Po standardima UEFA: Rekonstrukcija stadiona u Zrenjaninu

Gradski stadion u Zrenjaninu postaće moderan sportski objekat po svim standardima UEFA, kapaciteta 8.000 mesta, što će omogućiti da se u ovom gradu organizuju i međunarodna atletska takmicenja i fudbalski mečevi“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirovic nakon obilaska radova na rekonstrukciji stadiona.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.03.2022.

13:02

Po standardima UEFA: Rekonstrukcija stadiona u Zrenjaninu
Ilustracija: Shutterstock/Photo Play

Reč je o drugoj fazi sanacije i adaptacije, koja obuhvata renoviranje glavnog objekta, svlačionica i tribina.

"Veoma sam zadovoljan radovima koje danas vidim ovde na terenu. Ovo je velika zajednicka investicija Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, a ukupna vrednost radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona iznosiće 570 miliona dinara. Želimo da ovde bude baza za razvoj sportskih talenata, jer su upravo ovde stasavali mnogi fudbalski i atletski šampioni“, izjavio je Mirović.

On je podsetio na to da je u prvoj fazi rekonstruisana atletska staza, izgrađena su atletska borilišta i postavljeno osvetljenje u skladu sa standardima Svetske atletske federacije.

Prema njegovim recima, Pokrajinska vlada nastaviće da ulaže i u druge važne infrastrukturne projekte u Zrenjaninu, a kako je naveo, sve investicije koje su finansirane iz pokrajinskog budžeta u ovoj lokalnoj samoupravi realizovane su u planiranim rokovima.

"Zahvaljujuci sredstvima Pokrajinske vlade, realizujemo ovu veoma značajnu investiciju u sportskoj infrastrukturi, imajući u vidu da je Zrenjanin prošle godine bio evropski grad sporta“, izjavio je gradonačelnik Simo Salapura.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: