Društvo 0

29.03.2024.

12:46

Za vikend se otvara granični prelaz za bicikliste Zrenjanin-Temišvar VIDEO

Tokom predstojećeg vikenda, 30. i 31. mart, granični prelaz Srpski Itebej - Otelek će biti, za ovu godinu, po prvi put otvoren za bicikliste.

Izvor: IloveZrenjanin

Za vikend se otvara granični prelaz za bicikliste Zrenjanin-Temišvar VIDEO
Bannafarsai_Stock/Shutterstock

Podeli:

International CyclePath Zrenjanin - Timisoara je objavio datume otvaranja ovog graničnog prelaza, pa biciklističku vožnju do susedne Rumunije možete planirati u ovim terminima: 30. i 31. marta; 27. i 28. aprila; 25. i 26. maja; 3. i 4. juna; 29. i 30. juna; 27. i 28. jula; 24. i 25. avgusta; 21. i 22. septembra; 28. i 29. septembra; i 26. i 27. oktobra.

Prvi put od otvaranja biciklističke staze od Temišvara do Zrenjanina biciklisti iz Rumunije i Srbije imali su priliku da je koriste u punoj dužini 24. i 25. septembra 2022. godine povodom prekogranične saradnje u čast Dana evropske saradnje. Vozilo se pored Begeja od Rumunije do Srbije (od Srbije do Rumunije) i nazad biciklističkom stazom koja je imala graničnu kontrolnu tačku.

International CyclePath Zrenjanin - Timisoara je te godine naveo:

"Privremenim graničnim prelazom Itebej - Otelek za dva dana prošlo je preko 400 biciklista. Ni čekanje od sat vremena nije omelo bicikliste da stignu do Zrenjanina ili Temišvara. Većina biciklista je odlučila da prenoći u Zrenjaninu, Temišvaru ili u mestima kroz koja prolazi staza. Vikend ili privremeni granični prelaz pokazao je da postoji potreba za otvaranjem stalnog graničnog prelaza Itebej-Otelek".

Tokom vikenda u martu 2023. godine skoro 300 biciklista prešlo granicu između Rumunije i Srbije.

Otvaranje graničnog prelaza, pored biciklističke staze izgrađene duž kanala Begej između Temišvara i Zrenjanina, pokazalo se kao veoma uspešno, navodi International CyclePath Zrenjanin – Timisoara.

IPA projektom Bega Rumunije, Srbije i Evropske unija obezbeđeno je 13,8 mil EUR a da se Zrenjanin i Temišvar povežu. Uz Begej izgrađena i biciklistička staza duga je 75 kilometara od kojih je 38 kilometara u Srbiji.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: