Ponedeljak, 09.05.2022.

14:15

Već poskupela kafa u Dubrovniku – nije za džep prosečnog turiste

Izvor: Poslovni.hr

Veæ poskupela kafa u Dubrovniku – nije za džep proseènog turiste IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Matej

pre 1 godinu

Mogu otići u Gruž i popiti za 12kn.
Živcira me to slikanje računa. Lik namjerno ode u lokal koji je očito skup i onda slika da bi slao u novine. Koja je to fora?!

Dombo

pre 1 godinu

Kava može biti ne brutalnih 5 eura , već kao u Veneciji 3o eura, meni je svejedno. Toliko NE DAM. Kako si posložiš perspektivu u glavi tako će ti i biti. Moje iskustvo? Šogor mi pravio društvo. Parkirao sam BESPLATNO kojih km van zidina, tamo popio kavu za 1.5 eura, išao pješice do starog grada, a prilikom pješačenja sam računao koliko ja moram radit za sat vremena parkinga, izračun mi je umanjio bol u nožnom mišiću. Uhvatilo me ići u staroj jezgri na wc. Nikakav kafić nije dolazio u obzir ;-), elegantno sam se snašao pola minute prije dolaska korejskih turista, (ili japanskih?, ma isti k, kad kava protjera nek slikaju) šfercao sam se i na zidine, jer na strani prema moru ima prolaz kroz nečiji vrta do zidina. (ccc 1.5 m veranja) Znam po slikama da je bio dan karnevala, bit je, nisam unutar starog grada lipu potrošio, a sve sam bitno vidio. Na povratku do auta u dućanu sam uzeo komad kruha, parizer i pivu. Narezao debele šnjite parizera, podjelio sa šogorom, ko da smo na bušteli, zalio grlo, smotao duhan sjeo u auto i zapalio doma. Može to nekom djelovat kao teško cheapskatanje, sramota me reći koliko sam malo potrošio, ali tad nisam imao posao, ali u biti nije mi ništa ni falilo, Da sam sa ženom išao drukčije bi bilo , ne bi se tako igrao, ali garantiram ne bi me oderali. Bar ne po staroj jezgri. Tko pizdit i plaćat 5 eura, voli nek samo izvoli. Lijep pozdrav.

plavusa

pre 1 godinu

DU je teska seljana.
(C i n i k, 09. maj 2022 21:48)
Evo javlja se i ovaj sto ne skida oko iz HR dvorista i to cinicno.
(vodnik, 9. maj 2022 23:13)

nemoj tako, dobar je cinik - ne radja se tako nesto svaki dan;)

Nikad u lepu njihovu

pre 1 godinu

Obišao sam sever Italije za praznike, a ranije gotovo sve važnije gradove u Evropi, jedino je skuplja kafa na Trgu Sv. Marka u Veneciji, 10e ukoliko sedite za stolovima na kojima je naznačeno, to su stolovi koji su na samom trgu, ka obali i ima ih dvadesetak, čim se povučete u istom restoranu koji red unazad pod stubove kafa je dva evra, isto vidite more i sve ostalo. U Firenci na svakom trgu, Gde god da hoćete 1,5-2e, Siena, na najljepšem trgu u Evropi isto od 1,5-2e.
Tako da, Hrvatska je besprizorno skupa, a za te pare ne dobiješ kvalitet usluge koji dobiješ u Italiji, Francuskoj ili nekoj drugoj zemlji.

eto

pre 1 godinu

antisha@ bas si Hrvat kao i jaAlbanac
u svakom mjestu ima raznih cijena , naravno je DU skup i treba da bude ali ovo su cijene za Stradun i vjerojatno ne cijeli, malo izvan je i do par puta jeftinije

Miki

pre 1 godinu

E meni je ćef da sednem na kamen pored mora u predgrađu Dubrovnika sa šoljicom kafe u ruci koju sam sam skuvao sa pogledom ka moru koji mami i budalama u Dubrovniku koji plaćaju 5 eur za šoljicu kafe i pogled na mene :)

istina

pre 1 godinu

Na trgu Sv. Marka u Veneciji, espreso je 22€... Cim se covek pomeri 100 metara, espreso je 4€. Ako hoces da popijes kafu na Stradunu ili na trgu Sv.Marka...plati koliko traze. Tu ne placas samo kafu, vec i lokaciju. U BG cena kafe nije ista u Sremcici i u Knez Mihajlovoj..

veki

pre 1 godinu

Pa prošle godine u Solunu na Aristotelovom trgu kafa je bila 5 eu. Za turističke centre u sezoni to je ta cena. Pravo pitanje je, koliko je u sezoni ČAJ na kopaoniku ? 500 din. Pa to je veoma blizu 5 eu a čudite se Dubrovniku koji je (bez ljutnje) ipak klasa za gore navedeno.

Dani

pre 1 godinu

Mala je to cijena za popiti kavu na takvom mjestu ; sa vanjske strane zidina , pogled na Lokrum, čusti užitak …. Tu sam dolazak i pogled vrijede 10 Eura.

Dani

pre 1 godinu

Mala je to cijena za popiti kavu na takvom mjestu ; sa vanjske strane zidina , pogled na Lokrum, čusti užitak …. Tu sam dolazak i pogled vrijede 10 Eura.

EU Citizen

pre 1 godinu

Cena sasvim normalna za lokaciju, ništa specijalno, ponuda mesta na lokacijama kao što je Stradun, recimo, je ograničena, metar jako skup, to sve mora da se plati i da se isplati, nigde ne.piše da svako mora da sedi svuda niti da je sve za svakoga.

jaaaaa

pre 1 godinu

Ne razumin zašto bi trebala bit jeftinija za stranca..sve je stvar ponude i potražnje, a Dubrovnik je bio i ostat ce poželjna destinacija. Dođite u Kopenhagen pa ćete vidit što znači skupo...

Mantis

pre 1 godinu

Već poskupela kafa u Dubrovniku –
nije za džep prosečnog turiste!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Srbi se ne moraju opterećivati
sa gornjom vijesti, jer u Dubrovniku
ionako nisu poželjni. puf

svetozar

pre 1 godinu

@ Dali Bocek
Dubrovnik nije mesto gde se provodi odmor, za to su prikladnija mesta u susedstvu tipa, Cavtat, Slano, Mlini...Dubrovnik se posećuje jer pripada svetskim destinacijama must see tipa i zato svi žele da se tamo "slikaju" i zato ta pomama ne prestaje...

Lucky

pre 1 godinu

Raznih je cena u Dubrovniku.Ali vredi.
Grad potpuno očuvane gradske jezgre,iz srednjeg veka,okružen prelepim morem i prekrasnom okolinom,Lokrum,Cavtat,Slano,Lopud...Jedinstveno mesto je Dubrovnik i jedno od najlepših na Mediteranu.A Mediteran je najatraktivniji deo sveta.

vodnik

pre 1 godinu

Dobrovnik je mesto gde sam često letovao 80-tih... Tamo sam proveo mnogo lepih dana i upoznao ženu sa kojom sam u braku evo 30 godina. Međutim više nikada tamo ne bih otišao posle skorašnjih iskustva mojih drugova. Ima boljih mesta u Mediteranu i svetu gde će te biti poštovani više. Može da mi daju kafu i besplatno... odmor nije vredan davati novo Dubrovčanima
(Scorpion2x, 09. maj 2022 20:28)
Eto mi cemo da lijemo krokodilske suze sto nam takav lik nece doci.Daj samo boze da ne dodjes i prodjes preko Hrvatske.

Veliki brat

pre 1 godinu

Ja ne znam da li sam lud ili slep.Bio u Parizu u centru i nigde kafa sa mlekom nije kostala 5€ a ni parking 7 po satu
(pavle krstic, 09. maj 2022 21:04)
Jesi li siguran da si bio u pravom Parizu ??
(Flash, 9. maj 2022 21:55)

Pa, dobro, nije baš u Parizu, tu negde na 3-4km od centra Pariza, ali kod nas se iz geografije uči da je i to Pariz, isto kao što je Sremčica takođe Beograd, ali tamo se zna šta je gradsko jezgro, a šta "metropolitan area".

Ivan drugi

pre 1 godinu

megatronman
Prijatelju dragi ajde onda u Dubrovnik u jesen ili zimu. Ima sve da vidiš, nema gužve i nitko te neće oderati a kuglu sladoleda možeš dobiti i besplatno. Jel baš moraš ići ljeti?

Srle

pre 1 godinu

pre nekih 7-8 godina u gradskoj kafani na Stradunu kapućino je bio 35 kn što je malo manje od 5 EUR, inflacija od tada je veća od poskupljenja.

istovaram brodove...

pre 1 godinu

Dubrovnik i treba da bude evropska destinacija za bogate gejeve koji plaćaju eura 15 za pivo sa pogledom na more ! Obektivno stari grad je veoma mali, uzak i tesan, jednom rečju mala bara puna krokodila !

megatronman

pre 1 godinu

Paraziti. Neradnici.
I da, nisam Srbin već Zagrepčanin i gadi mi se ovako ponašanje. Što ako netko želi pogledati zidine, znamenitosti, na kraju i poput mene koji sam kao balavac bio u Dubrovniku, pa bih se sada prisjetio?!
Što ću napraviti; spavati na klupi i jesti krekere i piti vodu jer neću imati 1000 eura za dva dana?!
Obično na ovakvo razmišljanje ide floskula: pa nemoj ići...
Ali ja želim otići tamo no ne želim da me "deru" ljudi koji ne znaju ništa osim iskorištavanja.

Dali Bocek

pre 1 godinu

Nikada mi ta pomama za Dubrovnikom nije bila jasna.. Tamo nikada nista nije bilo sto nema na nekom drugom mestu. Ono zbog cega idem na more, na odmor, ima na mnogo drugih mesta, i to veoma blizu. Preterivanje...

Loreda

pre 1 godinu

I u ovako skupom Dubrovniku ima previše turista tako da se u toj prenatrpanosti nitko ne osjeća dobro. I što sad? Da se uvede ograničenje dolazaka i ulaz samo sa posebnom dozvolom? Dolazak cruisera već je sveden na minimalan broj koji infrastruktura može podnesti. Oatala je još na raspolaganju mjera "udari po džepu", pa ko ima neka dođe. Tek je sredina maja, a Dubrovnik pun i sa ovim cijenama. Što da se radi?

Flash

pre 1 godinu

Ja ne znam da li sam lud ili slep.Bio u Parizu u centru i nigde kafa sa mlekom nije kostala 5€ a ni parking 7 po satu
(pavle krstic, 09. maj 2022 21:04)
Jesi li siguran da si bio u pravom Parizu ??

Mladen

pre 1 godinu

Ja sam bio u februaru ove godine. Parking bio povoljan (doduše, kod Bolnice sam parkirao). U starom gradu nigde nikoga, mandarine zrele, sladoled na Stradunu 10 kuna.

nikos

pre 1 godinu

@zz ... da bi se dubrovnik sacuvao treba drasticno povecati cene usluga i to duplo!!!,mozda zvuci nepopularno ali bi delovalo."

Pokusajte. Delovalo bi sigurno, samo ... moguce i u suprotnom smeru.
Mozda dodjete (najzad) do realne cene za Stradun i par poprecnih ulica.

mr

pre 1 godinu

,guzve,smeca,ne mozes da nadjes parking,bilo je i crvenih zastavica za zabranu kupanja...itd.

(zz, 9. maj 2022 18:47)

Ма како можеш тако. Зар на најлепшем мору на свету пардон свиту, да се излију фекалије. Па они су то само два пута признали, али гарант то није истина. Мислим то је вероватно сваки дан.

stvarno

pre 1 godinu

Onaj ko nema para za kafu i brine o istoj, ili onaj ko nosi sendvice u avion i brine kako da prosvercuje flasicu vode da ne bi morao na aerodromu da kupi....e taj ne treba ni da putuje! Ili putuj kao covek ili ostani kod kuce! Ili se pak pomiri sa tim da za dalje od Vrnjacke Banje nisi i ne pucaj na destinacije gde svaku paricu brojis. Nije ovo uvredljivo, jednostavno tako svet funkcionise. Dubrovnik i slicna mesta su krcati turistima kojima je 5e za kafu ok. Jedostavno ne idi tamo gde ces se osecati kao muljar i zlobno komentarisati one koii imaju vise. Idi na mesto koje mozes da priustis i osecaj se dobro tamo.

To brojanje sitnisa je ok za recimo tinejdzere kad odu na more a dinara nemaju. Kad se odrasla osoba tako ponasa pokazuje koliko je nezrela i ne ume da shvati gde mu je mesto

Wea

pre 1 godinu

Nit je Dubrovnik destinacija za sirotinju, pardon, prosječnog turista iz Srbije.
(Lovac, 09. maj 2022 18:28)

Dubrovnik ne bi trebao da bude destinacija ni za najbogatijeg Srbina...

Scorpion2x

pre 1 godinu

Dobrovnik je mesto gde sam često letovao 80-tih... Tamo sam proveo mnogo lepih dana i upoznao ženu sa kojom sam u braku evo 30 godina. Međutim više nikada tamo ne bih otišao posle skorašnjih iskustva mojih drugova. Ima boljih mesta u Mediteranu i svetu gde će te biti poštovani više. Može da mi daju kafu i besplatno... odmor nije vredan davati novo Dubrovčanima

Klasa optimist

pre 1 godinu

Bio sam u subotu na splitskoj rivi. Cekao rodjakinju da dodje sa Hvara. Sjednem i narucim pivo. Konobar mi donese domace pivo 0,25 sa navojem za koje vam ne treba otvarac. Pitam sta je ovo? Ne mogu grlo oprati sa 0,25 piva. Kaze nema veliko. Popijem pivo ispred njega i narucim jos 2 takva pivska " unucica". Dolazi i rodjakinja i narucuje kapucino i coca colu. Popijemo . Poslusamo besplatan koncert Gorana Karana i ekipe ( 07.05 je u Splitu festa- dan zastitnika grada Sv. Duje). Racun 133 kune odnosno 2130 RSD. Samo 100 metara dalje za tu lovu smo mogli popiti duplu kolicinu piva,kave i soka i opet bi prosli jeftinije.

qantas

pre 1 godinu

... kafa bi trebalo da kosta oko 10e,pice 20e.i da vidis kako bi se situacija popravila.za strance to ne bi bilo puno, Dubrovnik je namenjen za njih,a ne za paradajz turiste sa balkana.
(zz, 09. maj 2022 18:47)

Hahaha.. gde li ti živiš, da mi je znati? I u kom veku? Paradajz turizam je odavno umro, nigde toga nema. Da si negde zašao dalje od svog atara, sam bi se u to uverio. Niko više ne kuva, to se ne isplati. Restorana ima na svakom koraku, da biraš. A za Dubrovnik me baš......!
Ne bih tamo otišao da mi plate a ne da im plaćam. Ne znam ni čemu vest o njima na nasem portalu?

LikSon

pre 1 godinu

Evo u Rijeci i Opatiji najvise ima turista iz Austrije Njemacke i Italije.Uobicajena cijena macchiata od 10 do 20 kuna espresso od 9 do 14 kuna

Loznica/Gogi/Cer

pre 1 godinu

Ma kakva kafa i cene u Dubrovniku, to je već dugo godina poznata priča! A najnovija dubrovačka priča jeste da je tamo pred dva dana otvoren superluksuzni gej bar, kojega je dizajnirao - ko bi reko - poznati arhitekta iz Beograda.
(hit tema sa straduna, 09. maj 2022 18:18)


Hvala na informaciji
Sada znam gde cu na more sa komsijom Milisavom

herkul poaro

pre 1 godinu

pecaljke spremne... kumara i ja na dunav 10 dana pod sator i ponesemo samo kazance i gajbu za kauciju. ko hoce, cipovanje gajba pive i 200g kafe, naravno vreca za spavanje obavezna. nema kod nas 10evra lezaj i turisticka taksa. a za suncobran ne mora frape i limunada za 8 evra

NikolaBg

pre 1 godinu

Ma kakva kafa i cene u Dubrovniku, to je već dugo godina poznata priča! A najnovija dubrovačka priča jeste da je tamo pred dva dana otvoren superluksuzni gej bar, kojega je dizajnirao - ko bi reko - poznati arhitekta iz Beograda.
(hit tema sa straduna, 09. maj 2022 18:18)
Divno

Splavar

pre 1 godinu

A sta ne poskupljuje i gde. Pa i u SAD koja je ovaj ret izazvala cene divljaju, ja dobijam ponude da prodam stan za duplo vise nego sto sam ga pre dve godine platio. Inflacija zdere svaku valutu, svi cemo izgubiti, osim gologuza koji nista nisu imali i pre ove krize, njihova stednja nece propasti jer je nema. Da li neko i dalje ne shvata o cemu se ovde radi, Rusija i Ukrajina nisu problem, radje povod za nesto potpuno drugo

Pilot bespilotne letelice

pre 1 godinu

Najskuplju kafu sam platio na centralnom trgu u Pragu msm 9 eur..Nikada posle roga nisam sedeo na centralnom mestu u bilo kom gradu da sam bio.Recimo u Rimu u ulici pored piazza Navonne sećem se da sam našao mesto ( neka caffe biblioteka) gde espresso košta 0.9 eur-a kapićino 1.2.

S-mile

pre 1 godinu

Ispade Azurna obala najjeftinija!
Bio pre nedelju dana i jedva cekam opet.
Ne bih o kvalitetu usluge tamo i na Balkanu, ipak im nismo dorasli.
Al smo zato skuplji :-)
Sto bi rekli - nisam lep, al sam zato glup !

Kalinari

pre 1 godinu

Nije tu ništa za zgražavanje, radim na Bledu. Latte je 4,2 evra, isto i čaj, plus evro med. To je masovni turizam, bukvalno da ode kafa i na 10 evra, restorani ce biti puni, to je cist biznis. Kad imaš para da ideš tamo možeš i kafu da platiš, realno.

hit tema sa straduna

pre 1 godinu

Ma kakva kafa i cene u Dubrovniku, to je već dugo godina poznata priča! A najnovija dubrovačka priča jeste da je tamo pred dva dana otvoren superluksuzni gej bar, kojega je dizajnirao - ko bi reko - poznati arhitekta iz Beograda.

zz

pre 1 godinu

pa i treba da bude sto skuplje,previse turista ima u sezoni.Dubrovnik je mali grad za tako veliki broj turista,guzve,smeca,ne mozes da nadjes parking,bilo je i crvenih zastavica za zabranu kupanja...itd.

da bi se to vratilo u normalu treba broj turista smanjiti za vise od pola.a to se radi povecanjem cena.to je jedino resenje,kafa bi trebalo da kosta oko 10e,pice 20e.i da vidis kako bi se situacija popravila.za strance to ne bi bilo puno, Dubrovnik je namenjen za njih,a ne za paradajz turiste sa balkana.

da bi se dubrovnik sacuvao treba drasticno povecati cene usluga i to duplo!!!,mozda zvuci nepopularno ali bi delovalo.

Kalinari

pre 1 godinu

Nije tu ništa za zgražavanje, radim na Bledu. Latte je 4,2 evra, isto i čaj, plus evro med. To je masovni turizam, bukvalno da ode kafa i na 10 evra, restorani ce biti puni, to je cist biznis. Kad imaš para da ideš tamo možeš i kafu da platiš, realno.

Loznica/Gogi/Cer

pre 1 godinu

Ma kakva kafa i cene u Dubrovniku, to je već dugo godina poznata priča! A najnovija dubrovačka priča jeste da je tamo pred dva dana otvoren superluksuzni gej bar, kojega je dizajnirao - ko bi reko - poznati arhitekta iz Beograda.
(hit tema sa straduna, 09. maj 2022 18:18)


Hvala na informaciji
Sada znam gde cu na more sa komsijom Milisavom

Wea

pre 1 godinu

Nit je Dubrovnik destinacija za sirotinju, pardon, prosječnog turista iz Srbije.
(Lovac, 09. maj 2022 18:28)

Dubrovnik ne bi trebao da bude destinacija ni za najbogatijeg Srbina...

hit tema sa straduna

pre 1 godinu

Ma kakva kafa i cene u Dubrovniku, to je već dugo godina poznata priča! A najnovija dubrovačka priča jeste da je tamo pred dva dana otvoren superluksuzni gej bar, kojega je dizajnirao - ko bi reko - poznati arhitekta iz Beograda.

zz

pre 1 godinu

pa i treba da bude sto skuplje,previse turista ima u sezoni.Dubrovnik je mali grad za tako veliki broj turista,guzve,smeca,ne mozes da nadjes parking,bilo je i crvenih zastavica za zabranu kupanja...itd.

da bi se to vratilo u normalu treba broj turista smanjiti za vise od pola.a to se radi povecanjem cena.to je jedino resenje,kafa bi trebalo da kosta oko 10e,pice 20e.i da vidis kako bi se situacija popravila.za strance to ne bi bilo puno, Dubrovnik je namenjen za njih,a ne za paradajz turiste sa balkana.

da bi se dubrovnik sacuvao treba drasticno povecati cene usluga i to duplo!!!,mozda zvuci nepopularno ali bi delovalo.

megatronman

pre 1 godinu

Paraziti. Neradnici.
I da, nisam Srbin već Zagrepčanin i gadi mi se ovako ponašanje. Što ako netko želi pogledati zidine, znamenitosti, na kraju i poput mene koji sam kao balavac bio u Dubrovniku, pa bih se sada prisjetio?!
Što ću napraviti; spavati na klupi i jesti krekere i piti vodu jer neću imati 1000 eura za dva dana?!
Obično na ovakvo razmišljanje ide floskula: pa nemoj ići...
Ali ja želim otići tamo no ne želim da me "deru" ljudi koji ne znaju ništa osim iskorištavanja.

svetozar

pre 1 godinu

@ Dali Bocek
Dubrovnik nije mesto gde se provodi odmor, za to su prikladnija mesta u susedstvu tipa, Cavtat, Slano, Mlini...Dubrovnik se posećuje jer pripada svetskim destinacijama must see tipa i zato svi žele da se tamo "slikaju" i zato ta pomama ne prestaje...

Lucky

pre 1 godinu

Raznih je cena u Dubrovniku.Ali vredi.
Grad potpuno očuvane gradske jezgre,iz srednjeg veka,okružen prelepim morem i prekrasnom okolinom,Lokrum,Cavtat,Slano,Lopud...Jedinstveno mesto je Dubrovnik i jedno od najlepših na Mediteranu.A Mediteran je najatraktivniji deo sveta.

Flash

pre 1 godinu

Ja ne znam da li sam lud ili slep.Bio u Parizu u centru i nigde kafa sa mlekom nije kostala 5€ a ni parking 7 po satu
(pavle krstic, 09. maj 2022 21:04)
Jesi li siguran da si bio u pravom Parizu ??

Ivan drugi

pre 1 godinu

megatronman
Prijatelju dragi ajde onda u Dubrovnik u jesen ili zimu. Ima sve da vidiš, nema gužve i nitko te neće oderati a kuglu sladoleda možeš dobiti i besplatno. Jel baš moraš ići ljeti?

jaaaaa

pre 1 godinu

Ne razumin zašto bi trebala bit jeftinija za stranca..sve je stvar ponude i potražnje, a Dubrovnik je bio i ostat ce poželjna destinacija. Dođite u Kopenhagen pa ćete vidit što znači skupo...

EU Citizen

pre 1 godinu

Cena sasvim normalna za lokaciju, ništa specijalno, ponuda mesta na lokacijama kao što je Stradun, recimo, je ograničena, metar jako skup, to sve mora da se plati i da se isplati, nigde ne.piše da svako mora da sedi svuda niti da je sve za svakoga.

Mantis

pre 1 godinu

Već poskupela kafa u Dubrovniku –
nije za džep prosečnog turiste!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Srbi se ne moraju opterećivati
sa gornjom vijesti, jer u Dubrovniku
ionako nisu poželjni. puf

vodnik

pre 1 godinu

Dobrovnik je mesto gde sam često letovao 80-tih... Tamo sam proveo mnogo lepih dana i upoznao ženu sa kojom sam u braku evo 30 godina. Međutim više nikada tamo ne bih otišao posle skorašnjih iskustva mojih drugova. Ima boljih mesta u Mediteranu i svetu gde će te biti poštovani više. Može da mi daju kafu i besplatno... odmor nije vredan davati novo Dubrovčanima
(Scorpion2x, 09. maj 2022 20:28)
Eto mi cemo da lijemo krokodilske suze sto nam takav lik nece doci.Daj samo boze da ne dodjes i prodjes preko Hrvatske.

Klasa optimist

pre 1 godinu

Bio sam u subotu na splitskoj rivi. Cekao rodjakinju da dodje sa Hvara. Sjednem i narucim pivo. Konobar mi donese domace pivo 0,25 sa navojem za koje vam ne treba otvarac. Pitam sta je ovo? Ne mogu grlo oprati sa 0,25 piva. Kaze nema veliko. Popijem pivo ispred njega i narucim jos 2 takva pivska " unucica". Dolazi i rodjakinja i narucuje kapucino i coca colu. Popijemo . Poslusamo besplatan koncert Gorana Karana i ekipe ( 07.05 je u Splitu festa- dan zastitnika grada Sv. Duje). Racun 133 kune odnosno 2130 RSD. Samo 100 metara dalje za tu lovu smo mogli popiti duplu kolicinu piva,kave i soka i opet bi prosli jeftinije.

Veliki brat

pre 1 godinu

Ja ne znam da li sam lud ili slep.Bio u Parizu u centru i nigde kafa sa mlekom nije kostala 5€ a ni parking 7 po satu
(pavle krstic, 09. maj 2022 21:04)
Jesi li siguran da si bio u pravom Parizu ??
(Flash, 9. maj 2022 21:55)

Pa, dobro, nije baš u Parizu, tu negde na 3-4km od centra Pariza, ali kod nas se iz geografije uči da je i to Pariz, isto kao što je Sremčica takođe Beograd, ali tamo se zna šta je gradsko jezgro, a šta "metropolitan area".

LikSon

pre 1 godinu

Evo u Rijeci i Opatiji najvise ima turista iz Austrije Njemacke i Italije.Uobicajena cijena macchiata od 10 do 20 kuna espresso od 9 do 14 kuna

Loreda

pre 1 godinu

I u ovako skupom Dubrovniku ima previše turista tako da se u toj prenatrpanosti nitko ne osjeća dobro. I što sad? Da se uvede ograničenje dolazaka i ulaz samo sa posebnom dozvolom? Dolazak cruisera već je sveden na minimalan broj koji infrastruktura može podnesti. Oatala je još na raspolaganju mjera "udari po džepu", pa ko ima neka dođe. Tek je sredina maja, a Dubrovnik pun i sa ovim cijenama. Što da se radi?

Mladen

pre 1 godinu

Ja sam bio u februaru ove godine. Parking bio povoljan (doduše, kod Bolnice sam parkirao). U starom gradu nigde nikoga, mandarine zrele, sladoled na Stradunu 10 kuna.

stvarno

pre 1 godinu

Onaj ko nema para za kafu i brine o istoj, ili onaj ko nosi sendvice u avion i brine kako da prosvercuje flasicu vode da ne bi morao na aerodromu da kupi....e taj ne treba ni da putuje! Ili putuj kao covek ili ostani kod kuce! Ili se pak pomiri sa tim da za dalje od Vrnjacke Banje nisi i ne pucaj na destinacije gde svaku paricu brojis. Nije ovo uvredljivo, jednostavno tako svet funkcionise. Dubrovnik i slicna mesta su krcati turistima kojima je 5e za kafu ok. Jedostavno ne idi tamo gde ces se osecati kao muljar i zlobno komentarisati one koii imaju vise. Idi na mesto koje mozes da priustis i osecaj se dobro tamo.

To brojanje sitnisa je ok za recimo tinejdzere kad odu na more a dinara nemaju. Kad se odrasla osoba tako ponasa pokazuje koliko je nezrela i ne ume da shvati gde mu je mesto

istovaram brodove...

pre 1 godinu

Dubrovnik i treba da bude evropska destinacija za bogate gejeve koji plaćaju eura 15 za pivo sa pogledom na more ! Obektivno stari grad je veoma mali, uzak i tesan, jednom rečju mala bara puna krokodila !

Scorpion2x

pre 1 godinu

Dobrovnik je mesto gde sam često letovao 80-tih... Tamo sam proveo mnogo lepih dana i upoznao ženu sa kojom sam u braku evo 30 godina. Međutim više nikada tamo ne bih otišao posle skorašnjih iskustva mojih drugova. Ima boljih mesta u Mediteranu i svetu gde će te biti poštovani više. Može da mi daju kafu i besplatno... odmor nije vredan davati novo Dubrovčanima

Pilot bespilotne letelice

pre 1 godinu

Najskuplju kafu sam platio na centralnom trgu u Pragu msm 9 eur..Nikada posle roga nisam sedeo na centralnom mestu u bilo kom gradu da sam bio.Recimo u Rimu u ulici pored piazza Navonne sećem se da sam našao mesto ( neka caffe biblioteka) gde espresso košta 0.9 eur-a kapićino 1.2.

S-mile

pre 1 godinu

Ispade Azurna obala najjeftinija!
Bio pre nedelju dana i jedva cekam opet.
Ne bih o kvalitetu usluge tamo i na Balkanu, ipak im nismo dorasli.
Al smo zato skuplji :-)
Sto bi rekli - nisam lep, al sam zato glup !

Srle

pre 1 godinu

pre nekih 7-8 godina u gradskoj kafani na Stradunu kapućino je bio 35 kn što je malo manje od 5 EUR, inflacija od tada je veća od poskupljenja.

Dali Bocek

pre 1 godinu

Nikada mi ta pomama za Dubrovnikom nije bila jasna.. Tamo nikada nista nije bilo sto nema na nekom drugom mestu. Ono zbog cega idem na more, na odmor, ima na mnogo drugih mesta, i to veoma blizu. Preterivanje...

NikolaBg

pre 1 godinu

Ma kakva kafa i cene u Dubrovniku, to je već dugo godina poznata priča! A najnovija dubrovačka priča jeste da je tamo pred dva dana otvoren superluksuzni gej bar, kojega je dizajnirao - ko bi reko - poznati arhitekta iz Beograda.
(hit tema sa straduna, 09. maj 2022 18:18)
Divno

Splavar

pre 1 godinu

A sta ne poskupljuje i gde. Pa i u SAD koja je ovaj ret izazvala cene divljaju, ja dobijam ponude da prodam stan za duplo vise nego sto sam ga pre dve godine platio. Inflacija zdere svaku valutu, svi cemo izgubiti, osim gologuza koji nista nisu imali i pre ove krize, njihova stednja nece propasti jer je nema. Da li neko i dalje ne shvata o cemu se ovde radi, Rusija i Ukrajina nisu problem, radje povod za nesto potpuno drugo

nikos

pre 1 godinu

@zz ... da bi se dubrovnik sacuvao treba drasticno povecati cene usluga i to duplo!!!,mozda zvuci nepopularno ali bi delovalo."

Pokusajte. Delovalo bi sigurno, samo ... moguce i u suprotnom smeru.
Mozda dodjete (najzad) do realne cene za Stradun i par poprecnih ulica.

herkul poaro

pre 1 godinu

pecaljke spremne... kumara i ja na dunav 10 dana pod sator i ponesemo samo kazance i gajbu za kauciju. ko hoce, cipovanje gajba pive i 200g kafe, naravno vreca za spavanje obavezna. nema kod nas 10evra lezaj i turisticka taksa. a za suncobran ne mora frape i limunada za 8 evra

plavusa

pre 1 godinu

DU je teska seljana.
(C i n i k, 09. maj 2022 21:48)
Evo javlja se i ovaj sto ne skida oko iz HR dvorista i to cinicno.
(vodnik, 9. maj 2022 23:13)

nemoj tako, dobar je cinik - ne radja se tako nesto svaki dan;)

qantas

pre 1 godinu

... kafa bi trebalo da kosta oko 10e,pice 20e.i da vidis kako bi se situacija popravila.za strance to ne bi bilo puno, Dubrovnik je namenjen za njih,a ne za paradajz turiste sa balkana.
(zz, 09. maj 2022 18:47)

Hahaha.. gde li ti živiš, da mi je znati? I u kom veku? Paradajz turizam je odavno umro, nigde toga nema. Da si negde zašao dalje od svog atara, sam bi se u to uverio. Niko više ne kuva, to se ne isplati. Restorana ima na svakom koraku, da biraš. A za Dubrovnik me baš......!
Ne bih tamo otišao da mi plate a ne da im plaćam. Ne znam ni čemu vest o njima na nasem portalu?

mr

pre 1 godinu

,guzve,smeca,ne mozes da nadjes parking,bilo je i crvenih zastavica za zabranu kupanja...itd.

(zz, 9. maj 2022 18:47)

Ма како можеш тако. Зар на најлепшем мору на свету пардон свиту, да се излију фекалије. Па они су то само два пута признали, али гарант то није истина. Мислим то је вероватно сваки дан.

veki

pre 1 godinu

Pa prošle godine u Solunu na Aristotelovom trgu kafa je bila 5 eu. Za turističke centre u sezoni to je ta cena. Pravo pitanje je, koliko je u sezoni ČAJ na kopaoniku ? 500 din. Pa to je veoma blizu 5 eu a čudite se Dubrovniku koji je (bez ljutnje) ipak klasa za gore navedeno.

Matej

pre 1 godinu

Mogu otići u Gruž i popiti za 12kn.
Živcira me to slikanje računa. Lik namjerno ode u lokal koji je očito skup i onda slika da bi slao u novine. Koja je to fora?!

istina

pre 1 godinu

Na trgu Sv. Marka u Veneciji, espreso je 22€... Cim se covek pomeri 100 metara, espreso je 4€. Ako hoces da popijes kafu na Stradunu ili na trgu Sv.Marka...plati koliko traze. Tu ne placas samo kafu, vec i lokaciju. U BG cena kafe nije ista u Sremcici i u Knez Mihajlovoj..

Dombo

pre 1 godinu

Kava može biti ne brutalnih 5 eura , već kao u Veneciji 3o eura, meni je svejedno. Toliko NE DAM. Kako si posložiš perspektivu u glavi tako će ti i biti. Moje iskustvo? Šogor mi pravio društvo. Parkirao sam BESPLATNO kojih km van zidina, tamo popio kavu za 1.5 eura, išao pješice do starog grada, a prilikom pješačenja sam računao koliko ja moram radit za sat vremena parkinga, izračun mi je umanjio bol u nožnom mišiću. Uhvatilo me ići u staroj jezgri na wc. Nikakav kafić nije dolazio u obzir ;-), elegantno sam se snašao pola minute prije dolaska korejskih turista, (ili japanskih?, ma isti k, kad kava protjera nek slikaju) šfercao sam se i na zidine, jer na strani prema moru ima prolaz kroz nečiji vrta do zidina. (ccc 1.5 m veranja) Znam po slikama da je bio dan karnevala, bit je, nisam unutar starog grada lipu potrošio, a sve sam bitno vidio. Na povratku do auta u dućanu sam uzeo komad kruha, parizer i pivu. Narezao debele šnjite parizera, podjelio sa šogorom, ko da smo na bušteli, zalio grlo, smotao duhan sjeo u auto i zapalio doma. Može to nekom djelovat kao teško cheapskatanje, sramota me reći koliko sam malo potrošio, ali tad nisam imao posao, ali u biti nije mi ništa ni falilo, Da sam sa ženom išao drukčije bi bilo , ne bi se tako igrao, ali garantiram ne bi me oderali. Bar ne po staroj jezgri. Tko pizdit i plaćat 5 eura, voli nek samo izvoli. Lijep pozdrav.

eto

pre 1 godinu

antisha@ bas si Hrvat kao i jaAlbanac
u svakom mjestu ima raznih cijena , naravno je DU skup i treba da bude ali ovo su cijene za Stradun i vjerojatno ne cijeli, malo izvan je i do par puta jeftinije

Dani

pre 1 godinu

Mala je to cijena za popiti kavu na takvom mjestu ; sa vanjske strane zidina , pogled na Lokrum, čusti užitak …. Tu sam dolazak i pogled vrijede 10 Eura.

Dani

pre 1 godinu

Mala je to cijena za popiti kavu na takvom mjestu ; sa vanjske strane zidina , pogled na Lokrum, čusti užitak …. Tu sam dolazak i pogled vrijede 10 Eura.

Nikad u lepu njihovu

pre 1 godinu

Obišao sam sever Italije za praznike, a ranije gotovo sve važnije gradove u Evropi, jedino je skuplja kafa na Trgu Sv. Marka u Veneciji, 10e ukoliko sedite za stolovima na kojima je naznačeno, to su stolovi koji su na samom trgu, ka obali i ima ih dvadesetak, čim se povučete u istom restoranu koji red unazad pod stubove kafa je dva evra, isto vidite more i sve ostalo. U Firenci na svakom trgu, Gde god da hoćete 1,5-2e, Siena, na najljepšem trgu u Evropi isto od 1,5-2e.
Tako da, Hrvatska je besprizorno skupa, a za te pare ne dobiješ kvalitet usluge koji dobiješ u Italiji, Francuskoj ili nekoj drugoj zemlji.

Miki

pre 1 godinu

E meni je ćef da sednem na kamen pored mora u predgrađu Dubrovnika sa šoljicom kafe u ruci koju sam sam skuvao sa pogledom ka moru koji mami i budalama u Dubrovniku koji plaćaju 5 eur za šoljicu kafe i pogled na mene :)

Dali Bocek

pre 1 godinu

Nikada mi ta pomama za Dubrovnikom nije bila jasna.. Tamo nikada nista nije bilo sto nema na nekom drugom mestu. Ono zbog cega idem na more, na odmor, ima na mnogo drugih mesta, i to veoma blizu. Preterivanje...

vodnik

pre 1 godinu

Dobrovnik je mesto gde sam često letovao 80-tih... Tamo sam proveo mnogo lepih dana i upoznao ženu sa kojom sam u braku evo 30 godina. Međutim više nikada tamo ne bih otišao posle skorašnjih iskustva mojih drugova. Ima boljih mesta u Mediteranu i svetu gde će te biti poštovani više. Može da mi daju kafu i besplatno... odmor nije vredan davati novo Dubrovčanima
(Scorpion2x, 09. maj 2022 20:28)
Eto mi cemo da lijemo krokodilske suze sto nam takav lik nece doci.Daj samo boze da ne dodjes i prodjes preko Hrvatske.

Scorpion2x

pre 1 godinu

Dobrovnik je mesto gde sam često letovao 80-tih... Tamo sam proveo mnogo lepih dana i upoznao ženu sa kojom sam u braku evo 30 godina. Međutim više nikada tamo ne bih otišao posle skorašnjih iskustva mojih drugova. Ima boljih mesta u Mediteranu i svetu gde će te biti poštovani više. Može da mi daju kafu i besplatno... odmor nije vredan davati novo Dubrovčanima

Mantis

pre 1 godinu

Već poskupela kafa u Dubrovniku –
nije za džep prosečnog turiste!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Srbi se ne moraju opterećivati
sa gornjom vijesti, jer u Dubrovniku
ionako nisu poželjni. puf

mr

pre 1 godinu

,guzve,smeca,ne mozes da nadjes parking,bilo je i crvenih zastavica za zabranu kupanja...itd.

(zz, 9. maj 2022 18:47)

Ма како можеш тако. Зар на најлепшем мору на свету пардон свиту, да се излију фекалије. Па они су то само два пута признали, али гарант то није истина. Мислим то је вероватно сваки дан.

megatronman

pre 1 godinu

Paraziti. Neradnici.
I da, nisam Srbin već Zagrepčanin i gadi mi se ovako ponašanje. Što ako netko želi pogledati zidine, znamenitosti, na kraju i poput mene koji sam kao balavac bio u Dubrovniku, pa bih se sada prisjetio?!
Što ću napraviti; spavati na klupi i jesti krekere i piti vodu jer neću imati 1000 eura za dva dana?!
Obično na ovakvo razmišljanje ide floskula: pa nemoj ići...
Ali ja želim otići tamo no ne želim da me "deru" ljudi koji ne znaju ništa osim iskorištavanja.

zz

pre 1 godinu

pa i treba da bude sto skuplje,previse turista ima u sezoni.Dubrovnik je mali grad za tako veliki broj turista,guzve,smeca,ne mozes da nadjes parking,bilo je i crvenih zastavica za zabranu kupanja...itd.

da bi se to vratilo u normalu treba broj turista smanjiti za vise od pola.a to se radi povecanjem cena.to je jedino resenje,kafa bi trebalo da kosta oko 10e,pice 20e.i da vidis kako bi se situacija popravila.za strance to ne bi bilo puno, Dubrovnik je namenjen za njih,a ne za paradajz turiste sa balkana.

da bi se dubrovnik sacuvao treba drasticno povecati cene usluga i to duplo!!!,mozda zvuci nepopularno ali bi delovalo.

Wea

pre 1 godinu

Nit je Dubrovnik destinacija za sirotinju, pardon, prosječnog turista iz Srbije.
(Lovac, 09. maj 2022 18:28)

Dubrovnik ne bi trebao da bude destinacija ni za najbogatijeg Srbina...

qantas

pre 1 godinu

... kafa bi trebalo da kosta oko 10e,pice 20e.i da vidis kako bi se situacija popravila.za strance to ne bi bilo puno, Dubrovnik je namenjen za njih,a ne za paradajz turiste sa balkana.
(zz, 09. maj 2022 18:47)

Hahaha.. gde li ti živiš, da mi je znati? I u kom veku? Paradajz turizam je odavno umro, nigde toga nema. Da si negde zašao dalje od svog atara, sam bi se u to uverio. Niko više ne kuva, to se ne isplati. Restorana ima na svakom koraku, da biraš. A za Dubrovnik me baš......!
Ne bih tamo otišao da mi plate a ne da im plaćam. Ne znam ni čemu vest o njima na nasem portalu?

stvarno

pre 1 godinu

Onaj ko nema para za kafu i brine o istoj, ili onaj ko nosi sendvice u avion i brine kako da prosvercuje flasicu vode da ne bi morao na aerodromu da kupi....e taj ne treba ni da putuje! Ili putuj kao covek ili ostani kod kuce! Ili se pak pomiri sa tim da za dalje od Vrnjacke Banje nisi i ne pucaj na destinacije gde svaku paricu brojis. Nije ovo uvredljivo, jednostavno tako svet funkcionise. Dubrovnik i slicna mesta su krcati turistima kojima je 5e za kafu ok. Jedostavno ne idi tamo gde ces se osecati kao muljar i zlobno komentarisati one koii imaju vise. Idi na mesto koje mozes da priustis i osecaj se dobro tamo.

To brojanje sitnisa je ok za recimo tinejdzere kad odu na more a dinara nemaju. Kad se odrasla osoba tako ponasa pokazuje koliko je nezrela i ne ume da shvati gde mu je mesto

istovaram brodove...

pre 1 godinu

Dubrovnik i treba da bude evropska destinacija za bogate gejeve koji plaćaju eura 15 za pivo sa pogledom na more ! Obektivno stari grad je veoma mali, uzak i tesan, jednom rečju mala bara puna krokodila !

Loznica/Gogi/Cer

pre 1 godinu

Ma kakva kafa i cene u Dubrovniku, to je već dugo godina poznata priča! A najnovija dubrovačka priča jeste da je tamo pred dva dana otvoren superluksuzni gej bar, kojega je dizajnirao - ko bi reko - poznati arhitekta iz Beograda.
(hit tema sa straduna, 09. maj 2022 18:18)


Hvala na informaciji
Sada znam gde cu na more sa komsijom Milisavom

Nikad u lepu njihovu

pre 1 godinu

Obišao sam sever Italije za praznike, a ranije gotovo sve važnije gradove u Evropi, jedino je skuplja kafa na Trgu Sv. Marka u Veneciji, 10e ukoliko sedite za stolovima na kojima je naznačeno, to su stolovi koji su na samom trgu, ka obali i ima ih dvadesetak, čim se povučete u istom restoranu koji red unazad pod stubove kafa je dva evra, isto vidite more i sve ostalo. U Firenci na svakom trgu, Gde god da hoćete 1,5-2e, Siena, na najljepšem trgu u Evropi isto od 1,5-2e.
Tako da, Hrvatska je besprizorno skupa, a za te pare ne dobiješ kvalitet usluge koji dobiješ u Italiji, Francuskoj ili nekoj drugoj zemlji.

hit tema sa straduna

pre 1 godinu

Ma kakva kafa i cene u Dubrovniku, to je već dugo godina poznata priča! A najnovija dubrovačka priča jeste da je tamo pred dva dana otvoren superluksuzni gej bar, kojega je dizajnirao - ko bi reko - poznati arhitekta iz Beograda.

Kalinari

pre 1 godinu

Nije tu ništa za zgražavanje, radim na Bledu. Latte je 4,2 evra, isto i čaj, plus evro med. To je masovni turizam, bukvalno da ode kafa i na 10 evra, restorani ce biti puni, to je cist biznis. Kad imaš para da ideš tamo možeš i kafu da platiš, realno.

Veliki brat

pre 1 godinu

Ja ne znam da li sam lud ili slep.Bio u Parizu u centru i nigde kafa sa mlekom nije kostala 5€ a ni parking 7 po satu
(pavle krstic, 09. maj 2022 21:04)
Jesi li siguran da si bio u pravom Parizu ??
(Flash, 9. maj 2022 21:55)

Pa, dobro, nije baš u Parizu, tu negde na 3-4km od centra Pariza, ali kod nas se iz geografije uči da je i to Pariz, isto kao što je Sremčica takođe Beograd, ali tamo se zna šta je gradsko jezgro, a šta "metropolitan area".

S-mile

pre 1 godinu

Ispade Azurna obala najjeftinija!
Bio pre nedelju dana i jedva cekam opet.
Ne bih o kvalitetu usluge tamo i na Balkanu, ipak im nismo dorasli.
Al smo zato skuplji :-)
Sto bi rekli - nisam lep, al sam zato glup !

nikos

pre 1 godinu

@zz ... da bi se dubrovnik sacuvao treba drasticno povecati cene usluga i to duplo!!!,mozda zvuci nepopularno ali bi delovalo."

Pokusajte. Delovalo bi sigurno, samo ... moguce i u suprotnom smeru.
Mozda dodjete (najzad) do realne cene za Stradun i par poprecnih ulica.

Lucky

pre 1 godinu

Raznih je cena u Dubrovniku.Ali vredi.
Grad potpuno očuvane gradske jezgre,iz srednjeg veka,okružen prelepim morem i prekrasnom okolinom,Lokrum,Cavtat,Slano,Lopud...Jedinstveno mesto je Dubrovnik i jedno od najlepših na Mediteranu.A Mediteran je najatraktivniji deo sveta.

herkul poaro

pre 1 godinu

pecaljke spremne... kumara i ja na dunav 10 dana pod sator i ponesemo samo kazance i gajbu za kauciju. ko hoce, cipovanje gajba pive i 200g kafe, naravno vreca za spavanje obavezna. nema kod nas 10evra lezaj i turisticka taksa. a za suncobran ne mora frape i limunada za 8 evra

Splavar

pre 1 godinu

A sta ne poskupljuje i gde. Pa i u SAD koja je ovaj ret izazvala cene divljaju, ja dobijam ponude da prodam stan za duplo vise nego sto sam ga pre dve godine platio. Inflacija zdere svaku valutu, svi cemo izgubiti, osim gologuza koji nista nisu imali i pre ove krize, njihova stednja nece propasti jer je nema. Da li neko i dalje ne shvata o cemu se ovde radi, Rusija i Ukrajina nisu problem, radje povod za nesto potpuno drugo

EU Citizen

pre 1 godinu

Cena sasvim normalna za lokaciju, ništa specijalno, ponuda mesta na lokacijama kao što je Stradun, recimo, je ograničena, metar jako skup, to sve mora da se plati i da se isplati, nigde ne.piše da svako mora da sedi svuda niti da je sve za svakoga.

jaaaaa

pre 1 godinu

Ne razumin zašto bi trebala bit jeftinija za stranca..sve je stvar ponude i potražnje, a Dubrovnik je bio i ostat ce poželjna destinacija. Dođite u Kopenhagen pa ćete vidit što znači skupo...

Dombo

pre 1 godinu

Kava može biti ne brutalnih 5 eura , već kao u Veneciji 3o eura, meni je svejedno. Toliko NE DAM. Kako si posložiš perspektivu u glavi tako će ti i biti. Moje iskustvo? Šogor mi pravio društvo. Parkirao sam BESPLATNO kojih km van zidina, tamo popio kavu za 1.5 eura, išao pješice do starog grada, a prilikom pješačenja sam računao koliko ja moram radit za sat vremena parkinga, izračun mi je umanjio bol u nožnom mišiću. Uhvatilo me ići u staroj jezgri na wc. Nikakav kafić nije dolazio u obzir ;-), elegantno sam se snašao pola minute prije dolaska korejskih turista, (ili japanskih?, ma isti k, kad kava protjera nek slikaju) šfercao sam se i na zidine, jer na strani prema moru ima prolaz kroz nečiji vrta do zidina. (ccc 1.5 m veranja) Znam po slikama da je bio dan karnevala, bit je, nisam unutar starog grada lipu potrošio, a sve sam bitno vidio. Na povratku do auta u dućanu sam uzeo komad kruha, parizer i pivu. Narezao debele šnjite parizera, podjelio sa šogorom, ko da smo na bušteli, zalio grlo, smotao duhan sjeo u auto i zapalio doma. Može to nekom djelovat kao teško cheapskatanje, sramota me reći koliko sam malo potrošio, ali tad nisam imao posao, ali u biti nije mi ništa ni falilo, Da sam sa ženom išao drukčije bi bilo , ne bi se tako igrao, ali garantiram ne bi me oderali. Bar ne po staroj jezgri. Tko pizdit i plaćat 5 eura, voli nek samo izvoli. Lijep pozdrav.

LikSon

pre 1 godinu

Evo u Rijeci i Opatiji najvise ima turista iz Austrije Njemacke i Italije.Uobicajena cijena macchiata od 10 do 20 kuna espresso od 9 do 14 kuna

Flash

pre 1 godinu

Ja ne znam da li sam lud ili slep.Bio u Parizu u centru i nigde kafa sa mlekom nije kostala 5€ a ni parking 7 po satu
(pavle krstic, 09. maj 2022 21:04)
Jesi li siguran da si bio u pravom Parizu ??

Loreda

pre 1 godinu

I u ovako skupom Dubrovniku ima previše turista tako da se u toj prenatrpanosti nitko ne osjeća dobro. I što sad? Da se uvede ograničenje dolazaka i ulaz samo sa posebnom dozvolom? Dolazak cruisera već je sveden na minimalan broj koji infrastruktura može podnesti. Oatala je još na raspolaganju mjera "udari po džepu", pa ko ima neka dođe. Tek je sredina maja, a Dubrovnik pun i sa ovim cijenama. Što da se radi?

Srle

pre 1 godinu

pre nekih 7-8 godina u gradskoj kafani na Stradunu kapućino je bio 35 kn što je malo manje od 5 EUR, inflacija od tada je veća od poskupljenja.

Ivan drugi

pre 1 godinu

megatronman
Prijatelju dragi ajde onda u Dubrovnik u jesen ili zimu. Ima sve da vidiš, nema gužve i nitko te neće oderati a kuglu sladoleda možeš dobiti i besplatno. Jel baš moraš ići ljeti?

NikolaBg

pre 1 godinu

Ma kakva kafa i cene u Dubrovniku, to je već dugo godina poznata priča! A najnovija dubrovačka priča jeste da je tamo pred dva dana otvoren superluksuzni gej bar, kojega je dizajnirao - ko bi reko - poznati arhitekta iz Beograda.
(hit tema sa straduna, 09. maj 2022 18:18)
Divno

svetozar

pre 1 godinu

@ Dali Bocek
Dubrovnik nije mesto gde se provodi odmor, za to su prikladnija mesta u susedstvu tipa, Cavtat, Slano, Mlini...Dubrovnik se posećuje jer pripada svetskim destinacijama must see tipa i zato svi žele da se tamo "slikaju" i zato ta pomama ne prestaje...

Klasa optimist

pre 1 godinu

Bio sam u subotu na splitskoj rivi. Cekao rodjakinju da dodje sa Hvara. Sjednem i narucim pivo. Konobar mi donese domace pivo 0,25 sa navojem za koje vam ne treba otvarac. Pitam sta je ovo? Ne mogu grlo oprati sa 0,25 piva. Kaze nema veliko. Popijem pivo ispred njega i narucim jos 2 takva pivska " unucica". Dolazi i rodjakinja i narucuje kapucino i coca colu. Popijemo . Poslusamo besplatan koncert Gorana Karana i ekipe ( 07.05 je u Splitu festa- dan zastitnika grada Sv. Duje). Racun 133 kune odnosno 2130 RSD. Samo 100 metara dalje za tu lovu smo mogli popiti duplu kolicinu piva,kave i soka i opet bi prosli jeftinije.

plavusa

pre 1 godinu

DU je teska seljana.
(C i n i k, 09. maj 2022 21:48)
Evo javlja se i ovaj sto ne skida oko iz HR dvorista i to cinicno.
(vodnik, 9. maj 2022 23:13)

nemoj tako, dobar je cinik - ne radja se tako nesto svaki dan;)

Matej

pre 1 godinu

Mogu otići u Gruž i popiti za 12kn.
Živcira me to slikanje računa. Lik namjerno ode u lokal koji je očito skup i onda slika da bi slao u novine. Koja je to fora?!

istina

pre 1 godinu

Na trgu Sv. Marka u Veneciji, espreso je 22€... Cim se covek pomeri 100 metara, espreso je 4€. Ako hoces da popijes kafu na Stradunu ili na trgu Sv.Marka...plati koliko traze. Tu ne placas samo kafu, vec i lokaciju. U BG cena kafe nije ista u Sremcici i u Knez Mihajlovoj..

Pilot bespilotne letelice

pre 1 godinu

Najskuplju kafu sam platio na centralnom trgu u Pragu msm 9 eur..Nikada posle roga nisam sedeo na centralnom mestu u bilo kom gradu da sam bio.Recimo u Rimu u ulici pored piazza Navonne sećem se da sam našao mesto ( neka caffe biblioteka) gde espresso košta 0.9 eur-a kapićino 1.2.

Mladen

pre 1 godinu

Ja sam bio u februaru ove godine. Parking bio povoljan (doduše, kod Bolnice sam parkirao). U starom gradu nigde nikoga, mandarine zrele, sladoled na Stradunu 10 kuna.

Dani

pre 1 godinu

Mala je to cijena za popiti kavu na takvom mjestu ; sa vanjske strane zidina , pogled na Lokrum, čusti užitak …. Tu sam dolazak i pogled vrijede 10 Eura.

Dani

pre 1 godinu

Mala je to cijena za popiti kavu na takvom mjestu ; sa vanjske strane zidina , pogled na Lokrum, čusti užitak …. Tu sam dolazak i pogled vrijede 10 Eura.

veki

pre 1 godinu

Pa prošle godine u Solunu na Aristotelovom trgu kafa je bila 5 eu. Za turističke centre u sezoni to je ta cena. Pravo pitanje je, koliko je u sezoni ČAJ na kopaoniku ? 500 din. Pa to je veoma blizu 5 eu a čudite se Dubrovniku koji je (bez ljutnje) ipak klasa za gore navedeno.

Miki

pre 1 godinu

E meni je ćef da sednem na kamen pored mora u predgrađu Dubrovnika sa šoljicom kafe u ruci koju sam sam skuvao sa pogledom ka moru koji mami i budalama u Dubrovniku koji plaćaju 5 eur za šoljicu kafe i pogled na mene :)

eto

pre 1 godinu

antisha@ bas si Hrvat kao i jaAlbanac
u svakom mjestu ima raznih cijena , naravno je DU skup i treba da bude ali ovo su cijene za Stradun i vjerojatno ne cijeli, malo izvan je i do par puta jeftinije