Subota, 24.04.2021.

08:30

Planiranje letovanja? "Potpuno normalno ćemo boraviti u Grčkoj, kao što to radimo i u Srbiji"

Izvor: RTS

Planiranje letovanja? "Potpuno normalno æemo boraviti u Grèkoj, kao što to radimo i u Srbiji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

mile

pre 3 godine

Potpuno normalno, bas sve isto...zivo me zanima sta tacno obuhvata to korona osiguranje. Ovaj covek prosto zivi od prodaje aranzmana i iznosi dosta neistina i poluistina. Tako je bilo prosle godine pa se ljudi zaglavili u Bugarskoj. Jer je on eto rekao da od sutra moze da se udje. Na stranu ti mozgovi koji su sa decom pohrlili odmah. Pa posle kuknjava eto mi smo ovde satima bez vode i hrane, deca, nejac

PoslednjiSrbijanac

pre 3 godine

Kakvo vrhunsko uživanje u Grčkoj predstoji za nas vakcinisane. Nema gužve, nema imbecila tj. antivakcinaša i ravnozemljaša, 20 dana čiste uživancije.

srdjan

pre 3 godine

Ja se nadam da se u Srbiji daju istinite info.Zivim na Kipru koji je za nas otvoren!Ali niko ne pise da Kipar od sutra ide u novi lockdown na dve nedelje! Mi koji zivimo ovde mozemo jednom napolje na SMS na tri sata ,turisti nikako.Rade samo apoteke i prodavnice ,ostaje policijski cas 11-05.Juce sam razgovarao sa drugom (Grk koji zivi na Kipru),koji se vratio pre 3 dana iz Grcke i ono sto on kaze nikako se ne podudara sa onim sto pisu kod nas.Proverite dobro sve pre polaska.

D

pre 3 godine

Kakav je ovaj narod.Pljuju po vakcini, pa trce da se vakcinisu za 10 dana mora i jos kukaju sto moraju da plate PCR. Nikog na granicama ne interesuju vasa antitela, otpusne liste, do pola vakcinacije... Plus, ako nemate para da platite aranzman i testiranje, kud ste posli? Zivo me zanima da li uopste placate zdrav. osiguranje na putu i sta biste radili u slucaju da se razbolite tamo? Plus gomila vas vodi i malu decu sa sobom...

LegenDeda

pre 3 godine

Kalimera sa Parosa! Pre 48 sati, sledeci uputstva (potvrda o vakcinaciji + PLF) bez ikakvih problema ušao u Grčku autom preko Promahona. Brzi test na granici je trajao čitavih 10 min. Celu noc vozio za Atinu i SAMO posle tunela Kamena Vurla me zaustavio policajac, pokazao PLF - "srecan put". Iako ne rade kafici i restorani, u ovoj lepoj zemlji ne možeš ostati ni gladan, ni žedan: sve ima za poneti! Maske su OBAVEZNE SVUDA, a na trajektu ce vas redar uredno podsetiti da je vratite na nos ako se zaboravite. Ko razume situaciju (planetarno...) potpuno opušteno putuje u i kroz Grčku! E, sad da je skuplje, skuplje je nego u Srbiji: ukupna putarina za putničko vozilo Promahonas - Atina je 34,15€ ta cca 650km. Srecan put!

MoJdOmOJeGa

pre 3 godine

Ljudi..vakcinisani mogu biti opasni po druge jer mogu da nose virus a donekle su sebi sigurni i bezbedni , to ne znači da su bezbedni po okolinu. Nevakcinisani isto mogu nositi taj virus i širiti ga dok u isto vreme rizikuju svoj život i teže oblike bolovanja. Pouka : Ako mi u grad dovedes 10 000 vakcinisanih..a ja imam 10 000 nevakcinisanih domaćih ljudi..tih novih 10 000 vakcinisanih ništa nisu bolji ni bezbedniji za moj grad i moje nevakcinisane stanovnike. Ne znam čemu ta klasifikacija vakcinisanih i nevakcinisanih kada vakcinisan nikako nije pouzdaniji za okolinu ( osim za seme samog ). Evo još jednog primera: Ti se vakcinišes i nemaš simptome a virus prodje kroz tebe i imaš par dana vreme kada možeš da ga prenese...izgrliš se izljubiš sa svojim komšijom koji nije vakcinisan...i ...ode komšija u muke. po čemu si ti bezbedan i povlašćen za svoje okruženje? Ehhh.

dragi

pre 3 godine

Zdrav razum nijedna normalna država neće pustiti bez prc ili vakcine jer čuvaju svoje stanovništvo. prošle godine holandija austrija donese uredbu ko ode u drugu zemlju a vrati se bolestan gubi posao ili plaća svoje lečenje.

Sasa

pre 3 godine

Radi ovih praznoglavaca, kojima je odlazak nekoliko dana na more jedina svetla tacka u zivotu, ritual od kog ne zele odustati ni kada bi im smrt zakucala na vrata, prosle godine jeste doslo do naglog povecanja obolelih od Koronavirusa.

je suis

pre 3 godine

Posto pre 14.5. mora preko Bugarske, da li i ona priznaje potvrdu o vakcinaciji ili trazi PCR?
(mile, 24. april 2021 20:58)

danas je isla vest, od 1. maja mogu vakcinisani, pcr ili da si prelezao.

Biće ove godine divna Grčka..

pre 3 godine

Za mene netipičnog Srbina je ogromno zadovoljstvo što vi antivakseri,antimaskeri, mrzitelji zapada,glasači pogrešnih, itd itd nećete primiti vakcinu, a pošto većinu nema pas za šta da ujede, niti raditi testove..

pitam za druga

pre 3 godine

Kumim vas, nemojte slucajno ici. Ne zelim da sirite virus po mojoj destinaciji za letovanja. Hvala i uzdravlje!
(ivan, 24. april 2021 16:16)
Kako Mi mozemo da znamo da Ti nisi nosilac virusa?
Cak iako si se vakcinisao.

rebro

pre 3 godine

@milan, na planeti postoji preko 3 milijarde virusa, a ti misliš da ćeš biti bezbedan ako si se vakcinisao protiv forme gripa. Apsurd.

Turista iz Kikinde

pre 3 godine

A ne bi ti ja iša u Grčku, nema sile! Samo u Crnu Goru mogu da uživam i da se osjećam kao gost. Ne razumijem naše koji idu iđe do u Crnu Goru.

tami

pre 3 godine

pitanje:
prelezali smo koronu, nema mesec dana. lekar nam je rekao da 2 do 3 meseca od prelezane korone ne treba primati vakcinu.
da li to onda znaci da moramo da placamo pcr testove??

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

@milan:

Ако ускоро уследи и пети талас, мислим да ће нас мучени лекари из ковид зоне силом вакцинисати, и то коњском вакцином у дупе! Здравствени систем је одавно пукао, у смислу да опслужује само хитне случајеве, а на десетине хиљада људи чека на операције или нормално лечење. Иначе, болујем од канцера. Сад ми се жале и пријатељи, који су у међувремену оболели од, у принципу, далеко лакших болести, да је стандард лечења далеко опао и да су једва живе главе извукли. У преминуле жртве пандемије треба урачунати и преко 20.000 оних преко броја, зато што нису добили на време терапију, која треба.

Doris

pre 3 godine

Kako su dosadni ovi koji naglašavaju da oni neće ići ako ih neko uslovljava. Još bolje, ja ni ne bih tamo gde je sve otvoreno iako sam vakcinisana obema dozama.

milan

pre 3 godine

Zanimljivo je kako je nekima vaznije da li moraju da se vakcinisu ili testiraju nego da destinacija bude sto bezbednija. Sigurno ce biti bezbednije okruzenje u kome su svi ili vakcinisani ili negativni nego da ne postoje nikakvi uslovi. Sigurno ce se provuci i poneki pozitivan ali ce sigurno biti daleko manje virusa u cirkulaciji u mestu boravka nego sto je to u mestu gde zivite. Ukoliko neko najstrozije povede racuna nedelju dana pre polaska (maska, distanca, ne vidjanje sa drugima...) nema potrebe da brine o nasumicnim testovima. Cilj im je da destinacije budu sto bezbednije sto duzi period da bi mogli da zarade a ne da destinacije puknu od zaraze za mesec dana.

milan

pre 3 godine

U sustini sve zavisi od situacije u nasoj zemlji. Ako se nastavi sa vakcinacijom i ako se ne opustimo previse tipa Exit, Guca, Beerfest, Derbi, protesti... trebalo bi da bude sve ok. Situacija se smiruje ali niko ne garantuje sta se moze desiti ako dodje do preteranog opustanja jer nemamo 100% vakcinisanost i prokuzenost. Tako smo proslog leta ispali najgori i zakljucani unutar svojih granica.

fer86

pre 3 godine

Onako iz prve ruke znam da ti jedna doza cijepiva Astra Zenece vrijedi samo ukoliko imas potvrdu da si prebolio koronu,a ako nisi prebolio koronu onda nemos nikud bez antigenskog ili PCR-@.Posto dnevno putujem na relaciji HR-SLO radi posla tako su mi rekli.Ja sam osobno jucer primio drugu dozu Moderne ali mi Slovenci svejedno kao Hrvatu to ne priznaju nego zahtijevaju negativni antigenski test koji meni kao prekogranicnom radniku vrijedi tjedan dana a nakon toga moram opet raditi test.Meni doduse to sve placa firma ali posto sam sad cijepljen vise necu morat ici na ta testiranja i da mi cackaju svaki tjedan po nosu jer ce mi priznati da sam cijepljen ali tek nakon sto prodju 2 tjedna od druge doze,dakle od 7.5 cu moci nesmetano preko granice,a bogami cu testirat dal to vrijedi i za Austriju jer imam potvrdu da sam cijepljen.

jeee

pre 3 godine

potpuno je nejasno da li se antigenski odnosi samo na one koji su prelezali, to sam videla da pise negde ili moze povrda da je neko prelezao. mislim da ne moze brzi test da je neko trenutno zarazen.

odgovor za...
Dali se priznaje sertifikat sa prvom dozom AstraZeneke?
(Deks, 24. april 2021 17:01)

pise jasno da mora revakcina, ali videla sam ranije tu mogucnost, mozda su promenili. najbolje da zoves ambasadu. u krajnjem slucaju, mozes i ranije da je primis, samo je onda manje efikasna, pa bolje nemoj.

alex

pre 3 godine

Ma glulosti....jedno je sigurno..niko ne zna sta ce biti za 2 meseca unapred..bukvalno idu po 15 dana unapred u smislu sta treba a sta ne treba od testova i vakcinacija...pa ja jos nisam iskoristio vaucer od prosle godine i nemam nikavu info..kako cu iskoristiti...

Markan

pre 3 godine

Da li je potpuno normalno to, da dodjem sa dvoje male dece na granicu i oni me nasumično testiraju i onda moram da čekam rezultat testa pola sata, sat ili više ....

zlo

pre 3 godine

Da se kladimo da ce se naci jedna destinacija godisnje koja ce mi uzeti pare bez uslovljavanja da stavim zutu traku oko ruke ili bilo cega?

Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog

pre 3 godine

Braco Srbi razmislite logično..
letovanje u državima u koje se ide bez PCR test ili potvrdu o vaxini u vreme pandemie = opasnost prvo za Turiste!!!
*kod nas te mere koje smo uveli garantuji da naši Turisti biću bezbedni!!!

sofronije

pre 3 godine

ne razumem ove neke negativne komentare i jos kao pretnje...ako bude trebalo ovo/ono necu da idem...pa ko te tera da ides...nemoj da ideš...sedi kuci, budi najpametniji, budi u pravu...ustedi i neke pare...aman vise...

g

pre 3 godine

Da, Filipe, gledaj da odes negde gde se ne trazi apsolutno nista. i ti i svi oni o kojima pricas al' ne zaboravi da ce i ostali isto takvi da dodju, (gde nema uslova guzva ce da bude nevidjena, korona ce slatko da se nauziva). Kad se vratite, onako preplanuli, osoljeni, direktno idemo pod kljuc al' sta vas briga, vama lova nesmetano kaplje. Da nije tako ne bi ste razmisljali o letovanju. Mi ostali, sto smo zakljucani vec godinu i vise dana, mozemo da se bacimo sa prvog mosta jer izvrsitelji vec prave krugove oko nas. Samo vi idite i, posle, kukajte da se sve zatvori. NAJGLASNIJI STE.. fuj!

ivan

pre 3 godine

@(Filip, 24. april 2021 15:39) Kumim vas, nemojte slucajno ici. Ne zelim da sirite virus po mojoj destinaciji za letovanja. Hvala i uzdravlje!

ej bre

pre 3 godine

Avgusta prosle godine, Turska. Sasvim normalan prelazak granice sem sto su merili temperaturu. Sta umislja Grcka vlada nemam pojma ali ja da se zezam i gatam u pasulj moze ili ne nemam nameru.

Ahtung

pre 3 godine

Nemojte sad da zaserete kao prošle godine sa lažnim testovima iz Vranje (nema laganje, samo varanje), pa da nam svima opet zabrane ulazak, a Rumunji i Bulgari da šire gusce po Egejskom i Jonskom moru umesto Srba.

rimidalv

pre 3 godine

Dušane niko te i ne tera, radi sa svojim odmorom šta god hoćeš samo nemoj pričati u tuđe ime. Što se mene tiče, krajem avgusta Kefalonija bar 3 nedelje...

Filip

pre 3 godine

Treba precizno definisati taj pojam, za Tursku će "normalno" biti slobodni ulaz, kao i prošle godine, a ako za Grčku "normalno" znači bilo kakvo uslovljavanje vakcina/testovi ja NE IDEM, kao ni mnogi koje poznajem. Odmah da bude jasno. Molim objavite komentar.

sofronije

pre 3 godine

ne razumem ove neke negativne komentare i jos kao pretnje...ako bude trebalo ovo/ono necu da idem...pa ko te tera da ides...nemoj da ideš...sedi kuci, budi najpametniji, budi u pravu...ustedi i neke pare...aman vise...

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

@milan:

Ако ускоро уследи и пети талас, мислим да ће нас мучени лекари из ковид зоне силом вакцинисати, и то коњском вакцином у дупе! Здравствени систем је одавно пукао, у смислу да опслужује само хитне случајеве, а на десетине хиљада људи чека на операције или нормално лечење. Иначе, болујем од канцера. Сад ми се жале и пријатељи, који су у међувремену оболели од, у принципу, далеко лакших болести, да је стандард лечења далеко опао и да су једва живе главе извукли. У преминуле жртве пандемије треба урачунати и преко 20.000 оних преко броја, зато што нису добили на време терапију, која треба.

alex

pre 3 godine

Ma glulosti....jedno je sigurno..niko ne zna sta ce biti za 2 meseca unapred..bukvalno idu po 15 dana unapred u smislu sta treba a sta ne treba od testova i vakcinacija...pa ja jos nisam iskoristio vaucer od prosle godine i nemam nikavu info..kako cu iskoristiti...

Filip

pre 3 godine

Treba precizno definisati taj pojam, za Tursku će "normalno" biti slobodni ulaz, kao i prošle godine, a ako za Grčku "normalno" znači bilo kakvo uslovljavanje vakcina/testovi ja NE IDEM, kao ni mnogi koje poznajem. Odmah da bude jasno. Molim objavite komentar.

Ahtung

pre 3 godine

Nemojte sad da zaserete kao prošle godine sa lažnim testovima iz Vranje (nema laganje, samo varanje), pa da nam svima opet zabrane ulazak, a Rumunji i Bulgari da šire gusce po Egejskom i Jonskom moru umesto Srba.

g

pre 3 godine

Da, Filipe, gledaj da odes negde gde se ne trazi apsolutno nista. i ti i svi oni o kojima pricas al' ne zaboravi da ce i ostali isto takvi da dodju, (gde nema uslova guzva ce da bude nevidjena, korona ce slatko da se nauziva). Kad se vratite, onako preplanuli, osoljeni, direktno idemo pod kljuc al' sta vas briga, vama lova nesmetano kaplje. Da nije tako ne bi ste razmisljali o letovanju. Mi ostali, sto smo zakljucani vec godinu i vise dana, mozemo da se bacimo sa prvog mosta jer izvrsitelji vec prave krugove oko nas. Samo vi idite i, posle, kukajte da se sve zatvori. NAJGLASNIJI STE.. fuj!

rimidalv

pre 3 godine

Dušane niko te i ne tera, radi sa svojim odmorom šta god hoćeš samo nemoj pričati u tuđe ime. Što se mene tiče, krajem avgusta Kefalonija bar 3 nedelje...

Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog

pre 3 godine

Braco Srbi razmislite logično..
letovanje u državima u koje se ide bez PCR test ili potvrdu o vaxini u vreme pandemie = opasnost prvo za Turiste!!!
*kod nas te mere koje smo uveli garantuji da naši Turisti biću bezbedni!!!

zlo

pre 3 godine

Da se kladimo da ce se naci jedna destinacija godisnje koja ce mi uzeti pare bez uslovljavanja da stavim zutu traku oko ruke ili bilo cega?

Doris

pre 3 godine

Kako su dosadni ovi koji naglašavaju da oni neće ići ako ih neko uslovljava. Još bolje, ja ni ne bih tamo gde je sve otvoreno iako sam vakcinisana obema dozama.

milan

pre 3 godine

U sustini sve zavisi od situacije u nasoj zemlji. Ako se nastavi sa vakcinacijom i ako se ne opustimo previse tipa Exit, Guca, Beerfest, Derbi, protesti... trebalo bi da bude sve ok. Situacija se smiruje ali niko ne garantuje sta se moze desiti ako dodje do preteranog opustanja jer nemamo 100% vakcinisanost i prokuzenost. Tako smo proslog leta ispali najgori i zakljucani unutar svojih granica.

Markan

pre 3 godine

Da li je potpuno normalno to, da dodjem sa dvoje male dece na granicu i oni me nasumično testiraju i onda moram da čekam rezultat testa pola sata, sat ili više ....

ivan

pre 3 godine

@(Filip, 24. april 2021 15:39) Kumim vas, nemojte slucajno ici. Ne zelim da sirite virus po mojoj destinaciji za letovanja. Hvala i uzdravlje!

milan

pre 3 godine

Zanimljivo je kako je nekima vaznije da li moraju da se vakcinisu ili testiraju nego da destinacija bude sto bezbednija. Sigurno ce biti bezbednije okruzenje u kome su svi ili vakcinisani ili negativni nego da ne postoje nikakvi uslovi. Sigurno ce se provuci i poneki pozitivan ali ce sigurno biti daleko manje virusa u cirkulaciji u mestu boravka nego sto je to u mestu gde zivite. Ukoliko neko najstrozije povede racuna nedelju dana pre polaska (maska, distanca, ne vidjanje sa drugima...) nema potrebe da brine o nasumicnim testovima. Cilj im je da destinacije budu sto bezbednije sto duzi period da bi mogli da zarade a ne da destinacije puknu od zaraze za mesec dana.

fer86

pre 3 godine

Onako iz prve ruke znam da ti jedna doza cijepiva Astra Zenece vrijedi samo ukoliko imas potvrdu da si prebolio koronu,a ako nisi prebolio koronu onda nemos nikud bez antigenskog ili PCR-@.Posto dnevno putujem na relaciji HR-SLO radi posla tako su mi rekli.Ja sam osobno jucer primio drugu dozu Moderne ali mi Slovenci svejedno kao Hrvatu to ne priznaju nego zahtijevaju negativni antigenski test koji meni kao prekogranicnom radniku vrijedi tjedan dana a nakon toga moram opet raditi test.Meni doduse to sve placa firma ali posto sam sad cijepljen vise necu morat ici na ta testiranja i da mi cackaju svaki tjedan po nosu jer ce mi priznati da sam cijepljen ali tek nakon sto prodju 2 tjedna od druge doze,dakle od 7.5 cu moci nesmetano preko granice,a bogami cu testirat dal to vrijedi i za Austriju jer imam potvrdu da sam cijepljen.

pitam za druga

pre 3 godine

Kumim vas, nemojte slucajno ici. Ne zelim da sirite virus po mojoj destinaciji za letovanja. Hvala i uzdravlje!
(ivan, 24. april 2021 16:16)
Kako Mi mozemo da znamo da Ti nisi nosilac virusa?
Cak iako si se vakcinisao.

ej bre

pre 3 godine

Avgusta prosle godine, Turska. Sasvim normalan prelazak granice sem sto su merili temperaturu. Sta umislja Grcka vlada nemam pojma ali ja da se zezam i gatam u pasulj moze ili ne nemam nameru.

rebro

pre 3 godine

@milan, na planeti postoji preko 3 milijarde virusa, a ti misliš da ćeš biti bezbedan ako si se vakcinisao protiv forme gripa. Apsurd.

tami

pre 3 godine

pitanje:
prelezali smo koronu, nema mesec dana. lekar nam je rekao da 2 do 3 meseca od prelezane korone ne treba primati vakcinu.
da li to onda znaci da moramo da placamo pcr testove??

LegenDeda

pre 3 godine

Kalimera sa Parosa! Pre 48 sati, sledeci uputstva (potvrda o vakcinaciji + PLF) bez ikakvih problema ušao u Grčku autom preko Promahona. Brzi test na granici je trajao čitavih 10 min. Celu noc vozio za Atinu i SAMO posle tunela Kamena Vurla me zaustavio policajac, pokazao PLF - "srecan put". Iako ne rade kafici i restorani, u ovoj lepoj zemlji ne možeš ostati ni gladan, ni žedan: sve ima za poneti! Maske su OBAVEZNE SVUDA, a na trajektu ce vas redar uredno podsetiti da je vratite na nos ako se zaboravite. Ko razume situaciju (planetarno...) potpuno opušteno putuje u i kroz Grčku! E, sad da je skuplje, skuplje je nego u Srbiji: ukupna putarina za putničko vozilo Promahonas - Atina je 34,15€ ta cca 650km. Srecan put!

srdjan

pre 3 godine

Ja se nadam da se u Srbiji daju istinite info.Zivim na Kipru koji je za nas otvoren!Ali niko ne pise da Kipar od sutra ide u novi lockdown na dve nedelje! Mi koji zivimo ovde mozemo jednom napolje na SMS na tri sata ,turisti nikako.Rade samo apoteke i prodavnice ,ostaje policijski cas 11-05.Juce sam razgovarao sa drugom (Grk koji zivi na Kipru),koji se vratio pre 3 dana iz Grcke i ono sto on kaze nikako se ne podudara sa onim sto pisu kod nas.Proverite dobro sve pre polaska.

Biće ove godine divna Grčka..

pre 3 godine

Za mene netipičnog Srbina je ogromno zadovoljstvo što vi antivakseri,antimaskeri, mrzitelji zapada,glasači pogrešnih, itd itd nećete primiti vakcinu, a pošto većinu nema pas za šta da ujede, niti raditi testove..

D

pre 3 godine

Kakav je ovaj narod.Pljuju po vakcini, pa trce da se vakcinisu za 10 dana mora i jos kukaju sto moraju da plate PCR. Nikog na granicama ne interesuju vasa antitela, otpusne liste, do pola vakcinacije... Plus, ako nemate para da platite aranzman i testiranje, kud ste posli? Zivo me zanima da li uopste placate zdrav. osiguranje na putu i sta biste radili u slucaju da se razbolite tamo? Plus gomila vas vodi i malu decu sa sobom...

jeee

pre 3 godine

potpuno je nejasno da li se antigenski odnosi samo na one koji su prelezali, to sam videla da pise negde ili moze povrda da je neko prelezao. mislim da ne moze brzi test da je neko trenutno zarazen.

odgovor za...
Dali se priznaje sertifikat sa prvom dozom AstraZeneke?
(Deks, 24. april 2021 17:01)

pise jasno da mora revakcina, ali videla sam ranije tu mogucnost, mozda su promenili. najbolje da zoves ambasadu. u krajnjem slucaju, mozes i ranije da je primis, samo je onda manje efikasna, pa bolje nemoj.

dragi

pre 3 godine

Zdrav razum nijedna normalna država neće pustiti bez prc ili vakcine jer čuvaju svoje stanovništvo. prošle godine holandija austrija donese uredbu ko ode u drugu zemlju a vrati se bolestan gubi posao ili plaća svoje lečenje.

Turista iz Kikinde

pre 3 godine

A ne bi ti ja iša u Grčku, nema sile! Samo u Crnu Goru mogu da uživam i da se osjećam kao gost. Ne razumijem naše koji idu iđe do u Crnu Goru.

Sasa

pre 3 godine

Radi ovih praznoglavaca, kojima je odlazak nekoliko dana na more jedina svetla tacka u zivotu, ritual od kog ne zele odustati ni kada bi im smrt zakucala na vrata, prosle godine jeste doslo do naglog povecanja obolelih od Koronavirusa.

MoJdOmOJeGa

pre 3 godine

Ljudi..vakcinisani mogu biti opasni po druge jer mogu da nose virus a donekle su sebi sigurni i bezbedni , to ne znači da su bezbedni po okolinu. Nevakcinisani isto mogu nositi taj virus i širiti ga dok u isto vreme rizikuju svoj život i teže oblike bolovanja. Pouka : Ako mi u grad dovedes 10 000 vakcinisanih..a ja imam 10 000 nevakcinisanih domaćih ljudi..tih novih 10 000 vakcinisanih ništa nisu bolji ni bezbedniji za moj grad i moje nevakcinisane stanovnike. Ne znam čemu ta klasifikacija vakcinisanih i nevakcinisanih kada vakcinisan nikako nije pouzdaniji za okolinu ( osim za seme samog ). Evo još jednog primera: Ti se vakcinišes i nemaš simptome a virus prodje kroz tebe i imaš par dana vreme kada možeš da ga prenese...izgrliš se izljubiš sa svojim komšijom koji nije vakcinisan...i ...ode komšija u muke. po čemu si ti bezbedan i povlašćen za svoje okruženje? Ehhh.

je suis

pre 3 godine

Posto pre 14.5. mora preko Bugarske, da li i ona priznaje potvrdu o vakcinaciji ili trazi PCR?
(mile, 24. april 2021 20:58)

danas je isla vest, od 1. maja mogu vakcinisani, pcr ili da si prelezao.

PoslednjiSrbijanac

pre 3 godine

Kakvo vrhunsko uživanje u Grčkoj predstoji za nas vakcinisane. Nema gužve, nema imbecila tj. antivakcinaša i ravnozemljaša, 20 dana čiste uživancije.

mile

pre 3 godine

Potpuno normalno, bas sve isto...zivo me zanima sta tacno obuhvata to korona osiguranje. Ovaj covek prosto zivi od prodaje aranzmana i iznosi dosta neistina i poluistina. Tako je bilo prosle godine pa se ljudi zaglavili u Bugarskoj. Jer je on eto rekao da od sutra moze da se udje. Na stranu ti mozgovi koji su sa decom pohrlili odmah. Pa posle kuknjava eto mi smo ovde satima bez vode i hrane, deca, nejac

Filip

pre 3 godine

Treba precizno definisati taj pojam, za Tursku će "normalno" biti slobodni ulaz, kao i prošle godine, a ako za Grčku "normalno" znači bilo kakvo uslovljavanje vakcina/testovi ja NE IDEM, kao ni mnogi koje poznajem. Odmah da bude jasno. Molim objavite komentar.

Turista iz Kikinde

pre 3 godine

A ne bi ti ja iša u Grčku, nema sile! Samo u Crnu Goru mogu da uživam i da se osjećam kao gost. Ne razumijem naše koji idu iđe do u Crnu Goru.

Markan

pre 3 godine

Da li je potpuno normalno to, da dodjem sa dvoje male dece na granicu i oni me nasumično testiraju i onda moram da čekam rezultat testa pola sata, sat ili više ....

zlo

pre 3 godine

Da se kladimo da ce se naci jedna destinacija godisnje koja ce mi uzeti pare bez uslovljavanja da stavim zutu traku oko ruke ili bilo cega?

ej bre

pre 3 godine

Avgusta prosle godine, Turska. Sasvim normalan prelazak granice sem sto su merili temperaturu. Sta umislja Grcka vlada nemam pojma ali ja da se zezam i gatam u pasulj moze ili ne nemam nameru.

g

pre 3 godine

Da, Filipe, gledaj da odes negde gde se ne trazi apsolutno nista. i ti i svi oni o kojima pricas al' ne zaboravi da ce i ostali isto takvi da dodju, (gde nema uslova guzva ce da bude nevidjena, korona ce slatko da se nauziva). Kad se vratite, onako preplanuli, osoljeni, direktno idemo pod kljuc al' sta vas briga, vama lova nesmetano kaplje. Da nije tako ne bi ste razmisljali o letovanju. Mi ostali, sto smo zakljucani vec godinu i vise dana, mozemo da se bacimo sa prvog mosta jer izvrsitelji vec prave krugove oko nas. Samo vi idite i, posle, kukajte da se sve zatvori. NAJGLASNIJI STE.. fuj!

rebro

pre 3 godine

@milan, na planeti postoji preko 3 milijarde virusa, a ti misliš da ćeš biti bezbedan ako si se vakcinisao protiv forme gripa. Apsurd.

Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog

pre 3 godine

Braco Srbi razmislite logično..
letovanje u državima u koje se ide bez PCR test ili potvrdu o vaxini u vreme pandemie = opasnost prvo za Turiste!!!
*kod nas te mere koje smo uveli garantuji da naši Turisti biću bezbedni!!!

ivan

pre 3 godine

@(Filip, 24. april 2021 15:39) Kumim vas, nemojte slucajno ici. Ne zelim da sirite virus po mojoj destinaciji za letovanja. Hvala i uzdravlje!

MoJdOmOJeGa

pre 3 godine

Ljudi..vakcinisani mogu biti opasni po druge jer mogu da nose virus a donekle su sebi sigurni i bezbedni , to ne znači da su bezbedni po okolinu. Nevakcinisani isto mogu nositi taj virus i širiti ga dok u isto vreme rizikuju svoj život i teže oblike bolovanja. Pouka : Ako mi u grad dovedes 10 000 vakcinisanih..a ja imam 10 000 nevakcinisanih domaćih ljudi..tih novih 10 000 vakcinisanih ništa nisu bolji ni bezbedniji za moj grad i moje nevakcinisane stanovnike. Ne znam čemu ta klasifikacija vakcinisanih i nevakcinisanih kada vakcinisan nikako nije pouzdaniji za okolinu ( osim za seme samog ). Evo još jednog primera: Ti se vakcinišes i nemaš simptome a virus prodje kroz tebe i imaš par dana vreme kada možeš da ga prenese...izgrliš se izljubiš sa svojim komšijom koji nije vakcinisan...i ...ode komšija u muke. po čemu si ti bezbedan i povlašćen za svoje okruženje? Ehhh.

sofronije

pre 3 godine

ne razumem ove neke negativne komentare i jos kao pretnje...ako bude trebalo ovo/ono necu da idem...pa ko te tera da ides...nemoj da ideš...sedi kuci, budi najpametniji, budi u pravu...ustedi i neke pare...aman vise...

rimidalv

pre 3 godine

Dušane niko te i ne tera, radi sa svojim odmorom šta god hoćeš samo nemoj pričati u tuđe ime. Što se mene tiče, krajem avgusta Kefalonija bar 3 nedelje...

Sasa

pre 3 godine

Radi ovih praznoglavaca, kojima je odlazak nekoliko dana na more jedina svetla tacka u zivotu, ritual od kog ne zele odustati ni kada bi im smrt zakucala na vrata, prosle godine jeste doslo do naglog povecanja obolelih od Koronavirusa.

Ahtung

pre 3 godine

Nemojte sad da zaserete kao prošle godine sa lažnim testovima iz Vranje (nema laganje, samo varanje), pa da nam svima opet zabrane ulazak, a Rumunji i Bulgari da šire gusce po Egejskom i Jonskom moru umesto Srba.

Doris

pre 3 godine

Kako su dosadni ovi koji naglašavaju da oni neće ići ako ih neko uslovljava. Još bolje, ja ni ne bih tamo gde je sve otvoreno iako sam vakcinisana obema dozama.

milan

pre 3 godine

U sustini sve zavisi od situacije u nasoj zemlji. Ako se nastavi sa vakcinacijom i ako se ne opustimo previse tipa Exit, Guca, Beerfest, Derbi, protesti... trebalo bi da bude sve ok. Situacija se smiruje ali niko ne garantuje sta se moze desiti ako dodje do preteranog opustanja jer nemamo 100% vakcinisanost i prokuzenost. Tako smo proslog leta ispali najgori i zakljucani unutar svojih granica.

pitam za druga

pre 3 godine

Kumim vas, nemojte slucajno ici. Ne zelim da sirite virus po mojoj destinaciji za letovanja. Hvala i uzdravlje!
(ivan, 24. april 2021 16:16)
Kako Mi mozemo da znamo da Ti nisi nosilac virusa?
Cak iako si se vakcinisao.

Biće ove godine divna Grčka..

pre 3 godine

Za mene netipičnog Srbina je ogromno zadovoljstvo što vi antivakseri,antimaskeri, mrzitelji zapada,glasači pogrešnih, itd itd nećete primiti vakcinu, a pošto većinu nema pas za šta da ujede, niti raditi testove..

LegenDeda

pre 3 godine

Kalimera sa Parosa! Pre 48 sati, sledeci uputstva (potvrda o vakcinaciji + PLF) bez ikakvih problema ušao u Grčku autom preko Promahona. Brzi test na granici je trajao čitavih 10 min. Celu noc vozio za Atinu i SAMO posle tunela Kamena Vurla me zaustavio policajac, pokazao PLF - "srecan put". Iako ne rade kafici i restorani, u ovoj lepoj zemlji ne možeš ostati ni gladan, ni žedan: sve ima za poneti! Maske su OBAVEZNE SVUDA, a na trajektu ce vas redar uredno podsetiti da je vratite na nos ako se zaboravite. Ko razume situaciju (planetarno...) potpuno opušteno putuje u i kroz Grčku! E, sad da je skuplje, skuplje je nego u Srbiji: ukupna putarina za putničko vozilo Promahonas - Atina je 34,15€ ta cca 650km. Srecan put!

milan

pre 3 godine

Zanimljivo je kako je nekima vaznije da li moraju da se vakcinisu ili testiraju nego da destinacija bude sto bezbednija. Sigurno ce biti bezbednije okruzenje u kome su svi ili vakcinisani ili negativni nego da ne postoje nikakvi uslovi. Sigurno ce se provuci i poneki pozitivan ali ce sigurno biti daleko manje virusa u cirkulaciji u mestu boravka nego sto je to u mestu gde zivite. Ukoliko neko najstrozije povede racuna nedelju dana pre polaska (maska, distanca, ne vidjanje sa drugima...) nema potrebe da brine o nasumicnim testovima. Cilj im je da destinacije budu sto bezbednije sto duzi period da bi mogli da zarade a ne da destinacije puknu od zaraze za mesec dana.

jeee

pre 3 godine

potpuno je nejasno da li se antigenski odnosi samo na one koji su prelezali, to sam videla da pise negde ili moze povrda da je neko prelezao. mislim da ne moze brzi test da je neko trenutno zarazen.

odgovor za...
Dali se priznaje sertifikat sa prvom dozom AstraZeneke?
(Deks, 24. april 2021 17:01)

pise jasno da mora revakcina, ali videla sam ranije tu mogucnost, mozda su promenili. najbolje da zoves ambasadu. u krajnjem slucaju, mozes i ranije da je primis, samo je onda manje efikasna, pa bolje nemoj.

tami

pre 3 godine

pitanje:
prelezali smo koronu, nema mesec dana. lekar nam je rekao da 2 do 3 meseca od prelezane korone ne treba primati vakcinu.
da li to onda znaci da moramo da placamo pcr testove??

D

pre 3 godine

Kakav je ovaj narod.Pljuju po vakcini, pa trce da se vakcinisu za 10 dana mora i jos kukaju sto moraju da plate PCR. Nikog na granicama ne interesuju vasa antitela, otpusne liste, do pola vakcinacije... Plus, ako nemate para da platite aranzman i testiranje, kud ste posli? Zivo me zanima da li uopste placate zdrav. osiguranje na putu i sta biste radili u slucaju da se razbolite tamo? Plus gomila vas vodi i malu decu sa sobom...

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

@milan:

Ако ускоро уследи и пети талас, мислим да ће нас мучени лекари из ковид зоне силом вакцинисати, и то коњском вакцином у дупе! Здравствени систем је одавно пукао, у смислу да опслужује само хитне случајеве, а на десетине хиљада људи чека на операције или нормално лечење. Иначе, болујем од канцера. Сад ми се жале и пријатељи, који су у међувремену оболели од, у принципу, далеко лакших болести, да је стандард лечења далеко опао и да су једва живе главе извукли. У преминуле жртве пандемије треба урачунати и преко 20.000 оних преко броја, зато што нису добили на време терапију, која треба.

dragi

pre 3 godine

Zdrav razum nijedna normalna država neće pustiti bez prc ili vakcine jer čuvaju svoje stanovništvo. prošle godine holandija austrija donese uredbu ko ode u drugu zemlju a vrati se bolestan gubi posao ili plaća svoje lečenje.

srdjan

pre 3 godine

Ja se nadam da se u Srbiji daju istinite info.Zivim na Kipru koji je za nas otvoren!Ali niko ne pise da Kipar od sutra ide u novi lockdown na dve nedelje! Mi koji zivimo ovde mozemo jednom napolje na SMS na tri sata ,turisti nikako.Rade samo apoteke i prodavnice ,ostaje policijski cas 11-05.Juce sam razgovarao sa drugom (Grk koji zivi na Kipru),koji se vratio pre 3 dana iz Grcke i ono sto on kaze nikako se ne podudara sa onim sto pisu kod nas.Proverite dobro sve pre polaska.

fer86

pre 3 godine

Onako iz prve ruke znam da ti jedna doza cijepiva Astra Zenece vrijedi samo ukoliko imas potvrdu da si prebolio koronu,a ako nisi prebolio koronu onda nemos nikud bez antigenskog ili PCR-@.Posto dnevno putujem na relaciji HR-SLO radi posla tako su mi rekli.Ja sam osobno jucer primio drugu dozu Moderne ali mi Slovenci svejedno kao Hrvatu to ne priznaju nego zahtijevaju negativni antigenski test koji meni kao prekogranicnom radniku vrijedi tjedan dana a nakon toga moram opet raditi test.Meni doduse to sve placa firma ali posto sam sad cijepljen vise necu morat ici na ta testiranja i da mi cackaju svaki tjedan po nosu jer ce mi priznati da sam cijepljen ali tek nakon sto prodju 2 tjedna od druge doze,dakle od 7.5 cu moci nesmetano preko granice,a bogami cu testirat dal to vrijedi i za Austriju jer imam potvrdu da sam cijepljen.

alex

pre 3 godine

Ma glulosti....jedno je sigurno..niko ne zna sta ce biti za 2 meseca unapred..bukvalno idu po 15 dana unapred u smislu sta treba a sta ne treba od testova i vakcinacija...pa ja jos nisam iskoristio vaucer od prosle godine i nemam nikavu info..kako cu iskoristiti...

je suis

pre 3 godine

Posto pre 14.5. mora preko Bugarske, da li i ona priznaje potvrdu o vakcinaciji ili trazi PCR?
(mile, 24. april 2021 20:58)

danas je isla vest, od 1. maja mogu vakcinisani, pcr ili da si prelezao.

PoslednjiSrbijanac

pre 3 godine

Kakvo vrhunsko uživanje u Grčkoj predstoji za nas vakcinisane. Nema gužve, nema imbecila tj. antivakcinaša i ravnozemljaša, 20 dana čiste uživancije.

mile

pre 3 godine

Potpuno normalno, bas sve isto...zivo me zanima sta tacno obuhvata to korona osiguranje. Ovaj covek prosto zivi od prodaje aranzmana i iznosi dosta neistina i poluistina. Tako je bilo prosle godine pa se ljudi zaglavili u Bugarskoj. Jer je on eto rekao da od sutra moze da se udje. Na stranu ti mozgovi koji su sa decom pohrlili odmah. Pa posle kuknjava eto mi smo ovde satima bez vode i hrane, deca, nejac