све лепо.

Pikado

pre 10 meseci

Ne razumijem ljude koji po svaku cijenu hoće da se domognu ležaljke u prvom redu do mora. Uvijek izaberem treći red, odgovara mi, manja je gužva.

Jovke

pre 10 meseci

Srbija je prelepa zemlja sa planinama, rekama, jezerima i banjama, festivalima. Za letovanje u Srbiji ne moram da plaćam zdravstveno osiguranje, zeleni karton, čekam na granici, plaćam putarine u inostranstvu. Volim svoju zemlju najviše i u njoj uživam a kome su gladne oči, srećan put, putuje igumane i ne misli na manastir.

Mister B

pre 10 meseci

Realno većina nas Srba kad ode na more bi da potroši 5e dnevno, a da uživa kao da plaća 5000e dan. I to je OK, ali treba razumeti i te ljude koji imaju 2 meseca da zarade za život za celu godinu. Njima nije u interesu da se neko zabode na ležaljku u 6 ujutru i ne potroši ništa dok ne padne mrak, da tu ležaljku doživljava kao porodično nasleđe, i sutra je opet smatra svojom po istom principu. Kad dođu turisti iz zapadne Evrope, oni potroše puno više novca, i naravno da i oni žele biti u 1.redu do mora. Tako da ti koji drže bar nemaju ništa protiv Srba već su skontali kako finansijski prolaze sa gostima iz Srbije, i to im ne odgovara jer od toga žive.

Samo pošteno pa ko koga zaj*be!

pre 10 meseci

Strašno,ovi grci kakvi su još će zabraniti pečenje paprike po apartmanima i nošenje jagnjeta na more.
Diskriminacija!

Novi

pre 10 meseci

Grci su jedini narod koji je u toku ratova devedesetih, koje su zapadne moćne sile planirale i sprovele protiv Srpskog naroda uz pomoć naroda iz bivše države bratstva i jedinstva, koji je materijalno i moralno pomagao Srpski narod bez ikakvog interesa. Večno sam im zahvalan na tome. Godinama isključivo letujem u Grčkoj i nikada se nisam osećao da me neko želeo da oguli na tom letovanju. Cene su javne i važe za sve posetioce a i Grke. Ovi komentari govore samo o nama kakvi smo a iskreno i mi znamo kakvi smo ?

Neko iz mase

pre 10 meseci

Dobro makar nema posebna sekcija za lgbtq. Na South beach Miami lezaljka 75 dolara a pored posebna sekcija na plazi za ove gore navedene.

Ibna

pre 10 meseci

Samo mi braco podrzavajte Ruse.

Necete uskoro smeti izaci iz Srbije, jer ce nas svi gledati kao čudovista.
(Deule, 11. jul 2023 22:26)

Pobednici pišu istoriju... Možda bude obrnuto... Daće Bog.

Pedja

pre 10 meseci

Bio pre par dana u Hr. Opatija, Rijeka i jos neka mesta(poslovno). Vozio se sa Bg tablama niko mi nije svirnuo niti pogledao popreko. Dosta naših je dole.
Mada Grčka mi je opet broj 1.

Zigi

pre 10 meseci

Da se ne lažemo nemojte dolaziti kod nas u Hr. Različiti smo, probali smo zajedno u državu i vidjeli da ne ide. Poštujemo se ko susjedi i to je to.

chupavi

pre 10 meseci

@rebro, 11. jul 2023 23:12

Evo pobednik u nepoznavanju istorije. Nije Dusan nikoga porobio vev je oslobodio svoj narod koji je tamo ziveo i to do sredine XX veka kada su proterani ili asimilovani od strane Grcke. Ta Severna Grcka nikada nije bila naseljena Grcima sve do XX vek kada su i dobili teritoriju.

Pa u Solunu se uvek pricao neki dijalekt slovenskog jezika, to zna svako, ali ne vecinski Grcki. Vise je bili Jermena i Jevreja u Solunu nego li Grka...

hahaha

pre 10 meseci

ali koje komplekse moras da imas da te uvredi konobar koji kaze da ce to biti za mene skupo... samo bih rekao da je apsolutno u pravu i otisao bih... sada cu ja nekom seljoberu da se dokazujem i pokazujem da li i koliko imam para :D ali oni znaju da su nasi ljudi iskompleksirani, pa tako navuku naseg coveka da potrosi 5 puta vise nego neko drugi

Goran

pre 10 meseci

U Grčkoj letujem 20g nikad ni najmanja neprijatnost. U Stavrosu na ležaljkama Bugari Madjari domaći tek poneki Srbin a pored ležaljki razapeli suncobrane sve Srbi neće da plate kafu 3e i uzmu ležaljku. Potpuno ih razumemo Srbi su slabo platežni turisti pa stoga tako nas i tretiraju na skupljim destinacijama kao Mikonos Itaka Santorini ne trebamo im tamo. Ko tamo ide ima love bogati turisti paradajz i paprika tamo ne može.. U Paraliji Leptokariji Nea Vrasna Nei pori tamo može sve.

dude i raj na zemlji

pre 10 meseci

Meni je grčki monah u kapeli Hristovog Groba - Kuvukliji, u starom Jerusalimu gradu, rekao: "Brate Srbne i uveo samog da budem malo unutra! Znate li Vi Hrvati, kolika je to čast!?
(kognitivna disonanca, 11. jul 2023 20:22)

svaka čast. i shvatam značenje.
ja sam bio u radnoj sobi volt diznija.
pokahontas me lično uvela. iako bez brate srbine i to…ali je izgledala božanstveno.

Volim Sushi

pre 10 meseci

Nikad ali nikad nikad necu razumeti tu obsesiju srba tim morem niko na zapadu nije obsednut time ako odes na more odes ako ne jaka stvar lepo je svuda ako imas dobro drustvo.

Tako napida neko iz BG-a

pre 10 meseci

Ja sam siguran da je ovo drugo,100% ...Ne z nam koliko cesto citas ovde vesti ali u zadnjih 3 meseca je bilo toliko hvalospeva o albanskom moru,njihovo gostoprimstvu i ostalim glupostima..to nije normalno koliko je toga bilo da je za potpuno čudjenje..
(Ivan, 11. jul 2023 21:39)

Juce sam dosao iz Albanije. Ovo mi je druga godina za redom da sam bio tamo. Pre sam dizao ljude na cirkus kad bi mi pomenuli Albaniju. Pricao: gde u tu tanguziju, prljavstina, smece gde god se okrenes... Kad sam otisao gle iznenadjenja... Sad sam sebe dizem na cirkus.

aca

pre 10 meseci

@Mejli Dejl: Ne znam da li si čuo o Grcima, koji su primili srpsku decu izbegle iz HR 90ih? Prihvatili ih kao rod rođeni. Priča kako su Grci protiv nas, dok nas Hrvati i Albanci vole, kao što ti tvrdiš, je izmišljotina. Znam dosta Grka i svi se prema nama odnose kao ni jedan drugi narod. Džaba vam te propagande, kad je realnost drugačija.
(Dejan X, Zvezdara, 11. jul 2023 21:10)

Da li je moguće da nisi skapirao da je covek ironičan?

pera

pre 10 meseci

Nikad nisam placao lezaljke,imam svoje i suncobran,nikad pice na plazi imam svoje u frizideru svom,jedino sto placam apartman.Ne jedem u restoranu jer sam dosao na more,restoran imam i u Bg.U HURGADI hotel Staingerberger all inclusive.2 puta Hilton long beach.PLati pa klati i niko te ne pita odakle si.Kad idem u CG gepek pun voca,povrca,vode,piva jer necu da gubim vreme po supermarketima jer sam dosao da sto duze provedem na plazi.

Toni

pre 10 meseci

Muka mi je od ove priče o grčkom gostoprimstvu. Imaju sreću da imaju obalu kakvu imaju i trude se da od iste što više zarade. Ako vas ne posmatraju kao otvoren novčanik, nemaju nikakvih emocija prema vama i nije ih briga ni za koga. Na izlazu iz pirejske luke sam platio 2 kese grickalica (od po 200g) i limenku Koka Kole 10€. To je njihovo gostoprimtsvo. Treba razdvojiti turističku ponudu i emocije.

Aco_Braco

pre 10 meseci

Cimate se ljudi. Milka iz sluzbe narucila tekst. Albanija je IN sada kako ne shvatate. Pratite politicka desavanjabi svi tekstovi ce vam se reflektovati na tome. Ako kazu idemo u Albaniju dobicete super tekstove o Albaniji a komsije do njih ce da ukenjaju. To se zove lobiranje oromovisanje kroz medije zarad jedne drzave ba sesti drugih. Kod nas je to istaknjto na ho ruk nacin seljacki pa se da prinetiti u stampi. Na zapadu to niko ne gleda.

kejdl

pre 10 meseci

Igorsulic


Jesi li ti mozda ministar turizma u cro vladi kad govoris u ime svih? Cak ni tad ne bi znao sta je necja namera. Mi hrvati vi srbi. Pricaj u svoje

Tako napida neko iz BG-a

pre 10 meseci

Reklama za Hrvatsku. Netacno sve.
(neutral felš, 11. jul 2023 21:32)

Sta je netacno? Pratili su nas po prodavnivama kad cuju nas jezik da nesto ne ukrademo... Kako je to neprijatno.

exju

pre 10 meseci

Pa idite tamo gde su Grci. Najgore je na Santoriniju, samo šiptari i švabe i poneki englez. Mada oni se svi iživljavaju samo na ženama i deci. Meni se niko nije usudio išta da kaže.

ronin

pre 10 meseci

@M
Ne znam nikog ko nosi ajvar i hranu na letovanje. Oni za koje znam da hoće da uštede ponesu nešto gotove hrane da jedu u apartmanu poslednjih dan dva, nikako sve dane. I ne znam čemu ta fama o Srbima kao paradajz turistima kad se naši ljudi više lože da potroše i da se pokažu na letovanju nego da uštede i kupe sebi nešto što im zaista treba. Evo me u hotelu u grčkoj, tu su poljaci, englezi, nemci, ukrajinci, hrvati i naši, svi all inclusive uplaćeno vidi se po narukvicama koje nose. Nigde paradajz turista na vidiku, a naši, verovao ti ili ne, bolji vozni park imaju od ostalih.

mm.

pre 10 meseci

"Био на Криту 5 дана пре неколико година, неколико пута сам добио дезерт или ракију гратис после вечере. Био наредне године на Миконосу, све ок и тамо било, лежаљке бесплатне..."
Na Kritu, a I većini drugih mesta, to je običaj, bez obzira na etnicko poreklo. A besplatne lezaljke na Mikonosu, to možeš da pricas onome ko nikada nije bio. Ako nadjes 2 lezaljke za 60 €, odlično si prosao. I svuda se plaćaju, na Kikladima, Kritu, možda negde na severu Grčke ne.
Grci od turista najviše vole Italijane.

Belcha

pre 10 meseci

.. Ja se decenijama pitam, zašto Srbija nema jake tržurističke ponude u Grčkoj, da Grci vide kako je provesti zimu na planini sa pravim skijalištem?
(Orač, 11. jul 2023 21:10)

Mozda zato sto Grcka ima veoma ozbiljne ski centre koji nisu tako skupi kao Kopaonik. I ima ih vise nego Srbija

Grundig

pre 10 meseci

Narod koji vozi 1000 km sa punim gepekom hrane.Gorivo kupuje u Makedoniji,lezi na peškirima,jede pastetu i sendviče na plaži,ne partija po fensi klubovima,nego sluša narodnjake, i što je najgore sve to predstavlja kao neko ultra extra letovanje, a sebe smatra za super uspešne face. I šta onda očekujete,da vas dočekaju sa crvenim tepihom..ma daj hajde malo saberite se..

Djordje

pre 10 meseci

Pokusavate da nam ogadite jedinu drzavu u okruzenju gde se Srbin doceka sa osmehom i zadovoljstvom ali jednu jedinu ako ne racunamo i Kipar gde se osecamo kao rod rodjeni gde nas smatraju za iskrene prijatelje i vise od toga.Kako ste krenuli postacemo nepozeljni i na Jahorini , bice na kraju Avala i Ada Ciganlija glavna turisticka destinacija ako ne zarate Vozdovac i Zemun u medjuvremenu.

objektivan

pre 10 meseci

Godinama idem u Grčku i nikad nisam imao slične probleme. Nikad nisam platio ležaljku, osim obavezne konzumacije i to je bilo barem 3-4 pića u toku dana. Verovatno jer letujem po nekim "zabitima" kako neko ovde napisa. Ali donekle mogu da razumem ovakve postupke prema našim turistima. Naš turista će u baru na plaži ili na ležaljkama, potrošiti manje novca nego Englez ili Nemac (govoreći u proseku) i to je činjenica. Zakupac dela plaže se odnosi prema tome čisto komercijalno, njega ne zanima da li smo "braća" ili nismo. Mislim da su ovakvi postupci prema našim turistima u glavnom na ostrvima, dok je u kontinentalnom delu Grčke drugačije.
U odnosu na ovo, u Turskoj su "level pro". U Turskoj najveći broj turista ima one narukvice iz hotela, i Turci na osnovu narukvice i hotela u kome ste odseli znaju koju cenu mogu da vam ponude (u prodavnicama, neke usluge i slično), ili jedna cena za Srbe, druga za Engleze, treća za Bosance. Lično sam doživeo više puta, samo se treba umešno cenjkati, dok na kraju ne kažu, "exelent price for Serbs" ?

Uf

pre 10 meseci

Neko reče naši su turisti najgori. Nije nego. Englezi su definitivno najbahatiji i najodvratniji turisti dokazano kako na Exitu svake godine tako i na dosta mesta u grčkoj gde smo imali prilike da letujemo. I naravno da ne govorim samo o mladim englezima nego i o starijim i o čitavim porodicama koji se ponašaju kao krdo svinja. Na žalost oni i pored svoje 'kulture' bolje prolaze od svih ostalih stranaca.... Mada ni turisti iz ostalih zemalja pogotovo severnih nisu sjajni... Sve u principu zavisi od čoveka retko kad treba generalizovati ali englezi su dno dna.

Radoje

pre 10 meseci

Svaki vlasmok.plaže.bi voleo da zaradi što više. Ovaj ovde u Nikitiju bi najviše voles da mu dolaze klinci. I sta vredi što mi potrošimo oko 100-130 evra kad par klinaca u susednom separeu naruči flašu šampanjca I parče lubenice, a posle I'm dodju drugari I nalupaju se sa 3-4 runde koktela. Grci. A nisu se čuli ceo dan. A mi smo dve porodice sa decom.
Kako da ih krivim

Rodjo

pre 10 meseci

Ja ću da platim 20 evri za ležaljku, ima se može se nego mene zanima mogu li ja kato platim dokrenem prase tu kod ležaljke na samoj plazi?

Mate

pre 10 meseci

Meni je grčki monah u kapeli Hristovog Groba - Kuvukliji, u starom Jerusalimu gradu, rekao: "Brate Srbne i uveo samog da budem malo unutra! Znate li Vi Hrvati, kolika je to čast!?
(kognitivna disonanca, 11. jul 2023 20:22)

Pa brate Srbine, i ja ću te uvesti u crkvu Sv. Donata, ako hočeš, da ti ukažem čast, kad te to več toliko veseli. Ah, sjetih se, nema veze, crkva sv.Ilije je 10-tak metara dalje, ali nema problema, imam i tamo veze, ne odbijaju mi nijednu uslugu, ko ni ja njima. Iskazivanje takve časti turistima je jedan od osnovnih principa svih koji žive od turizma. Vjeruj mi, i crkve imaju koristi od turista.

Hmmm

pre 10 meseci

Ne kazem da sve ovo nije istina, ali zar nije cudno da ovoliko losih iskustava u Grckoj, a odjednom Albanija omiljena destinacija srpskih turista...
Iskreno, danas tutnes nelome 1000e i eto ti organizovane hajke...
Jos nesto, primera radi i Haniotiu, 90% prodavnica drze Rusi...ne Grci... Kola su mi prali Albanci, tako da nema pravila. Ko zna ko obija kola...

rodjaksasela

pre 10 meseci

Dvadeset i kusur godina letujem u Grčkoj, na gomili mesta sam bio, nikakav problem ovakve vrste nisam imao. To su verovatno Šiptari, pravi Grci sigurno nisu.

Ivan

pre 10 meseci

Био на Криту 5 дана пре неколико година, неколико пута сам добио дезерт или ракију гратис после вечере. Био наредне године на Миконосу, све ок и тамо било, лежаљке бесплатне. Да ли смо ми постали толико бахати и безобразни у међувремену или овај текст служи да одврати људе од летовања тамо? Ако је у питању ово друго, нагласио бих редакцији да Србија НЕМА море и да њени грађани троше СВОЈ новац како они желе.
(Живчани лик, 11. jul 2023 21:24)

Ja sam siguran da je ovo drugo,100% ...Ne z nam koliko cesto citas ovde vesti ali u zadnjih 3 meseca je bilo toliko hvalospeva o albanskom moru,njihovo gostoprimstvu i ostalim glupostima..to nije normalno koliko je toga bilo da je za potpuno čudjenje..

FD

pre 10 meseci

Jedno znam sigurno. Što dalje otputujete na odmor ljudi su ljubazniji a odmor prijatniji. Mi nažalost većinom možemo da platimo da odemo na odmor u regionu gde se ne zna ko nas više voli i ko nas željnije očekuje.

Sash

pre 10 meseci

Ovo da se desilo u CG, o tome bi se pricalo bar 3 nedelju dana, a bilo bi bar 300 komentara kako se u Grckoj to nikad nije niti ce se desiti. Da ne pominjemo "crnogorski bezobraznih" cak 20e za lezaljke i 20-30e za cetiri pica...

zlo

pre 10 meseci

Prosao sam Grcku uzduz i popreko. Od Leptokarije, Platamona i Soluna kao klinac preko najpoznatijih ostrva radeci na kruzeru i ove godine cu letovati na Samtoriniju (to znaci da mogu da priustim sebi da letujem bilo gde ali sam izabrao bas ovo mesto) i nikada, nikada nista neprijatno nisam doziveo u Grckoj, naprotiv. Mozda da se vi zapitate zasto su bas prema vama licno neljubazni? Zato sto ste Srbi? Pa i ja sam…

Marko

pre 10 meseci

Kada sam jednom pazario par voćki jedna starija Grkinja ispred je iskomentarisala nesto lose za Srbe. Mislim da tamo važimo za paradajz turiste. Verovatno veliki broj ljudi iz Srbije se jedva skrpi za more i onda jako malo troši tamo.Verovatno se onda i cenkaju... Nas jedino iščekuju u nekim Grčkim zabitima jer tamo lokalno stanovništvo živi od naših turista a osim nas tamo niko drugi ni ne dolazi.

Vlada

pre 10 meseci

.. Ja se decenijama pitam, zašto Srbija nema jake tržurističke ponude u Grčkoj, da Grci vide kako je provesti zimu na planini sa pravim skijalištem?
(Orač, 11. jul 2023 21:10)

Ove zime Kopaonik bio prepun Grka.

Uroš

pre 10 meseci

Sigurno bez razloga i oni ne vole Srbe. Jasni Srbi, najbolji, najpametniji, najlepši... a niko ih ne voli.
(Darko, 11. jul 2023 20:25)

Tebe ni rođena majka ne voli...ako znaš ko je.

Kalelarga

pre 10 meseci

Aleksandar:

Meni je grčki monah u kapeli Hristovog Groba - Kuvukliji, u starom Jerusalimu gradu, rekao: "Brate Srbne i uveo samog da budem malo unutra! Znate li Vi Hrvati, kolika je to čast!?
(kognitivna disonanca, 11. jul 2023 20:22) Uspio si u životu...

Orač

pre 10 meseci

... Ja se decenijama pitam, zašto Srbija nema jake tržurističke ponude u Grčkoj, da Grci vide kako je provesti zimu na planini sa pravim skijalištem?

Живчани лик

pre 10 meseci

Био на Криту 5 дана пре неколико година, неколико пута сам добио дезерт или ракију гратис после вечере. Био наредне године на Миконосу, све ок и тамо било, лежаљке бесплатне. Да ли смо ми постали толико бахати и безобразни у међувремену или овај текст служи да одврати људе од летовања тамо? Ако је у питању ово друго, нагласио бих редакцији да Србија НЕМА море и да њени грађани троше СВОЈ новац како они желе.

Konfeder i EU

pre 10 meseci

@Mejli Dejl: Ne znam da li si čuo o Grcima, koji su primili srpsku decu izbegle iz HR 90ih? Prihvatili ih kao rod rođeni. Priča kako su Grci protiv nas, dok nas Hrvati i Albanci vole, kao što ti tvrdiš, je izmišljotina. Znam dosta Grka i svi se prema nama odnose kao ni jedan drugi narod. Džaba vam te propagande, kad je realnost drugačija.
(Dejan X, Zvezdara, 11. jul 2023 21:10) To voli-ne voli, braća..itd..to je samo srpska žvaka... Niko drugi ne koristi te termine. uživajte u Grčkoj.

Igorsulic

pre 10 meseci

Molim vas da pustite komentar..
Ne postoje hrvatski botovi koji ocrnjuju grcku da bi vi isli u hrvatsku!Za cg i albaniju ne znam , ali za hrvatsku mozete biti 100 % sigurni -nista protiv hrcke , cak naprotiv , dosta nas ide u grcku , osim jrbatske naravno.Srbi dolaze u hrvatsku u sve vecem broju , na ljetovanje i na rad.Ne samo jao konobari i sobarice , vase cure rade na recepcijama nasih visokokategornika i stjecu neprocjenjuvo iskustvo.Rade kao dj , animatori itd .Osim toga , za razliku id cg , u hrvatskoj je sobarica i domacica upravo to - nema nista skriveno niti se ista drugo "podrazumjeva" , kako smo culi da je slucaj u cg!
Priorität i strategija naseg turizma su neki drugi (sjev hrvatska , Produzenje sezone , ekologija itd)
Nije nam prioritet üovecanje broja turista , pa niniz srbije!Uzivajte u grckoj - prelijepa je!

NN Belgrade

pre 10 meseci

Mi smo na Zakintosu doživeli neprijatno iskustvo kada smo u restoranu čekali klopu sat i nešto, a Rusi, Englezi i Francuzi posle nas došli i brzo usluživani kad bi rekli šta žele. Rekli su nam da smo mi Srbi. Nismo išli u taj restoran posle. Ali to je samo tad bilo inače nismo imali neprijatnosti, već su bili preljubazni i divni Grci. U Atini sam letovao dva puta, odlične plaže, muzeji, pivo na Plaki, giros za tri evra odličan na Monastirakiju. Na Pireju šetalište predivno sa brodovima. Evia je predivna, tamo smo stalno dobijali lubenicu besplatno za dezert. Grci su kultura ipak za nas, mada ostrvljani su drugačiji malo.

dexter-lab

pre 10 meseci

Nikad lezaljke, nikad guzva na plazi, nikada popularna mesta na obali. Zato uvek biram Olimpsku regiju. Od Skotine do Velike i prelepih plaza u podnoziju planine Ossa. Beskonacni kilometri pescane plaze, uvek mozete naci parce da 100m oko vas nema nikoga. Sopstveni suncobran, mala lezaljka na sklapanje, rucni frizider pun hladnog pica i mali zvucnik sa prijatnom muzikom po mom ukusu. Za mene je to jedini pravi odmor. Tik tokere i influensere nek deru gde stignu.

Djordje

pre 10 meseci

Ima dosta siptara koji ili drze beach barove / fast food ili rade u njima , ja nisam imao neprijatnosti mada sam ukapirao da su i vlasnik i osoblje bara sipci a i oni su znali da sam Srbin , sve proslo kul ali moze da se desi ovo o cemu pricaju na grckainfo, ni na adi ciganliji ti nije zagarantovana bezbednost.

Tonkabe

pre 10 meseci

kacam ja boravijo u hrvackoj ležaljke su bile pre skupe ali kada čuju dasmo iz srbije oma daju za džaba a ako nema praznih oteraju švabu ili engleza da semi smestimo

Milan

pre 10 meseci

Smarate više sa člancima o tome koliko se naplaćuju ležaljke po Grčkoj, CG i drugim državama?

Letujem ceo život, nikada nisam platio ležaljke, osim piće uz koju je dobijam besplatno.
(Srbija čeka 24., 11. jul 2023 19:57) # Link komentara

letujem celi zivot i uvek placam lezaljke.Uzivam svaki trenutak. Nista mi na odmoru nije skupo.

Dejan X, Zvezdara

pre 10 meseci

@Mejli Dejl: Ne znam da li si čuo o Grcima, koji su primili srpsku decu izbegle iz HR 90ih? Prihvatili ih kao rod rođeni. Priča kako su Grci protiv nas, dok nas Hrvati i Albanci vole, kao što ti tvrdiš, je izmišljotina. Znam dosta Grka i svi se prema nama odnose kao ni jedan drugi narod. Džaba vam te propagande, kad je realnost drugačija.

M

pre 10 meseci

Braćo Srbi, idemo na letovanje i odmor, pa nas zanima gde je jeftinije gorivo koji dinar, pišu se putarine i razmenjuju evri u denare, da bi uštedeli evro ili dva, nosimo paprike i kuvamo ajvar ljudima u apartmanima, nosimo deset zamrznutih ručkova kao da smo iz Etiopije pobegli. Gledamo u svaki evro i kao da se takmičimo ko će manje da potroši i onda kada nam kažu da mi nismo visoko platežno gosti, još se mi naljutimo i opljujemo ih. Neka putuje i živi ko kako hoće, ne zanima me, ali ajde malo da vidimo razloge zašto nas ne puštaju u prvi red...

Aleksa Pufta

pre 10 meseci

@Mejli Dejl
Za takav komentar mora covek da se zapita sta li komentator koristi za opustanje.
U poslednjih 30 godina sam bar 20 puta letovao u Grckoj od Halkidikija, Tasosa, Krfa, Rodosa, Santorinija, Mikonosa, Krita a ponegde i po 3 puta i nigde ruzne reci, pogleda, uslovljavanja...
Cak mozda samo na 5-6 plaza sam placao ldzaljke a da to nije bilo za 2-3 pica za dan. Evo i sada sam dole na odmoru pa se pitam odakle ovakvi tekstovi osim ako su naruceni od nekog ko radi druge destinacije.

Pingvin iz Nišavu

pre 10 meseci

Muka mi je od tog industrijskog turizma. Poređani u ležaljke ko sardine, često bez razmaka pa se čovek jedna provlači između. Čak ni osvežavajući povetarac ne može da se provuče. Najbolje je poneti svoj suncobran sa UV zaštitom i metalik slojem (koji pravi hladovinu kao gusta krošnja drveta), svoju ležaljku ili (moj izbor) stolicu sa dugačkim naslonom za glavu kojoj se podešava nagib i u kojoj može da se dremne, i Bog da vas vidi.

Borba neprestana

pre 10 meseci

Srbi moraju da razumeju ko su! Onda cemo razumeti zasto imamo "poseban tretman". To treba ozbiljno shvatiti, inace je...(sad ce neki da skoce) ...pitanje vremena kad cemo opet ili da ginemo... ili ce nam se opet dogoditi neki "turci":(

Romell

pre 10 meseci

Grci su poznati kao izuzetno netrpeljivi prema nama ali valjda i to spada u neko vekovno iskustvo koje naš narod ima sa njima.

Sa druge strane Albanci su izuzetno ljubazni prema nama baš kao i Hrvati gde se može videti iskreno prijateljstvo i ljubav koja postoji između ovih naroda!
(Mejli Dejl, 11. jul 2023 20:03)
Pa kako ste posijali tako i zanjete i takva zetva vas ceka mnogo, mnogo godina.

Mejli Dejl

pre 10 meseci

Grci su poznati kao izuzetno netrpeljivi prema nama ali valjda i to spada u neko vekovno iskustvo koje naš narod ima sa njima.

Sa druge strane Albanci su izuzetno ljubazni prema nama baš kao i Hrvati gde se može videti iskreno prijateljstvo i ljubav koja postoji između ovih naroda!

ja

pre 10 meseci

razumem ali nema sta da se ljutimo. vidite srbi kad odu u grcku bi i tamo da jedu roshtilj i igraju uzicko u vodi. nece nista da prime i uzivaju u grckoj kulturi. da jedu giros i igraju sirtaki malo. piju, deru se ...niko to ne voli ne samo grci.

kognitivna disonanca

pre 10 meseci

@Aleksandar:

Meni je grčki monah u kapeli Hristovog Groba - Kuvukliji, u starom Jerusalimu gradu, rekao: "Brate Srbne i uveo samog da budem malo unutra! Znate li Vi Hrvati, kolika je to čast!?

uhhh

pre 10 meseci

Ma daj...celog života barem jednom godišnje odem u Grčku. Letovala svida i po Cg i Hr i Tunis i Turska, pa i Bugarska i Francuska, Spanija, ali u Grčku uvek se vraćam i uvek dobrodošla, nikad apsolutno ni jedan poprek pogled a kamo li komentar...ne znam o čemu se ovde uopšte radi..

Кришка

pre 10 meseci

Колико год објавили чланака против Грчке она ће нам и даље бити милија од Јадрана! Свако ко је једном био, враћа се, са разлогом!

Cinik po difoltu

pre 10 meseci

Otkud ovoliko forsiranje s clancima kako je u Grckoj lose te kradu auta te ovo te ono...
(GPP, 11. jul 2023 20:01) Napokon ukapirali da hrvati ljudima već izlaze na uši..

Урош

pre 10 meseci

Не пљујте по нашој браћи Грцима. Јако сте безобразни. Ако Вам се не свиђа Грчка идите код ваших Албанаца. Нема тих пара да ћу икада ићи у Албанију на море.

Realan

pre 10 meseci

Meni ove godine zapale lezaljke i veliki suncobrani od trske uz apartman .Inace nikad nd lezim na njima a jos manje bi dao pare za to.Imam sve svoje i divljina samo.

ronin

pre 10 meseci

Jesu poskupele ležaljke ove godine i to drastično, ne znam sa kojim razlogom. U mestu gde je prošle godine bila 7,5 evra jedna ležaljka bez potrebne dodatne porudžbine u toku dana sada su minimum 10 evra po ležaljci plus minimum 10 evra po osobi da se potroši, znači za dvoje 40 evra dnevno za ležaljke. Začudio sam se prvi dan na plaži mnogo suncobrana, peškira na plaži i stranci i naši, ali kad sam se raspitao za cenu ležaljki sve mi je bilo jasno. Što je mnogo mnogo je, dati 400 evra samo za ležaljke za 10 dana je čista ludost, izgleda ne samo po meni. Zato se lepo oparila prodavnica hotela, najjeftiniji suncobran 20 evra, prodali koliko hoćeš.

Eee

pre 10 meseci

Nasi turisti su vrlo nekulturni, bucni gde god se pojave. Roditelji sa malom decom su nesnosni u dovikivanju, hranjenju i bezobzirnom ponasanju ignorisuci cinjenicu da su i ostali ljudi dosli na godisnji odmor. Potrebno nam je vise kulture.

Delboj

pre 10 meseci

Ko još plaća ležaljke?!
Ima jedan stih koju uprevodu ide ovako nekako:
Ako ti na plaži nedostaje muzika i bar, onda si došao po pogrešno iskustvo.

ostajte u srbiji

pre 10 meseci

Otkud ovoliko forsiranje s clancima kako je u Grckoj lose te kradu auta te ovo te ono...
(GPP,

to plaćaju ujedinjene bogutovačka i niška banja uz potporu šešelja zato da se ostane u srbiji

Malo je glupo

pre 10 meseci

Sviđa mi se ova direktiva pljuvanja po Grčkoj..

Možete da pljujete do sutra, Grčka za mnoge od nas ostaje najlepša zemlja na svetu!

Srbija čeka 24.

pre 10 meseci

Smarate više sa člancima o tome koliko se naplaćuju ležaljke po Grčkoj, CG i drugim državama?

Letujem ceo život, nikada nisam platio ležaljke, osim piće uz koju je dobijam besplatno.

Кришка

pre 10 meseci

Колико год објавили чланака против Грчке она ће нам и даље бити милија од Јадрана! Свако ко је једном био, враћа се, са разлогом!

Mejli Dejl

pre 10 meseci

Grci su poznati kao izuzetno netrpeljivi prema nama ali valjda i to spada u neko vekovno iskustvo koje naš narod ima sa njima.

Sa druge strane Albanci su izuzetno ljubazni prema nama baš kao i Hrvati gde se može videti iskreno prijateljstvo i ljubav koja postoji između ovih naroda!

Srbija čeka 24.

pre 10 meseci

Smarate više sa člancima o tome koliko se naplaćuju ležaljke po Grčkoj, CG i drugim državama?

Letujem ceo život, nikada nisam platio ležaljke, osim piće uz koju je dobijam besplatno.

Delboj

pre 10 meseci

Ko još plaća ležaljke?!
Ima jedan stih koju uprevodu ide ovako nekako:
Ako ti na plaži nedostaje muzika i bar, onda si došao po pogrešno iskustvo.

Живчани лик

pre 10 meseci

Био на Криту 5 дана пре неколико година, неколико пута сам добио дезерт или ракију гратис после вечере. Био наредне године на Миконосу, све ок и тамо било, лежаљке бесплатне. Да ли смо ми постали толико бахати и безобразни у међувремену или овај текст служи да одврати људе од летовања тамо? Ако је у питању ово друго, нагласио бих редакцији да Србија НЕМА море и да њени грађани троше СВОЈ новац како они желе.

Dejan X, Zvezdara

pre 10 meseci

@Mejli Dejl: Ne znam da li si čuo o Grcima, koji su primili srpsku decu izbegle iz HR 90ih? Prihvatili ih kao rod rođeni. Priča kako su Grci protiv nas, dok nas Hrvati i Albanci vole, kao što ti tvrdiš, je izmišljotina. Znam dosta Grka i svi se prema nama odnose kao ni jedan drugi narod. Džaba vam te propagande, kad je realnost drugačija.

zlo

pre 10 meseci

Prosao sam Grcku uzduz i popreko. Od Leptokarije, Platamona i Soluna kao klinac preko najpoznatijih ostrva radeci na kruzeru i ove godine cu letovati na Samtoriniju (to znaci da mogu da priustim sebi da letujem bilo gde ali sam izabrao bas ovo mesto) i nikada, nikada nista neprijatno nisam doziveo u Grckoj, naprotiv. Mozda da se vi zapitate zasto su bas prema vama licno neljubazni? Zato sto ste Srbi? Pa i ja sam…

Eee

pre 10 meseci

Nasi turisti su vrlo nekulturni, bucni gde god se pojave. Roditelji sa malom decom su nesnosni u dovikivanju, hranjenju i bezobzirnom ponasanju ignorisuci cinjenicu da su i ostali ljudi dosli na godisnji odmor. Potrebno nam je vise kulture.

Malo je glupo

pre 10 meseci

Sviđa mi se ova direktiva pljuvanja po Grčkoj..

Možete da pljujete do sutra, Grčka za mnoge od nas ostaje najlepša zemlja na svetu!

Grundig

pre 10 meseci

Narod koji vozi 1000 km sa punim gepekom hrane.Gorivo kupuje u Makedoniji,lezi na peškirima,jede pastetu i sendviče na plaži,ne partija po fensi klubovima,nego sluša narodnjake, i što je najgore sve to predstavlja kao neko ultra extra letovanje, a sebe smatra za super uspešne face. I šta onda očekujete,da vas dočekaju sa crvenim tepihom..ma daj hajde malo saberite se..

Zigi

pre 10 meseci

Da se ne lažemo nemojte dolaziti kod nas u Hr. Različiti smo, probali smo zajedno u državu i vidjeli da ne ide. Poštujemo se ko susjedi i to je to.

Toni

pre 10 meseci

Muka mi je od ove priče o grčkom gostoprimstvu. Imaju sreću da imaju obalu kakvu imaju i trude se da od iste što više zarade. Ako vas ne posmatraju kao otvoren novčanik, nemaju nikakvih emocija prema vama i nije ih briga ni za koga. Na izlazu iz pirejske luke sam platio 2 kese grickalica (od po 200g) i limenku Koka Kole 10€. To je njihovo gostoprimtsvo. Treba razdvojiti turističku ponudu i emocije.

uhhh

pre 10 meseci

Ma daj...celog života barem jednom godišnje odem u Grčku. Letovala svida i po Cg i Hr i Tunis i Turska, pa i Bugarska i Francuska, Spanija, ali u Grčku uvek se vraćam i uvek dobrodošla, nikad apsolutno ni jedan poprek pogled a kamo li komentar...ne znam o čemu se ovde uopšte radi..

aca

pre 10 meseci

@Mejli Dejl: Ne znam da li si čuo o Grcima, koji su primili srpsku decu izbegle iz HR 90ih? Prihvatili ih kao rod rođeni. Priča kako su Grci protiv nas, dok nas Hrvati i Albanci vole, kao što ti tvrdiš, je izmišljotina. Znam dosta Grka i svi se prema nama odnose kao ni jedan drugi narod. Džaba vam te propagande, kad je realnost drugačija.
(Dejan X, Zvezdara, 11. jul 2023 21:10)

Da li je moguće da nisi skapirao da je covek ironičan?

dude i raj na zemlji

pre 10 meseci

Meni je grčki monah u kapeli Hristovog Groba - Kuvukliji, u starom Jerusalimu gradu, rekao: "Brate Srbne i uveo samog da budem malo unutra! Znate li Vi Hrvati, kolika je to čast!?
(kognitivna disonanca, 11. jul 2023 20:22)

svaka čast. i shvatam značenje.
ja sam bio u radnoj sobi volt diznija.
pokahontas me lično uvela. iako bez brate srbine i to…ali je izgledala božanstveno.

Tako napida neko iz BG-a

pre 10 meseci

Reklama za Hrvatsku. Netacno sve.
(neutral felš, 11. jul 2023 21:32)

Sta je netacno? Pratili su nas po prodavnivama kad cuju nas jezik da nesto ne ukrademo... Kako je to neprijatno.

Volim Sushi

pre 10 meseci

Nikad ali nikad nikad necu razumeti tu obsesiju srba tim morem niko na zapadu nije obsednut time ako odes na more odes ako ne jaka stvar lepo je svuda ako imas dobro drustvo.

hahaha

pre 10 meseci

ali koje komplekse moras da imas da te uvredi konobar koji kaze da ce to biti za mene skupo... samo bih rekao da je apsolutno u pravu i otisao bih... sada cu ja nekom seljoberu da se dokazujem i pokazujem da li i koliko imam para :D ali oni znaju da su nasi ljudi iskompleksirani, pa tako navuku naseg coveka da potrosi 5 puta vise nego neko drugi

Aco_Braco

pre 10 meseci

Cimate se ljudi. Milka iz sluzbe narucila tekst. Albanija je IN sada kako ne shvatate. Pratite politicka desavanjabi svi tekstovi ce vam se reflektovati na tome. Ako kazu idemo u Albaniju dobicete super tekstove o Albaniji a komsije do njih ce da ukenjaju. To se zove lobiranje oromovisanje kroz medije zarad jedne drzave ba sesti drugih. Kod nas je to istaknjto na ho ruk nacin seljacki pa se da prinetiti u stampi. Na zapadu to niko ne gleda.

kognitivna disonanca

pre 10 meseci

@Aleksandar:

Meni je grčki monah u kapeli Hristovog Groba - Kuvukliji, u starom Jerusalimu gradu, rekao: "Brate Srbne i uveo samog da budem malo unutra! Znate li Vi Hrvati, kolika je to čast!?

Aleksa Pufta

pre 10 meseci

@Mejli Dejl
Za takav komentar mora covek da se zapita sta li komentator koristi za opustanje.
U poslednjih 30 godina sam bar 20 puta letovao u Grckoj od Halkidikija, Tasosa, Krfa, Rodosa, Santorinija, Mikonosa, Krita a ponegde i po 3 puta i nigde ruzne reci, pogleda, uslovljavanja...
Cak mozda samo na 5-6 plaza sam placao ldzaljke a da to nije bilo za 2-3 pica za dan. Evo i sada sam dole na odmoru pa se pitam odakle ovakvi tekstovi osim ako su naruceni od nekog ko radi druge destinacije.

Урош

pre 10 meseci

Не пљујте по нашој браћи Грцима. Јако сте безобразни. Ако Вам се не свиђа Грчка идите код ваших Албанаца. Нема тих пара да ћу икада ићи у Албанију на море.

Djordje

pre 10 meseci

Pokusavate da nam ogadite jedinu drzavu u okruzenju gde se Srbin doceka sa osmehom i zadovoljstvom ali jednu jedinu ako ne racunamo i Kipar gde se osecamo kao rod rodjeni gde nas smatraju za iskrene prijatelje i vise od toga.Kako ste krenuli postacemo nepozeljni i na Jahorini , bice na kraju Avala i Ada Ciganlija glavna turisticka destinacija ako ne zarate Vozdovac i Zemun u medjuvremenu.

Kalelarga

pre 10 meseci

Aleksandar:

Meni je grčki monah u kapeli Hristovog Groba - Kuvukliji, u starom Jerusalimu gradu, rekao: "Brate Srbne i uveo samog da budem malo unutra! Znate li Vi Hrvati, kolika je to čast!?
(kognitivna disonanca, 11. jul 2023 20:22) Uspio si u životu...

Goran

pre 10 meseci

U Grčkoj letujem 20g nikad ni najmanja neprijatnost. U Stavrosu na ležaljkama Bugari Madjari domaći tek poneki Srbin a pored ležaljki razapeli suncobrane sve Srbi neće da plate kafu 3e i uzmu ležaljku. Potpuno ih razumemo Srbi su slabo platežni turisti pa stoga tako nas i tretiraju na skupljim destinacijama kao Mikonos Itaka Santorini ne trebamo im tamo. Ko tamo ide ima love bogati turisti paradajz i paprika tamo ne može.. U Paraliji Leptokariji Nea Vrasna Nei pori tamo može sve.

Uf

pre 10 meseci

Neko reče naši su turisti najgori. Nije nego. Englezi su definitivno najbahatiji i najodvratniji turisti dokazano kako na Exitu svake godine tako i na dosta mesta u grčkoj gde smo imali prilike da letujemo. I naravno da ne govorim samo o mladim englezima nego i o starijim i o čitavim porodicama koji se ponašaju kao krdo svinja. Na žalost oni i pored svoje 'kulture' bolje prolaze od svih ostalih stranaca.... Mada ni turisti iz ostalih zemalja pogotovo severnih nisu sjajni... Sve u principu zavisi od čoveka retko kad treba generalizovati ali englezi su dno dna.

Pingvin iz Nišavu

pre 10 meseci

Muka mi je od tog industrijskog turizma. Poređani u ležaljke ko sardine, često bez razmaka pa se čovek jedna provlači između. Čak ni osvežavajući povetarac ne može da se provuče. Najbolje je poneti svoj suncobran sa UV zaštitom i metalik slojem (koji pravi hladovinu kao gusta krošnja drveta), svoju ležaljku ili (moj izbor) stolicu sa dugačkim naslonom za glavu kojoj se podešava nagib i u kojoj može da se dremne, i Bog da vas vidi.

chupavi

pre 10 meseci

@rebro, 11. jul 2023 23:12

Evo pobednik u nepoznavanju istorije. Nije Dusan nikoga porobio vev je oslobodio svoj narod koji je tamo ziveo i to do sredine XX veka kada su proterani ili asimilovani od strane Grcke. Ta Severna Grcka nikada nije bila naseljena Grcima sve do XX vek kada su i dobili teritoriju.

Pa u Solunu se uvek pricao neki dijalekt slovenskog jezika, to zna svako, ali ne vecinski Grcki. Vise je bili Jermena i Jevreja u Solunu nego li Grka...

Belcha

pre 10 meseci

.. Ja se decenijama pitam, zašto Srbija nema jake tržurističke ponude u Grčkoj, da Grci vide kako je provesti zimu na planini sa pravim skijalištem?
(Orač, 11. jul 2023 21:10)

Mozda zato sto Grcka ima veoma ozbiljne ski centre koji nisu tako skupi kao Kopaonik. I ima ih vise nego Srbija

Cinik po difoltu

pre 10 meseci

Otkud ovoliko forsiranje s clancima kako je u Grckoj lose te kradu auta te ovo te ono...
(GPP, 11. jul 2023 20:01) Napokon ukapirali da hrvati ljudima već izlaze na uši..

M

pre 10 meseci

Braćo Srbi, idemo na letovanje i odmor, pa nas zanima gde je jeftinije gorivo koji dinar, pišu se putarine i razmenjuju evri u denare, da bi uštedeli evro ili dva, nosimo paprike i kuvamo ajvar ljudima u apartmanima, nosimo deset zamrznutih ručkova kao da smo iz Etiopije pobegli. Gledamo u svaki evro i kao da se takmičimo ko će manje da potroši i onda kada nam kažu da mi nismo visoko platežno gosti, još se mi naljutimo i opljujemo ih. Neka putuje i živi ko kako hoće, ne zanima me, ali ajde malo da vidimo razloge zašto nas ne puštaju u prvi red...

Marko

pre 10 meseci

Kada sam jednom pazario par voćki jedna starija Grkinja ispred je iskomentarisala nesto lose za Srbe. Mislim da tamo važimo za paradajz turiste. Verovatno veliki broj ljudi iz Srbije se jedva skrpi za more i onda jako malo troši tamo.Verovatno se onda i cenkaju... Nas jedino iščekuju u nekim Grčkim zabitima jer tamo lokalno stanovništvo živi od naših turista a osim nas tamo niko drugi ni ne dolazi.

objektivan

pre 10 meseci

Godinama idem u Grčku i nikad nisam imao slične probleme. Nikad nisam platio ležaljku, osim obavezne konzumacije i to je bilo barem 3-4 pića u toku dana. Verovatno jer letujem po nekim "zabitima" kako neko ovde napisa. Ali donekle mogu da razumem ovakve postupke prema našim turistima. Naš turista će u baru na plaži ili na ležaljkama, potrošiti manje novca nego Englez ili Nemac (govoreći u proseku) i to je činjenica. Zakupac dela plaže se odnosi prema tome čisto komercijalno, njega ne zanima da li smo "braća" ili nismo. Mislim da su ovakvi postupci prema našim turistima u glavnom na ostrvima, dok je u kontinentalnom delu Grčke drugačije.
U odnosu na ovo, u Turskoj su "level pro". U Turskoj najveći broj turista ima one narukvice iz hotela, i Turci na osnovu narukvice i hotela u kome ste odseli znaju koju cenu mogu da vam ponude (u prodavnicama, neke usluge i slično), ili jedna cena za Srbe, druga za Engleze, treća za Bosance. Lično sam doživeo više puta, samo se treba umešno cenjkati, dok na kraju ne kažu, "exelent price for Serbs" ?

Pedja

pre 10 meseci

Bio pre par dana u Hr. Opatija, Rijeka i jos neka mesta(poslovno). Vozio se sa Bg tablama niko mi nije svirnuo niti pogledao popreko. Dosta naših je dole.
Mada Grčka mi je opet broj 1.

ja

pre 10 meseci

razumem ali nema sta da se ljutimo. vidite srbi kad odu u grcku bi i tamo da jedu roshtilj i igraju uzicko u vodi. nece nista da prime i uzivaju u grckoj kulturi. da jedu giros i igraju sirtaki malo. piju, deru se ...niko to ne voli ne samo grci.

Vlada

pre 10 meseci

.. Ja se decenijama pitam, zašto Srbija nema jake tržurističke ponude u Grčkoj, da Grci vide kako je provesti zimu na planini sa pravim skijalištem?
(Orač, 11. jul 2023 21:10)

Ove zime Kopaonik bio prepun Grka.

Ibna

pre 10 meseci

Samo mi braco podrzavajte Ruse.

Necete uskoro smeti izaci iz Srbije, jer ce nas svi gledati kao čudovista.
(Deule, 11. jul 2023 22:26)

Pobednici pišu istoriju... Možda bude obrnuto... Daće Bog.

Mate

pre 10 meseci

Meni je grčki monah u kapeli Hristovog Groba - Kuvukliji, u starom Jerusalimu gradu, rekao: "Brate Srbne i uveo samog da budem malo unutra! Znate li Vi Hrvati, kolika je to čast!?
(kognitivna disonanca, 11. jul 2023 20:22)

Pa brate Srbine, i ja ću te uvesti u crkvu Sv. Donata, ako hočeš, da ti ukažem čast, kad te to več toliko veseli. Ah, sjetih se, nema veze, crkva sv.Ilije je 10-tak metara dalje, ali nema problema, imam i tamo veze, ne odbijaju mi nijednu uslugu, ko ni ja njima. Iskazivanje takve časti turistima je jedan od osnovnih principa svih koji žive od turizma. Vjeruj mi, i crkve imaju koristi od turista.

ronin

pre 10 meseci

Jesu poskupele ležaljke ove godine i to drastično, ne znam sa kojim razlogom. U mestu gde je prošle godine bila 7,5 evra jedna ležaljka bez potrebne dodatne porudžbine u toku dana sada su minimum 10 evra po ležaljci plus minimum 10 evra po osobi da se potroši, znači za dvoje 40 evra dnevno za ležaljke. Začudio sam se prvi dan na plaži mnogo suncobrana, peškira na plaži i stranci i naši, ali kad sam se raspitao za cenu ležaljki sve mi je bilo jasno. Što je mnogo mnogo je, dati 400 evra samo za ležaljke za 10 dana je čista ludost, izgleda ne samo po meni. Zato se lepo oparila prodavnica hotela, najjeftiniji suncobran 20 evra, prodali koliko hoćeš.

rodjaksasela

pre 10 meseci

Dvadeset i kusur godina letujem u Grčkoj, na gomili mesta sam bio, nikakav problem ovakve vrste nisam imao. To su verovatno Šiptari, pravi Grci sigurno nisu.

ostajte u srbiji

pre 10 meseci

Otkud ovoliko forsiranje s clancima kako je u Grckoj lose te kradu auta te ovo te ono...
(GPP,

to plaćaju ujedinjene bogutovačka i niška banja uz potporu šešelja zato da se ostane u srbiji

FD

pre 10 meseci

Jedno znam sigurno. Što dalje otputujete na odmor ljudi su ljubazniji a odmor prijatniji. Mi nažalost većinom možemo da platimo da odemo na odmor u regionu gde se ne zna ko nas više voli i ko nas željnije očekuje.

ronin

pre 10 meseci

@M
Ne znam nikog ko nosi ajvar i hranu na letovanje. Oni za koje znam da hoće da uštede ponesu nešto gotove hrane da jedu u apartmanu poslednjih dan dva, nikako sve dane. I ne znam čemu ta fama o Srbima kao paradajz turistima kad se naši ljudi više lože da potroše i da se pokažu na letovanju nego da uštede i kupe sebi nešto što im zaista treba. Evo me u hotelu u grčkoj, tu su poljaci, englezi, nemci, ukrajinci, hrvati i naši, svi all inclusive uplaćeno vidi se po narukvicama koje nose. Nigde paradajz turista na vidiku, a naši, verovao ti ili ne, bolji vozni park imaju od ostalih.

Hmmm

pre 10 meseci

Ne kazem da sve ovo nije istina, ali zar nije cudno da ovoliko losih iskustava u Grckoj, a odjednom Albanija omiljena destinacija srpskih turista...
Iskreno, danas tutnes nelome 1000e i eto ti organizovane hajke...
Jos nesto, primera radi i Haniotiu, 90% prodavnica drze Rusi...ne Grci... Kola su mi prali Albanci, tako da nema pravila. Ko zna ko obija kola...

Sash

pre 10 meseci

Ovo da se desilo u CG, o tome bi se pricalo bar 3 nedelju dana, a bilo bi bar 300 komentara kako se u Grckoj to nikad nije niti ce se desiti. Da ne pominjemo "crnogorski bezobraznih" cak 20e za lezaljke i 20-30e za cetiri pica...

Tako napida neko iz BG-a

pre 10 meseci

Ja sam siguran da je ovo drugo,100% ...Ne z nam koliko cesto citas ovde vesti ali u zadnjih 3 meseca je bilo toliko hvalospeva o albanskom moru,njihovo gostoprimstvu i ostalim glupostima..to nije normalno koliko je toga bilo da je za potpuno čudjenje..
(Ivan, 11. jul 2023 21:39)

Juce sam dosao iz Albanije. Ovo mi je druga godina za redom da sam bio tamo. Pre sam dizao ljude na cirkus kad bi mi pomenuli Albaniju. Pricao: gde u tu tanguziju, prljavstina, smece gde god se okrenes... Kad sam otisao gle iznenadjenja... Sad sam sebe dizem na cirkus.

pera

pre 10 meseci

Nikad nisam placao lezaljke,imam svoje i suncobran,nikad pice na plazi imam svoje u frizideru svom,jedino sto placam apartman.Ne jedem u restoranu jer sam dosao na more,restoran imam i u Bg.U HURGADI hotel Staingerberger all inclusive.2 puta Hilton long beach.PLati pa klati i niko te ne pita odakle si.Kad idem u CG gepek pun voca,povrca,vode,piva jer necu da gubim vreme po supermarketima jer sam dosao da sto duze provedem na plazi.

mm.

pre 10 meseci

"Био на Криту 5 дана пре неколико година, неколико пута сам добио дезерт или ракију гратис после вечере. Био наредне године на Миконосу, све ок и тамо било, лежаљке бесплатне..."
Na Kritu, a I većini drugih mesta, to je običaj, bez obzira na etnicko poreklo. A besplatne lezaljke na Mikonosu, to možeš da pricas onome ko nikada nije bio. Ako nadjes 2 lezaljke za 60 €, odlično si prosao. I svuda se plaćaju, na Kikladima, Kritu, možda negde na severu Grčke ne.
Grci od turista najviše vole Italijane.

dexter-lab

pre 10 meseci

Nikad lezaljke, nikad guzva na plazi, nikada popularna mesta na obali. Zato uvek biram Olimpsku regiju. Od Skotine do Velike i prelepih plaza u podnoziju planine Ossa. Beskonacni kilometri pescane plaze, uvek mozete naci parce da 100m oko vas nema nikoga. Sopstveni suncobran, mala lezaljka na sklapanje, rucni frizider pun hladnog pica i mali zvucnik sa prijatnom muzikom po mom ukusu. Za mene je to jedini pravi odmor. Tik tokere i influensere nek deru gde stignu.

Igorsulic

pre 10 meseci

Molim vas da pustite komentar..
Ne postoje hrvatski botovi koji ocrnjuju grcku da bi vi isli u hrvatsku!Za cg i albaniju ne znam , ali za hrvatsku mozete biti 100 % sigurni -nista protiv hrcke , cak naprotiv , dosta nas ide u grcku , osim jrbatske naravno.Srbi dolaze u hrvatsku u sve vecem broju , na ljetovanje i na rad.Ne samo jao konobari i sobarice , vase cure rade na recepcijama nasih visokokategornika i stjecu neprocjenjuvo iskustvo.Rade kao dj , animatori itd .Osim toga , za razliku id cg , u hrvatskoj je sobarica i domacica upravo to - nema nista skriveno niti se ista drugo "podrazumjeva" , kako smo culi da je slucaj u cg!
Priorität i strategija naseg turizma su neki drugi (sjev hrvatska , Produzenje sezone , ekologija itd)
Nije nam prioritet üovecanje broja turista , pa niniz srbije!Uzivajte u grckoj - prelijepa je!

Samo pošteno pa ko koga zaj*be!

pre 10 meseci

Strašno,ovi grci kakvi su još će zabraniti pečenje paprike po apartmanima i nošenje jagnjeta na more.
Diskriminacija!

Mister B

pre 10 meseci

Realno većina nas Srba kad ode na more bi da potroši 5e dnevno, a da uživa kao da plaća 5000e dan. I to je OK, ali treba razumeti i te ljude koji imaju 2 meseca da zarade za život za celu godinu. Njima nije u interesu da se neko zabode na ležaljku u 6 ujutru i ne potroši ništa dok ne padne mrak, da tu ležaljku doživljava kao porodično nasleđe, i sutra je opet smatra svojom po istom principu. Kad dođu turisti iz zapadne Evrope, oni potroše puno više novca, i naravno da i oni žele biti u 1.redu do mora. Tako da ti koji drže bar nemaju ništa protiv Srba već su skontali kako finansijski prolaze sa gostima iz Srbije, i to im ne odgovara jer od toga žive.

exju

pre 10 meseci

Pa idite tamo gde su Grci. Najgore je na Santoriniju, samo šiptari i švabe i poneki englez. Mada oni se svi iživljavaju samo na ženama i deci. Meni se niko nije usudio išta da kaže.

Tonkabe

pre 10 meseci

kacam ja boravijo u hrvackoj ležaljke su bile pre skupe ali kada čuju dasmo iz srbije oma daju za džaba a ako nema praznih oteraju švabu ili engleza da semi smestimo

Djordje

pre 10 meseci

Ima dosta siptara koji ili drze beach barove / fast food ili rade u njima , ja nisam imao neprijatnosti mada sam ukapirao da su i vlasnik i osoblje bara sipci a i oni su znali da sam Srbin , sve proslo kul ali moze da se desi ovo o cemu pricaju na grckainfo, ni na adi ciganliji ti nije zagarantovana bezbednost.

Konfeder i EU

pre 10 meseci

@Mejli Dejl: Ne znam da li si čuo o Grcima, koji su primili srpsku decu izbegle iz HR 90ih? Prihvatili ih kao rod rođeni. Priča kako su Grci protiv nas, dok nas Hrvati i Albanci vole, kao što ti tvrdiš, je izmišljotina. Znam dosta Grka i svi se prema nama odnose kao ni jedan drugi narod. Džaba vam te propagande, kad je realnost drugačija.
(Dejan X, Zvezdara, 11. jul 2023 21:10) To voli-ne voli, braća..itd..to je samo srpska žvaka... Niko drugi ne koristi te termine. uživajte u Grčkoj.

Uroš

pre 10 meseci

Sigurno bez razloga i oni ne vole Srbe. Jasni Srbi, najbolji, najpametniji, najlepši... a niko ih ne voli.
(Darko, 11. jul 2023 20:25)

Tebe ni rođena majka ne voli...ako znaš ko je.

navijac

pre 10 meseci

@Muka mi je od ove priče o grčkom gostoprimstvu. Imaju sreću da imaju obalu kakvu imaju i trude se da od iste što više zarade. Ako vas ne posmatraju kao otvoren novčanik, nemaju nikakvih emocija prema vama i nije ih briga ni za koga. Na izlazu iz pirejske luke sam platio 2 kese grickalica (od po 200g) i limenku Koka Kole 10€. To je njihovo gostoprimtsvo. Treba razdvojiti turističku ponudu i emocije.
(Toni, 11. jul 2023 23:56)

Mi da imamo more bili bi 10 puta gori. Pa pogledaj sam cene na Adi Ciganliji? Sve te zemlje koje imaju more su iste, hoce za tri meseca sezone da zarade za celu godinu!

Borba neprestana

pre 10 meseci

Srbi moraju da razumeju ko su! Onda cemo razumeti zasto imamo "poseban tretman". To treba ozbiljno shvatiti, inace je...(sad ce neki da skoce) ...pitanje vremena kad cemo opet ili da ginemo... ili ce nam se opet dogoditi neki "turci":(

Romell

pre 10 meseci

Grci su poznati kao izuzetno netrpeljivi prema nama ali valjda i to spada u neko vekovno iskustvo koje naš narod ima sa njima.

Sa druge strane Albanci su izuzetno ljubazni prema nama baš kao i Hrvati gde se može videti iskreno prijateljstvo i ljubav koja postoji između ovih naroda!
(Mejli Dejl, 11. jul 2023 20:03)
Pa kako ste posijali tako i zanjete i takva zetva vas ceka mnogo, mnogo godina.

Rodjo

pre 10 meseci

Ja ću da platim 20 evri za ležaljku, ima se može se nego mene zanima mogu li ja kato platim dokrenem prase tu kod ležaljke na samoj plazi?

Fumigans

pre 10 meseci

20 godina letujem u Grckoj, nikada, ali bukvalno nikada od Grka nisam dobio takav tretman! Uvek ljubazni i srdacni, pogotovu kada cuju da sam iz Srbije. Jedna neprijatnost koja mi se desila je bila na Banana beach na Sitoniji, ali tada su zakupci bili neki Albanci, i snimili su tablice na autu kad smo stigli na parking. Imao sam problem sa akumulatorom jer mi je rucni frizider u kolima izvukao struju, kad sam im se obratio za pomoc gledali su me mrko, pa pitali da li znam da su oni Albanci, onda sam ih odje*ao i obratio se Grku za pomoc koji je upravo kretao kuci sa plazez i odmah mi je dozvolio da se prikacim na njegov auto i startujem paljenje. Tako da manite me ovih placenih tekstova od strane brvatske turisticke agencijedćaba im godina pa aj sad mogu i Srbi da dodju...

kejdl

pre 10 meseci

Igorsulic


Jesi li ti mozda ministar turizma u cro vladi kad govoris u ime svih? Cak ni tad ne bi znao sta je necja namera. Mi hrvati vi srbi. Pricaj u svoje

Milan

pre 10 meseci

Smarate više sa člancima o tome koliko se naplaćuju ležaljke po Grčkoj, CG i drugim državama?

Letujem ceo život, nikada nisam platio ležaljke, osim piće uz koju je dobijam besplatno.
(Srbija čeka 24., 11. jul 2023 19:57) # Link komentara

letujem celi zivot i uvek placam lezaljke.Uzivam svaki trenutak. Nista mi na odmoru nije skupo.

Калимера

pre 10 meseci

Нема потребе за предрасудама и генерализацијом. Ево ме на Крфу, само су наши људи у овим апартманима, све фино, пристојно. Гости, такође. Газде ненаметљиве, вредне, срдачне. На српском, „Добар дан, лаку ноћ! ", уз осмех, и то је то. А у хотелу где имамо олинклузив оброке, много Пољака, Енглеза, понеки Швеђани. Нема гужве, све лепо.

Novi

pre 10 meseci

Grci su jedini narod koji je u toku ratova devedesetih, koje su zapadne moćne sile planirale i sprovele protiv Srpskog naroda uz pomoć naroda iz bivše države bratstva i jedinstva, koji je materijalno i moralno pomagao Srpski narod bez ikakvog interesa. Večno sam im zahvalan na tome. Godinama isključivo letujem u Grčkoj i nikada se nisam osećao da me neko želeo da oguli na tom letovanju. Cene su javne i važe za sve posetioce a i Grke. Ovi komentari govore samo o nama kakvi smo a iskreno i mi znamo kakvi smo ?

Realan

pre 10 meseci

Meni ove godine zapale lezaljke i veliki suncobrani od trske uz apartman .Inace nikad nd lezim na njima a jos manje bi dao pare za to.Imam sve svoje i divljina samo.

Radoje

pre 10 meseci

Svaki vlasmok.plaže.bi voleo da zaradi što više. Ovaj ovde u Nikitiju bi najviše voles da mu dolaze klinci. I sta vredi što mi potrošimo oko 100-130 evra kad par klinaca u susednom separeu naruči flašu šampanjca I parče lubenice, a posle I'm dodju drugari I nalupaju se sa 3-4 runde koktela. Grci. A nisu se čuli ceo dan. A mi smo dve porodice sa decom.
Kako da ih krivim

Ivan

pre 10 meseci

Био на Криту 5 дана пре неколико година, неколико пута сам добио дезерт или ракију гратис после вечере. Био наредне године на Миконосу, све ок и тамо било, лежаљке бесплатне. Да ли смо ми постали толико бахати и безобразни у међувремену или овај текст служи да одврати људе од летовања тамо? Ако је у питању ово друго, нагласио бих редакцији да Србија НЕМА море и да њени грађани троше СВОЈ новац како они желе.
(Живчани лик, 11. jul 2023 21:24)

Ja sam siguran da je ovo drugo,100% ...Ne z nam koliko cesto citas ovde vesti ali u zadnjih 3 meseca je bilo toliko hvalospeva o albanskom moru,njihovo gostoprimstvu i ostalim glupostima..to nije normalno koliko je toga bilo da je za potpuno čudjenje..

NN Belgrade

pre 10 meseci

Mi smo na Zakintosu doživeli neprijatno iskustvo kada smo u restoranu čekali klopu sat i nešto, a Rusi, Englezi i Francuzi posle nas došli i brzo usluživani kad bi rekli šta žele. Rekli su nam da smo mi Srbi. Nismo išli u taj restoran posle. Ali to je samo tad bilo inače nismo imali neprijatnosti, već su bili preljubazni i divni Grci. U Atini sam letovao dva puta, odlične plaže, muzeji, pivo na Plaki, giros za tri evra odličan na Monastirakiju. Na Pireju šetalište predivno sa brodovima. Evia je predivna, tamo smo stalno dobijali lubenicu besplatno za dezert. Grci su kultura ipak za nas, mada ostrvljani su drugačiji malo.

Gedza

pre 10 meseci

Ma da svakom turisti na celu pise odale je, ili mozda vam konobari traze pasos na plazi da vide odakle ste pa ako ste iz srbije onda kazu ne moze,ma da kako da ne .

Pikado

pre 10 meseci

Ne razumijem ljude koji po svaku cijenu hoće da se domognu ležaljke u prvom redu do mora. Uvijek izaberem treći red, odgovara mi, manja je gužva.

Jovke

pre 10 meseci

Srbija je prelepa zemlja sa planinama, rekama, jezerima i banjama, festivalima. Za letovanje u Srbiji ne moram da plaćam zdravstveno osiguranje, zeleni karton, čekam na granici, plaćam putarine u inostranstvu. Volim svoju zemlju najviše i u njoj uživam a kome su gladne oči, srećan put, putuje igumane i ne misli na manastir.

Kampanja, letujmo u Albaniji

pre 10 meseci

Zanimijivo kad ovi "milijarderi" hrvati pricajo o srpskim turistima. Nisu oni videli Engleze i osetili smrad mesta, gde isti obitavaju.

Djoka iz NY

pre 10 meseci

Dobro makar nema posebna sekcija za lgbtq. Na South beach Miami lezaljka 75 dolara a pored posebna sekcija na plazi za ove gore navedene.
(Neko iz mase, 12. jul 2023 02:15)

Ti South Beach u Majamiju nisi video ni na razglednici.

Orač

pre 10 meseci

... Ja se decenijama pitam, zašto Srbija nema jake tržurističke ponude u Grčkoj, da Grci vide kako je provesti zimu na planini sa pravim skijalištem?

Gusta magla

pre 10 meseci

Molim vas da pustite komentar..
Ne postoje hrvatski botovi koji ocrnjuju grcku da bi vi isli u hrvatsku!Za cg i albaniju ne znam , ali za hrvatsku mozete biti 100 % sigurni -nista protiv hrcke , cak naprotiv , dosta nas ide u grcku , osim jrbatske naravno.Srbi dolaze u hrvatsku u sve vecem broju , na ljetovanje i na rad.Ne samo jao konobari i sobarice , vase cure rade na recepcijama nasih visokokategornika i stjecu neprocjenjuvo iskustvo.Rade kao dj , animatori itd .Osim toga , za razliku id cg , u hrvatskoj je sobarica i domacica upravo to - nema nista skriveno niti se ista drugo "podrazumjeva" , kako smo culi da je slucaj u cg!
Priorität i strategija naseg turizma su neki drugi (sjev hrvatska , Produzenje sezone , ekologija itd)
Nije nam prioritet üovecanje broja turista , pa niniz srbije!Uzivajte u grckoj - prelijepa je!
(Igorsulic, 11. jul 2023 21:55)
Ajde ne laži!

pera

pre 10 meseci

u varni/bugarska suncobran i dve ležaljke 7.5€ po danu. pored su restorani i kafići pa izvolite. piće je od 1.5-2€ na plaži. krofna ili burek 1€, kukuruz 2€......šta to beše grčka?

Bane

pre 10 meseci

Vise sam neprijatnosti imao u CG....narocito za vreme korone...a ovo da lezaljke nisu za srbe je gotovo nemoguce. Jedino ako nisu dosli s rucnim friziderom u njemu 20tak sarmi pa raspakovali da se jede....

boris.74.ns

pre 10 meseci

@Novi .. bravo. Svedok sam, 1999 nijedan brod koji je prevozio opremu/oruzje/ordje za Kosovo nije istovaren bez demonstracija i razbijenih .... Bio sam tada u Solunu ... duze ...

Neko iz mase

pre 10 meseci

Dobro makar nema posebna sekcija za lgbtq. Na South beach Miami lezaljka 75 dolara a pored posebna sekcija na plazi za ove gore navedene.

Lj

pre 10 meseci

Da li je moguće da neko bude gažen jer mora da uzme ležaljku. Ljudi, lezite na oesak, a kući kad dodjjete na krevet. Ja uzmem oeškur i svuda po malo ostanem, uživamxidtražujem a ne kso neka baba da ležim. Ustvari jesam vaba alu ne dam se?

Lu

pre 10 meseci

Da se ne lažemo nemojte dolaziti kod nas u Hr. Različiti smo, probali smo zajedno u državu i vidjeli da ne ide. Poštujemo se ko susjedi i to je to.
(Zigi, 11. jul 2023 23:00)

Baš bi bilo interesantno da hrvatski ugostitelji ovog tipa ,,nemojte dolaziti kod nas" ugoste srpske turiste ali samo one ,,nikad u Hrvatsku". Mislim da bi obe strane istog novčića bile prijatno iznenađene. Poštujem razloge obe strane rigidnih stavova i znam da mislite da je moj predlog bajka. Jednom valjda neće biti.

Neko iz mase

pre 10 meseci

@ Djoka iz NY

Ove godine, bio za Novu Godinu. A onaj nas restoran Rakija Lounge, cista pljacka. Pokusali da naplate ono sto nije bilo naruceno, to valjda gazda tako "dobro" posluje. Ocean Drive pun narkosa i alkoholicara, policija sa dzipovima parkirana na skoro svakih sto metara i ukljucenim rotirkama. Crnja se nashusho droge, izuo patike i lebdi pod palmom, pored prolaze porodice sa malom djecom, marihuana u vazduhu, show...
Sve u svemu, prilicno americki jadno.

Peki

pre 10 meseci

15 godina idem u Grčku i nikad nisam imao nikakvih neprijatnosti, uvek su nas lepo prihvatali i vlasnici apartmana i u restoranima. Prošle godine su samo Srbi mogli u njihovom trgovačkom lancu Masutis da kupuju i dobijaju akcijske popuste na kasi bez Masutis kartice.
Na Tasosu pre par godina u restoranu natpis Za turiste iz Srbije popust 20%.
Ima dosta Šiptara naročito na Tasosu kao radna snaga ali nikada nismo imali problema. Ne sećam se vesti da je nekom Srbinu polupana šoferka u Grčkoj dok za neke druge destinacije to nije slučaj.
E sad uvek se nađe neki izuzetak i neki primer negativan i sad treba da pljujemo i blatimo grčki narod a nemamo razloga. Da je loše ne bi najprodavaniji aranžmani bili upravo za Grčku, zar ne?

Mejli Dejl

pre 10 meseci

Grci su poznati kao izuzetno netrpeljivi prema nama ali valjda i to spada u neko vekovno iskustvo koje naš narod ima sa njima.

Sa druge strane Albanci su izuzetno ljubazni prema nama baš kao i Hrvati gde se može videti iskreno prijateljstvo i ljubav koja postoji između ovih naroda!

pera

pre 10 meseci

Nikad nisam placao lezaljke,imam svoje i suncobran,nikad pice na plazi imam svoje u frizideru svom,jedino sto placam apartman.Ne jedem u restoranu jer sam dosao na more,restoran imam i u Bg.U HURGADI hotel Staingerberger all inclusive.2 puta Hilton long beach.PLati pa klati i niko te ne pita odakle si.Kad idem u CG gepek pun voca,povrca,vode,piva jer necu da gubim vreme po supermarketima jer sam dosao da sto duze provedem na plazi.

Кришка

pre 10 meseci

Колико год објавили чланака против Грчке она ће нам и даље бити милија од Јадрана! Свако ко је једном био, враћа се, са разлогом!

Kalelarga

pre 10 meseci

Aleksandar:

Meni je grčki monah u kapeli Hristovog Groba - Kuvukliji, u starom Jerusalimu gradu, rekao: "Brate Srbne i uveo samog da budem malo unutra! Znate li Vi Hrvati, kolika je to čast!?
(kognitivna disonanca, 11. jul 2023 20:22) Uspio si u životu...

Tako napida neko iz BG-a

pre 10 meseci

Ja sam siguran da je ovo drugo,100% ...Ne z nam koliko cesto citas ovde vesti ali u zadnjih 3 meseca je bilo toliko hvalospeva o albanskom moru,njihovo gostoprimstvu i ostalim glupostima..to nije normalno koliko je toga bilo da je za potpuno čudjenje..
(Ivan, 11. jul 2023 21:39)

Juce sam dosao iz Albanije. Ovo mi je druga godina za redom da sam bio tamo. Pre sam dizao ljude na cirkus kad bi mi pomenuli Albaniju. Pricao: gde u tu tanguziju, prljavstina, smece gde god se okrenes... Kad sam otisao gle iznenadjenja... Sad sam sebe dizem na cirkus.

Ibna

pre 10 meseci

Samo mi braco podrzavajte Ruse.

Necete uskoro smeti izaci iz Srbije, jer ce nas svi gledati kao čudovista.
(Deule, 11. jul 2023 22:26)

Pobednici pišu istoriju... Možda bude obrnuto... Daće Bog.

dude i raj na zemlji

pre 10 meseci

Meni je grčki monah u kapeli Hristovog Groba - Kuvukliji, u starom Jerusalimu gradu, rekao: "Brate Srbne i uveo samog da budem malo unutra! Znate li Vi Hrvati, kolika je to čast!?
(kognitivna disonanca, 11. jul 2023 20:22)

svaka čast. i shvatam značenje.
ja sam bio u radnoj sobi volt diznija.
pokahontas me lično uvela. iako bez brate srbine i to…ali je izgledala božanstveno.

Milan

pre 10 meseci

Smarate više sa člancima o tome koliko se naplaćuju ležaljke po Grčkoj, CG i drugim državama?

Letujem ceo život, nikada nisam platio ležaljke, osim piće uz koju je dobijam besplatno.
(Srbija čeka 24., 11. jul 2023 19:57) # Link komentara

letujem celi zivot i uvek placam lezaljke.Uzivam svaki trenutak. Nista mi na odmoru nije skupo.

Dejan X, Zvezdara

pre 10 meseci

@Mejli Dejl: Ne znam da li si čuo o Grcima, koji su primili srpsku decu izbegle iz HR 90ih? Prihvatili ih kao rod rođeni. Priča kako su Grci protiv nas, dok nas Hrvati i Albanci vole, kao što ti tvrdiš, je izmišljotina. Znam dosta Grka i svi se prema nama odnose kao ni jedan drugi narod. Džaba vam te propagande, kad je realnost drugačija.

Toni

pre 10 meseci

Muka mi je od ove priče o grčkom gostoprimstvu. Imaju sreću da imaju obalu kakvu imaju i trude se da od iste što više zarade. Ako vas ne posmatraju kao otvoren novčanik, nemaju nikakvih emocija prema vama i nije ih briga ni za koga. Na izlazu iz pirejske luke sam platio 2 kese grickalica (od po 200g) i limenku Koka Kole 10€. To je njihovo gostoprimtsvo. Treba razdvojiti turističku ponudu i emocije.

Romell

pre 10 meseci

Grci su poznati kao izuzetno netrpeljivi prema nama ali valjda i to spada u neko vekovno iskustvo koje naš narod ima sa njima.

Sa druge strane Albanci su izuzetno ljubazni prema nama baš kao i Hrvati gde se može videti iskreno prijateljstvo i ljubav koja postoji između ovih naroda!
(Mejli Dejl, 11. jul 2023 20:03)
Pa kako ste posijali tako i zanjete i takva zetva vas ceka mnogo, mnogo godina.

kognitivna disonanca

pre 10 meseci

@Aleksandar:

Meni je grčki monah u kapeli Hristovog Groba - Kuvukliji, u starom Jerusalimu gradu, rekao: "Brate Srbne i uveo samog da budem malo unutra! Znate li Vi Hrvati, kolika je to čast!?

Grundig

pre 10 meseci

Narod koji vozi 1000 km sa punim gepekom hrane.Gorivo kupuje u Makedoniji,lezi na peškirima,jede pastetu i sendviče na plaži,ne partija po fensi klubovima,nego sluša narodnjake, i što je najgore sve to predstavlja kao neko ultra extra letovanje, a sebe smatra za super uspešne face. I šta onda očekujete,da vas dočekaju sa crvenim tepihom..ma daj hajde malo saberite se..

Marko

pre 10 meseci

Kada sam jednom pazario par voćki jedna starija Grkinja ispred je iskomentarisala nesto lose za Srbe. Mislim da tamo važimo za paradajz turiste. Verovatno veliki broj ljudi iz Srbije se jedva skrpi za more i onda jako malo troši tamo.Verovatno se onda i cenkaju... Nas jedino iščekuju u nekim Grčkim zabitima jer tamo lokalno stanovništvo živi od naših turista a osim nas tamo niko drugi ni ne dolazi.

Srbija čeka 24.

pre 10 meseci

Smarate više sa člancima o tome koliko se naplaćuju ležaljke po Grčkoj, CG i drugim državama?

Letujem ceo život, nikada nisam platio ležaljke, osim piće uz koju je dobijam besplatno.

Jovke

pre 10 meseci

Srbija je prelepa zemlja sa planinama, rekama, jezerima i banjama, festivalima. Za letovanje u Srbiji ne moram da plaćam zdravstveno osiguranje, zeleni karton, čekam na granici, plaćam putarine u inostranstvu. Volim svoju zemlju najviše i u njoj uživam a kome su gladne oči, srećan put, putuje igumane i ne misli na manastir.

Borba neprestana

pre 10 meseci

Srbi moraju da razumeju ko su! Onda cemo razumeti zasto imamo "poseban tretman". To treba ozbiljno shvatiti, inace je...(sad ce neki da skoce) ...pitanje vremena kad cemo opet ili da ginemo... ili ce nam se opet dogoditi neki "turci":(

Orač

pre 10 meseci

... Ja se decenijama pitam, zašto Srbija nema jake tržurističke ponude u Grčkoj, da Grci vide kako je provesti zimu na planini sa pravim skijalištem?

Zigi

pre 10 meseci

Da se ne lažemo nemojte dolaziti kod nas u Hr. Različiti smo, probali smo zajedno u državu i vidjeli da ne ide. Poštujemo se ko susjedi i to je to.

Урош

pre 10 meseci

Не пљујте по нашој браћи Грцима. Јако сте безобразни. Ако Вам се не свиђа Грчка идите код ваших Албанаца. Нема тих пара да ћу икада ићи у Албанију на море.

ja

pre 10 meseci

razumem ali nema sta da se ljutimo. vidite srbi kad odu u grcku bi i tamo da jedu roshtilj i igraju uzicko u vodi. nece nista da prime i uzivaju u grckoj kulturi. da jedu giros i igraju sirtaki malo. piju, deru se ...niko to ne voli ne samo grci.

rodjaksasela

pre 10 meseci

Dvadeset i kusur godina letujem u Grčkoj, na gomili mesta sam bio, nikakav problem ovakve vrste nisam imao. To su verovatno Šiptari, pravi Grci sigurno nisu.

Tako napida neko iz BG-a

pre 10 meseci

Reklama za Hrvatsku. Netacno sve.
(neutral felš, 11. jul 2023 21:32)

Sta je netacno? Pratili su nas po prodavnivama kad cuju nas jezik da nesto ne ukrademo... Kako je to neprijatno.

Pedja

pre 10 meseci

Bio pre par dana u Hr. Opatija, Rijeka i jos neka mesta(poslovno). Vozio se sa Bg tablama niko mi nije svirnuo niti pogledao popreko. Dosta naših je dole.
Mada Grčka mi je opet broj 1.

Sash

pre 10 meseci

Ovo da se desilo u CG, o tome bi se pricalo bar 3 nedelju dana, a bilo bi bar 300 komentara kako se u Grckoj to nikad nije niti ce se desiti. Da ne pominjemo "crnogorski bezobraznih" cak 20e za lezaljke i 20-30e za cetiri pica...

Malo je glupo

pre 10 meseci

Sviđa mi se ova direktiva pljuvanja po Grčkoj..

Možete da pljujete do sutra, Grčka za mnoge od nas ostaje najlepša zemlja na svetu!

uhhh

pre 10 meseci

Ma daj...celog života barem jednom godišnje odem u Grčku. Letovala svida i po Cg i Hr i Tunis i Turska, pa i Bugarska i Francuska, Spanija, ali u Grčku uvek se vraćam i uvek dobrodošla, nikad apsolutno ni jedan poprek pogled a kamo li komentar...ne znam o čemu se ovde uopšte radi..

Delboj

pre 10 meseci

Ko još plaća ležaljke?!
Ima jedan stih koju uprevodu ide ovako nekako:
Ako ti na plaži nedostaje muzika i bar, onda si došao po pogrešno iskustvo.

Gusta magla

pre 10 meseci

Molim vas da pustite komentar..
Ne postoje hrvatski botovi koji ocrnjuju grcku da bi vi isli u hrvatsku!Za cg i albaniju ne znam , ali za hrvatsku mozete biti 100 % sigurni -nista protiv hrcke , cak naprotiv , dosta nas ide u grcku , osim jrbatske naravno.Srbi dolaze u hrvatsku u sve vecem broju , na ljetovanje i na rad.Ne samo jao konobari i sobarice , vase cure rade na recepcijama nasih visokokategornika i stjecu neprocjenjuvo iskustvo.Rade kao dj , animatori itd .Osim toga , za razliku id cg , u hrvatskoj je sobarica i domacica upravo to - nema nista skriveno niti se ista drugo "podrazumjeva" , kako smo culi da je slucaj u cg!
Priorität i strategija naseg turizma su neki drugi (sjev hrvatska , Produzenje sezone , ekologija itd)
Nije nam prioritet üovecanje broja turista , pa niniz srbije!Uzivajte u grckoj - prelijepa je!
(Igorsulic, 11. jul 2023 21:55)
Ajde ne laži!

Mate

pre 10 meseci

Meni je grčki monah u kapeli Hristovog Groba - Kuvukliji, u starom Jerusalimu gradu, rekao: "Brate Srbne i uveo samog da budem malo unutra! Znate li Vi Hrvati, kolika je to čast!?
(kognitivna disonanca, 11. jul 2023 20:22)

Pa brate Srbine, i ja ću te uvesti u crkvu Sv. Donata, ako hočeš, da ti ukažem čast, kad te to več toliko veseli. Ah, sjetih se, nema veze, crkva sv.Ilije je 10-tak metara dalje, ali nema problema, imam i tamo veze, ne odbijaju mi nijednu uslugu, ko ni ja njima. Iskazivanje takve časti turistima je jedan od osnovnih principa svih koji žive od turizma. Vjeruj mi, i crkve imaju koristi od turista.

exju

pre 10 meseci

Pa idite tamo gde su Grci. Najgore je na Santoriniju, samo šiptari i švabe i poneki englez. Mada oni se svi iživljavaju samo na ženama i deci. Meni se niko nije usudio išta da kaže.

chupavi

pre 10 meseci

@rebro, 11. jul 2023 23:12

Evo pobednik u nepoznavanju istorije. Nije Dusan nikoga porobio vev je oslobodio svoj narod koji je tamo ziveo i to do sredine XX veka kada su proterani ili asimilovani od strane Grcke. Ta Severna Grcka nikada nije bila naseljena Grcima sve do XX vek kada su i dobili teritoriju.

Pa u Solunu se uvek pricao neki dijalekt slovenskog jezika, to zna svako, ali ne vecinski Grcki. Vise je bili Jermena i Jevreja u Solunu nego li Grka...

Volim Sushi

pre 10 meseci

Nikad ali nikad nikad necu razumeti tu obsesiju srba tim morem niko na zapadu nije obsednut time ako odes na more odes ako ne jaka stvar lepo je svuda ako imas dobro drustvo.

Novi

pre 10 meseci

Grci su jedini narod koji je u toku ratova devedesetih, koje su zapadne moćne sile planirale i sprovele protiv Srpskog naroda uz pomoć naroda iz bivše države bratstva i jedinstva, koji je materijalno i moralno pomagao Srpski narod bez ikakvog interesa. Večno sam im zahvalan na tome. Godinama isključivo letujem u Grčkoj i nikada se nisam osećao da me neko želeo da oguli na tom letovanju. Cene su javne i važe za sve posetioce a i Grke. Ovi komentari govore samo o nama kakvi smo a iskreno i mi znamo kakvi smo ?

Eee

pre 10 meseci

Nasi turisti su vrlo nekulturni, bucni gde god se pojave. Roditelji sa malom decom su nesnosni u dovikivanju, hranjenju i bezobzirnom ponasanju ignorisuci cinjenicu da su i ostali ljudi dosli na godisnji odmor. Potrebno nam je vise kulture.

Fumigans

pre 10 meseci

20 godina letujem u Grckoj, nikada, ali bukvalno nikada od Grka nisam dobio takav tretman! Uvek ljubazni i srdacni, pogotovu kada cuju da sam iz Srbije. Jedna neprijatnost koja mi se desila je bila na Banana beach na Sitoniji, ali tada su zakupci bili neki Albanci, i snimili su tablice na autu kad smo stigli na parking. Imao sam problem sa akumulatorom jer mi je rucni frizider u kolima izvukao struju, kad sam im se obratio za pomoc gledali su me mrko, pa pitali da li znam da su oni Albanci, onda sam ih odje*ao i obratio se Grku za pomoc koji je upravo kretao kuci sa plazez i odmah mi je dozvolio da se prikacim na njegov auto i startujem paljenje. Tako da manite me ovih placenih tekstova od strane brvatske turisticke agencijedćaba im godina pa aj sad mogu i Srbi da dodju...

M

pre 10 meseci

Braćo Srbi, idemo na letovanje i odmor, pa nas zanima gde je jeftinije gorivo koji dinar, pišu se putarine i razmenjuju evri u denare, da bi uštedeli evro ili dva, nosimo paprike i kuvamo ajvar ljudima u apartmanima, nosimo deset zamrznutih ručkova kao da smo iz Etiopije pobegli. Gledamo u svaki evro i kao da se takmičimo ko će manje da potroši i onda kada nam kažu da mi nismo visoko platežno gosti, još se mi naljutimo i opljujemo ih. Neka putuje i živi ko kako hoće, ne zanima me, ali ajde malo da vidimo razloge zašto nas ne puštaju u prvi red...

Живчани лик

pre 10 meseci

Био на Криту 5 дана пре неколико година, неколико пута сам добио дезерт или ракију гратис после вечере. Био наредне године на Миконосу, све ок и тамо било, лежаљке бесплатне. Да ли смо ми постали толико бахати и безобразни у међувремену или овај текст служи да одврати људе од летовања тамо? Ако је у питању ово друго, нагласио бих редакцији да Србија НЕМА море и да њени грађани троше СВОЈ новац како они желе.

Uf

pre 10 meseci

Neko reče naši su turisti najgori. Nije nego. Englezi su definitivno najbahatiji i najodvratniji turisti dokazano kako na Exitu svake godine tako i na dosta mesta u grčkoj gde smo imali prilike da letujemo. I naravno da ne govorim samo o mladim englezima nego i o starijim i o čitavim porodicama koji se ponašaju kao krdo svinja. Na žalost oni i pored svoje 'kulture' bolje prolaze od svih ostalih stranaca.... Mada ni turisti iz ostalih zemalja pogotovo severnih nisu sjajni... Sve u principu zavisi od čoveka retko kad treba generalizovati ali englezi su dno dna.

zlo

pre 10 meseci

Prosao sam Grcku uzduz i popreko. Od Leptokarije, Platamona i Soluna kao klinac preko najpoznatijih ostrva radeci na kruzeru i ove godine cu letovati na Samtoriniju (to znaci da mogu da priustim sebi da letujem bilo gde ali sam izabrao bas ovo mesto) i nikada, nikada nista neprijatno nisam doziveo u Grckoj, naprotiv. Mozda da se vi zapitate zasto su bas prema vama licno neljubazni? Zato sto ste Srbi? Pa i ja sam…

Uroš

pre 10 meseci

Sigurno bez razloga i oni ne vole Srbe. Jasni Srbi, najbolji, najpametniji, najlepši... a niko ih ne voli.
(Darko, 11. jul 2023 20:25)

Tebe ni rođena majka ne voli...ako znaš ko je.

Aleksa Pufta

pre 10 meseci

@Mejli Dejl
Za takav komentar mora covek da se zapita sta li komentator koristi za opustanje.
U poslednjih 30 godina sam bar 20 puta letovao u Grckoj od Halkidikija, Tasosa, Krfa, Rodosa, Santorinija, Mikonosa, Krita a ponegde i po 3 puta i nigde ruzne reci, pogleda, uslovljavanja...
Cak mozda samo na 5-6 plaza sam placao ldzaljke a da to nije bilo za 2-3 pica za dan. Evo i sada sam dole na odmoru pa se pitam odakle ovakvi tekstovi osim ako su naruceni od nekog ko radi druge destinacije.

Djordje

pre 10 meseci

Pokusavate da nam ogadite jedinu drzavu u okruzenju gde se Srbin doceka sa osmehom i zadovoljstvom ali jednu jedinu ako ne racunamo i Kipar gde se osecamo kao rod rodjeni gde nas smatraju za iskrene prijatelje i vise od toga.Kako ste krenuli postacemo nepozeljni i na Jahorini , bice na kraju Avala i Ada Ciganlija glavna turisticka destinacija ako ne zarate Vozdovac i Zemun u medjuvremenu.

Goran

pre 10 meseci

U Grčkoj letujem 20g nikad ni najmanja neprijatnost. U Stavrosu na ležaljkama Bugari Madjari domaći tek poneki Srbin a pored ležaljki razapeli suncobrane sve Srbi neće da plate kafu 3e i uzmu ležaljku. Potpuno ih razumemo Srbi su slabo platežni turisti pa stoga tako nas i tretiraju na skupljim destinacijama kao Mikonos Itaka Santorini ne trebamo im tamo. Ko tamo ide ima love bogati turisti paradajz i paprika tamo ne može.. U Paraliji Leptokariji Nea Vrasna Nei pori tamo može sve.

kejdl

pre 10 meseci

Igorsulic


Jesi li ti mozda ministar turizma u cro vladi kad govoris u ime svih? Cak ni tad ne bi znao sta je necja namera. Mi hrvati vi srbi. Pricaj u svoje

aca

pre 10 meseci

@Mejli Dejl: Ne znam da li si čuo o Grcima, koji su primili srpsku decu izbegle iz HR 90ih? Prihvatili ih kao rod rođeni. Priča kako su Grci protiv nas, dok nas Hrvati i Albanci vole, kao što ti tvrdiš, je izmišljotina. Znam dosta Grka i svi se prema nama odnose kao ni jedan drugi narod. Džaba vam te propagande, kad je realnost drugačija.
(Dejan X, Zvezdara, 11. jul 2023 21:10)

Da li je moguće da nisi skapirao da je covek ironičan?

Rodjo

pre 10 meseci

Ja ću da platim 20 evri za ležaljku, ima se može se nego mene zanima mogu li ja kato platim dokrenem prase tu kod ležaljke na samoj plazi?

NN Belgrade

pre 10 meseci

Mi smo na Zakintosu doživeli neprijatno iskustvo kada smo u restoranu čekali klopu sat i nešto, a Rusi, Englezi i Francuzi posle nas došli i brzo usluživani kad bi rekli šta žele. Rekli su nam da smo mi Srbi. Nismo išli u taj restoran posle. Ali to je samo tad bilo inače nismo imali neprijatnosti, već su bili preljubazni i divni Grci. U Atini sam letovao dva puta, odlične plaže, muzeji, pivo na Plaki, giros za tri evra odličan na Monastirakiju. Na Pireju šetalište predivno sa brodovima. Evia je predivna, tamo smo stalno dobijali lubenicu besplatno za dezert. Grci su kultura ipak za nas, mada ostrvljani su drugačiji malo.

ronin

pre 10 meseci

@M
Ne znam nikog ko nosi ajvar i hranu na letovanje. Oni za koje znam da hoće da uštede ponesu nešto gotove hrane da jedu u apartmanu poslednjih dan dva, nikako sve dane. I ne znam čemu ta fama o Srbima kao paradajz turistima kad se naši ljudi više lože da potroše i da se pokažu na letovanju nego da uštede i kupe sebi nešto što im zaista treba. Evo me u hotelu u grčkoj, tu su poljaci, englezi, nemci, ukrajinci, hrvati i naši, svi all inclusive uplaćeno vidi se po narukvicama koje nose. Nigde paradajz turista na vidiku, a naši, verovao ti ili ne, bolji vozni park imaju od ostalih.

pera

pre 10 meseci

u varni/bugarska suncobran i dve ležaljke 7.5€ po danu. pored su restorani i kafići pa izvolite. piće je od 1.5-2€ na plaži. krofna ili burek 1€, kukuruz 2€......šta to beše grčka?

Tonkabe

pre 10 meseci

kacam ja boravijo u hrvackoj ležaljke su bile pre skupe ali kada čuju dasmo iz srbije oma daju za džaba a ako nema praznih oteraju švabu ili engleza da semi smestimo

Igorsulic

pre 10 meseci

Molim vas da pustite komentar..
Ne postoje hrvatski botovi koji ocrnjuju grcku da bi vi isli u hrvatsku!Za cg i albaniju ne znam , ali za hrvatsku mozete biti 100 % sigurni -nista protiv hrcke , cak naprotiv , dosta nas ide u grcku , osim jrbatske naravno.Srbi dolaze u hrvatsku u sve vecem broju , na ljetovanje i na rad.Ne samo jao konobari i sobarice , vase cure rade na recepcijama nasih visokokategornika i stjecu neprocjenjuvo iskustvo.Rade kao dj , animatori itd .Osim toga , za razliku id cg , u hrvatskoj je sobarica i domacica upravo to - nema nista skriveno niti se ista drugo "podrazumjeva" , kako smo culi da je slucaj u cg!
Priorität i strategija naseg turizma su neki drugi (sjev hrvatska , Produzenje sezone , ekologija itd)
Nije nam prioritet üovecanje broja turista , pa niniz srbije!Uzivajte u grckoj - prelijepa je!

Gedza

pre 10 meseci

Ma da svakom turisti na celu pise odale je, ili mozda vam konobari traze pasos na plazi da vide odakle ste pa ako ste iz srbije onda kazu ne moze,ma da kako da ne .

Cinik po difoltu

pre 10 meseci

Otkud ovoliko forsiranje s clancima kako je u Grckoj lose te kradu auta te ovo te ono...
(GPP, 11. jul 2023 20:01) Napokon ukapirali da hrvati ljudima već izlaze na uši..

Pingvin iz Nišavu

pre 10 meseci

Muka mi je od tog industrijskog turizma. Poređani u ležaljke ko sardine, često bez razmaka pa se čovek jedna provlači između. Čak ni osvežavajući povetarac ne može da se provuče. Najbolje je poneti svoj suncobran sa UV zaštitom i metalik slojem (koji pravi hladovinu kao gusta krošnja drveta), svoju ležaljku ili (moj izbor) stolicu sa dugačkim naslonom za glavu kojoj se podešava nagib i u kojoj može da se dremne, i Bog da vas vidi.

ostajte u srbiji

pre 10 meseci

Otkud ovoliko forsiranje s clancima kako je u Grckoj lose te kradu auta te ovo te ono...
(GPP,

to plaćaju ujedinjene bogutovačka i niška banja uz potporu šešelja zato da se ostane u srbiji

Vlada

pre 10 meseci

.. Ja se decenijama pitam, zašto Srbija nema jake tržurističke ponude u Grčkoj, da Grci vide kako je provesti zimu na planini sa pravim skijalištem?
(Orač, 11. jul 2023 21:10)

Ove zime Kopaonik bio prepun Grka.

Aco_Braco

pre 10 meseci

Cimate se ljudi. Milka iz sluzbe narucila tekst. Albanija je IN sada kako ne shvatate. Pratite politicka desavanjabi svi tekstovi ce vam se reflektovati na tome. Ako kazu idemo u Albaniju dobicete super tekstove o Albaniji a komsije do njih ce da ukenjaju. To se zove lobiranje oromovisanje kroz medije zarad jedne drzave ba sesti drugih. Kod nas je to istaknjto na ho ruk nacin seljacki pa se da prinetiti u stampi. Na zapadu to niko ne gleda.

hahaha

pre 10 meseci

ali koje komplekse moras da imas da te uvredi konobar koji kaze da ce to biti za mene skupo... samo bih rekao da je apsolutno u pravu i otisao bih... sada cu ja nekom seljoberu da se dokazujem i pokazujem da li i koliko imam para :D ali oni znaju da su nasi ljudi iskompleksirani, pa tako navuku naseg coveka da potrosi 5 puta vise nego neko drugi

Kampanja, letujmo u Albaniji

pre 10 meseci

Zanimijivo kad ovi "milijarderi" hrvati pricajo o srpskim turistima. Nisu oni videli Engleze i osetili smrad mesta, gde isti obitavaju.

Konfeder i EU

pre 10 meseci

@Mejli Dejl: Ne znam da li si čuo o Grcima, koji su primili srpsku decu izbegle iz HR 90ih? Prihvatili ih kao rod rođeni. Priča kako su Grci protiv nas, dok nas Hrvati i Albanci vole, kao što ti tvrdiš, je izmišljotina. Znam dosta Grka i svi se prema nama odnose kao ni jedan drugi narod. Džaba vam te propagande, kad je realnost drugačija.
(Dejan X, Zvezdara, 11. jul 2023 21:10) To voli-ne voli, braća..itd..to je samo srpska žvaka... Niko drugi ne koristi te termine. uživajte u Grčkoj.

objektivan

pre 10 meseci

Godinama idem u Grčku i nikad nisam imao slične probleme. Nikad nisam platio ležaljku, osim obavezne konzumacije i to je bilo barem 3-4 pića u toku dana. Verovatno jer letujem po nekim "zabitima" kako neko ovde napisa. Ali donekle mogu da razumem ovakve postupke prema našim turistima. Naš turista će u baru na plaži ili na ležaljkama, potrošiti manje novca nego Englez ili Nemac (govoreći u proseku) i to je činjenica. Zakupac dela plaže se odnosi prema tome čisto komercijalno, njega ne zanima da li smo "braća" ili nismo. Mislim da su ovakvi postupci prema našim turistima u glavnom na ostrvima, dok je u kontinentalnom delu Grčke drugačije.
U odnosu na ovo, u Turskoj su "level pro". U Turskoj najveći broj turista ima one narukvice iz hotela, i Turci na osnovu narukvice i hotela u kome ste odseli znaju koju cenu mogu da vam ponude (u prodavnicama, neke usluge i slično), ili jedna cena za Srbe, druga za Engleze, treća za Bosance. Lično sam doživeo više puta, samo se treba umešno cenjkati, dok na kraju ne kažu, "exelent price for Serbs" ?

Hmmm

pre 10 meseci

Ne kazem da sve ovo nije istina, ali zar nije cudno da ovoliko losih iskustava u Grckoj, a odjednom Albanija omiljena destinacija srpskih turista...
Iskreno, danas tutnes nelome 1000e i eto ti organizovane hajke...
Jos nesto, primera radi i Haniotiu, 90% prodavnica drze Rusi...ne Grci... Kola su mi prali Albanci, tako da nema pravila. Ko zna ko obija kola...

dexter-lab

pre 10 meseci

Nikad lezaljke, nikad guzva na plazi, nikada popularna mesta na obali. Zato uvek biram Olimpsku regiju. Od Skotine do Velike i prelepih plaza u podnoziju planine Ossa. Beskonacni kilometri pescane plaze, uvek mozete naci parce da 100m oko vas nema nikoga. Sopstveni suncobran, mala lezaljka na sklapanje, rucni frizider pun hladnog pica i mali zvucnik sa prijatnom muzikom po mom ukusu. Za mene je to jedini pravi odmor. Tik tokere i influensere nek deru gde stignu.

mm.

pre 10 meseci

"Био на Криту 5 дана пре неколико година, неколико пута сам добио дезерт или ракију гратис после вечере. Био наредне године на Миконосу, све ок и тамо било, лежаљке бесплатне..."
Na Kritu, a I većini drugih mesta, to je običaj, bez obzira na etnicko poreklo. A besplatne lezaljke na Mikonosu, to možeš da pricas onome ko nikada nije bio. Ako nadjes 2 lezaljke za 60 €, odlično si prosao. I svuda se plaćaju, na Kikladima, Kritu, možda negde na severu Grčke ne.
Grci od turista najviše vole Italijane.

Realan

pre 10 meseci

Meni ove godine zapale lezaljke i veliki suncobrani od trske uz apartman .Inace nikad nd lezim na njima a jos manje bi dao pare za to.Imam sve svoje i divljina samo.

FD

pre 10 meseci

Jedno znam sigurno. Što dalje otputujete na odmor ljudi su ljubazniji a odmor prijatniji. Mi nažalost većinom možemo da platimo da odemo na odmor u regionu gde se ne zna ko nas više voli i ko nas željnije očekuje.

Ivan

pre 10 meseci

Био на Криту 5 дана пре неколико година, неколико пута сам добио дезерт или ракију гратис после вечере. Био наредне године на Миконосу, све ок и тамо било, лежаљке бесплатне. Да ли смо ми постали толико бахати и безобразни у међувремену или овај текст служи да одврати људе од летовања тамо? Ако је у питању ово друго, нагласио бих редакцији да Србија НЕМА море и да њени грађани троше СВОЈ новац како они желе.
(Живчани лик, 11. jul 2023 21:24)

Ja sam siguran da je ovo drugo,100% ...Ne z nam koliko cesto citas ovde vesti ali u zadnjih 3 meseca je bilo toliko hvalospeva o albanskom moru,njihovo gostoprimstvu i ostalim glupostima..to nije normalno koliko je toga bilo da je za potpuno čudjenje..

Neko iz mase

pre 10 meseci

Dobro makar nema posebna sekcija za lgbtq. Na South beach Miami lezaljka 75 dolara a pored posebna sekcija na plazi za ove gore navedene.

Djoka iz NY

pre 10 meseci

Dobro makar nema posebna sekcija za lgbtq. Na South beach Miami lezaljka 75 dolara a pored posebna sekcija na plazi za ove gore navedene.
(Neko iz mase, 12. jul 2023 02:15)

Ti South Beach u Majamiju nisi video ni na razglednici.

Djordje

pre 10 meseci

Ima dosta siptara koji ili drze beach barove / fast food ili rade u njima , ja nisam imao neprijatnosti mada sam ukapirao da su i vlasnik i osoblje bara sipci a i oni su znali da sam Srbin , sve proslo kul ali moze da se desi ovo o cemu pricaju na grckainfo, ni na adi ciganliji ti nije zagarantovana bezbednost.

Mister B

pre 10 meseci

Realno većina nas Srba kad ode na more bi da potroši 5e dnevno, a da uživa kao da plaća 5000e dan. I to je OK, ali treba razumeti i te ljude koji imaju 2 meseca da zarade za život za celu godinu. Njima nije u interesu da se neko zabode na ležaljku u 6 ujutru i ne potroši ništa dok ne padne mrak, da tu ležaljku doživljava kao porodično nasleđe, i sutra je opet smatra svojom po istom principu. Kad dođu turisti iz zapadne Evrope, oni potroše puno više novca, i naravno da i oni žele biti u 1.redu do mora. Tako da ti koji drže bar nemaju ništa protiv Srba već su skontali kako finansijski prolaze sa gostima iz Srbije, i to im ne odgovara jer od toga žive.

Калимера

pre 10 meseci

Нема потребе за предрасудама и генерализацијом. Ево ме на Крфу, само су наши људи у овим апартманима, све фино, пристојно. Гости, такође. Газде ненаметљиве, вредне, срдачне. На српском, „Добар дан, лаку ноћ! ", уз осмех, и то је то. А у хотелу где имамо олинклузив оброке, много Пољака, Енглеза, понеки Швеђани. Нема гужве, све лепо.

ronin

pre 10 meseci

Jesu poskupele ležaljke ove godine i to drastično, ne znam sa kojim razlogom. U mestu gde je prošle godine bila 7,5 evra jedna ležaljka bez potrebne dodatne porudžbine u toku dana sada su minimum 10 evra po ležaljci plus minimum 10 evra po osobi da se potroši, znači za dvoje 40 evra dnevno za ležaljke. Začudio sam se prvi dan na plaži mnogo suncobrana, peškira na plaži i stranci i naši, ali kad sam se raspitao za cenu ležaljki sve mi je bilo jasno. Što je mnogo mnogo je, dati 400 evra samo za ležaljke za 10 dana je čista ludost, izgleda ne samo po meni. Zato se lepo oparila prodavnica hotela, najjeftiniji suncobran 20 evra, prodali koliko hoćeš.

Radoje

pre 10 meseci

Svaki vlasmok.plaže.bi voleo da zaradi što više. Ovaj ovde u Nikitiju bi najviše voles da mu dolaze klinci. I sta vredi što mi potrošimo oko 100-130 evra kad par klinaca u susednom separeu naruči flašu šampanjca I parče lubenice, a posle I'm dodju drugari I nalupaju se sa 3-4 runde koktela. Grci. A nisu se čuli ceo dan. A mi smo dve porodice sa decom.
Kako da ih krivim

Samo pošteno pa ko koga zaj*be!

pre 10 meseci

Strašno,ovi grci kakvi su još će zabraniti pečenje paprike po apartmanima i nošenje jagnjeta na more.
Diskriminacija!

boris.74.ns

pre 10 meseci

@Novi .. bravo. Svedok sam, 1999 nijedan brod koji je prevozio opremu/oruzje/ordje za Kosovo nije istovaren bez demonstracija i razbijenih .... Bio sam tada u Solunu ... duze ...

Pikado

pre 10 meseci

Ne razumijem ljude koji po svaku cijenu hoće da se domognu ležaljke u prvom redu do mora. Uvijek izaberem treći red, odgovara mi, manja je gužva.

Lj

pre 10 meseci

Da li je moguće da neko bude gažen jer mora da uzme ležaljku. Ljudi, lezite na oesak, a kući kad dodjjete na krevet. Ja uzmem oeškur i svuda po malo ostanem, uživamxidtražujem a ne kso neka baba da ležim. Ustvari jesam vaba alu ne dam se?

Belcha

pre 10 meseci

.. Ja se decenijama pitam, zašto Srbija nema jake tržurističke ponude u Grčkoj, da Grci vide kako je provesti zimu na planini sa pravim skijalištem?
(Orač, 11. jul 2023 21:10)

Mozda zato sto Grcka ima veoma ozbiljne ski centre koji nisu tako skupi kao Kopaonik. I ima ih vise nego Srbija

Lu

pre 10 meseci

Da se ne lažemo nemojte dolaziti kod nas u Hr. Različiti smo, probali smo zajedno u državu i vidjeli da ne ide. Poštujemo se ko susjedi i to je to.
(Zigi, 11. jul 2023 23:00)

Baš bi bilo interesantno da hrvatski ugostitelji ovog tipa ,,nemojte dolaziti kod nas" ugoste srpske turiste ali samo one ,,nikad u Hrvatsku". Mislim da bi obe strane istog novčića bile prijatno iznenađene. Poštujem razloge obe strane rigidnih stavova i znam da mislite da je moj predlog bajka. Jednom valjda neće biti.

Bane

pre 10 meseci

Vise sam neprijatnosti imao u CG....narocito za vreme korone...a ovo da lezaljke nisu za srbe je gotovo nemoguce. Jedino ako nisu dosli s rucnim friziderom u njemu 20tak sarmi pa raspakovali da se jede....

Neko iz mase

pre 10 meseci

@ Djoka iz NY

Ove godine, bio za Novu Godinu. A onaj nas restoran Rakija Lounge, cista pljacka. Pokusali da naplate ono sto nije bilo naruceno, to valjda gazda tako "dobro" posluje. Ocean Drive pun narkosa i alkoholicara, policija sa dzipovima parkirana na skoro svakih sto metara i ukljucenim rotirkama. Crnja se nashusho droge, izuo patike i lebdi pod palmom, pored prolaze porodice sa malom djecom, marihuana u vazduhu, show...
Sve u svemu, prilicno americki jadno.

navijac

pre 10 meseci

@Muka mi je od ove priče o grčkom gostoprimstvu. Imaju sreću da imaju obalu kakvu imaju i trude se da od iste što više zarade. Ako vas ne posmatraju kao otvoren novčanik, nemaju nikakvih emocija prema vama i nije ih briga ni za koga. Na izlazu iz pirejske luke sam platio 2 kese grickalica (od po 200g) i limenku Koka Kole 10€. To je njihovo gostoprimtsvo. Treba razdvojiti turističku ponudu i emocije.
(Toni, 11. jul 2023 23:56)

Mi da imamo more bili bi 10 puta gori. Pa pogledaj sam cene na Adi Ciganliji? Sve te zemlje koje imaju more su iste, hoce za tri meseca sezone da zarade za celu godinu!

Peki

pre 10 meseci

15 godina idem u Grčku i nikad nisam imao nikakvih neprijatnosti, uvek su nas lepo prihvatali i vlasnici apartmana i u restoranima. Prošle godine su samo Srbi mogli u njihovom trgovačkom lancu Masutis da kupuju i dobijaju akcijske popuste na kasi bez Masutis kartice.
Na Tasosu pre par godina u restoranu natpis Za turiste iz Srbije popust 20%.
Ima dosta Šiptara naročito na Tasosu kao radna snaga ali nikada nismo imali problema. Ne sećam se vesti da je nekom Srbinu polupana šoferka u Grčkoj dok za neke druge destinacije to nije slučaj.
E sad uvek se nađe neki izuzetak i neki primer negativan i sad treba da pljujemo i blatimo grčki narod a nemamo razloga. Da je loše ne bi najprodavaniji aranžmani bili upravo za Grčku, zar ne?