Svet

Petak, 01.03.2024.

08:21

Poznati brend zatvara prodavnice širom zemlje

Kompanija Bodi šop najavila je da će zatvoriti 75 prodavnica širom Velike Britanije i otpustiti stotine zaposlenih.

Izvor: Tanjug

Poznati brend zatvara prodavnice širom zemlje
Foto: shutterstock, Tupungato

Ova kompanija planira da u narednih šest nedelja zatvori 489 radnih mesta, preneo je Gardijan.

To znači da će širom zemlje, od Svonsija do Glazgova, skoro 800 ljudi ukupno izgubiti posao, kada se uzme u obzir i 300 suvišnih radnih mesta u centrali.

Međutim, Bodi šop će ipak zadržati 116 prodavnica u Velikoj Britaniji, saopštila je administrativna firma FRP.

Administratori su prošle nedelje najavili zatvaranje sedam prodavnica brenda Bodi šop u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali su saopštili osoblju da će se još 75 prodavnica zatvoriti u narednih četiri do šest nedelja.

Za to vreme je Bodi šop u Danskoj proglasio da je bankrotirao, što je učinila i filijala u Belgiji, sa 16 prodavnica i 50 zaposlenih, a očekuje se da će irska jedinica otići u likvidaciju sledeće nedelje.

Pre zatvaranja kompanija je imala oko 1.000 prodavnica u vlasništvu širom sveta i još 1.600 franšiznih filijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

7 h

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

20 h

Podeli: