Društvo 0

29.05.2024.

9:41

Jedan od najmodernijih sistema upravljanja u Srbiji: Čista voda do kraja godine

Gradonačelnik Simo Salapura, zajedno sa pomoćnicom Cicom Vučković i saradnicima obišao je danas Tehnički sektor JKP "Vodovod i kanalizacija".

Izvor: B92.net

Jedan od najmodernijih sistema upravljanja u Srbiji: Čista voda do kraja godine
Grad Zrenjanin

Podeli:

On je upoznat sa novim specijalizovanim vozilom VOMA koje je nedavno nabavljeno, a koje će biti korišćeno za odgušivanje kanalizacione mreže, kao i dispečerski centar u kome je zahvaljujući automatizaciji omogućen kompletan monitoring rada bunara i pumpi na izvorištu.

Sa tog mesta omogućeno je i praćenje rezultata merenja protoka i gubitaka vode u mreži sa 17 mernih mesta koja su izgrađena prošle godine, navodi se na sajtu grada.

Nakon obilaska Tehničkog sektora gradonačelnik je obišao postrojenje za preradu vode za piće - Fabriku vode gde je o trenutnim aktivnostima koje se sprovode razgovarao sa Branislavom Zecom, direktorom evropskog ogranka Metita i njegovim saradnicima.

"Nakon gotovo dve godine od kad smo potpisali ugovor u Vladi Republike Srbije sa kompanijom Metito i nešto više od godinu dana od kad su stečeni svi preduslovi da se mogu izvoditi radovi na gradilištu vidimo velike promene na sistemu vodosnabdevanja na teritoriji grada Zrenjanina. Kada kažem sistem vodosnabdevanja, to je nešto više od fabrike vode, to su naša izvorišta, to su krajnji korisnici i naravno pozicije gde se trenutno nalazimo Fabrika vode", rekao je gradonačelnik.

Ukazao je da je ukupno u sistem vodosnabdevanja u protekle dve godine uloženo blizu 20 miliona evra, od toga nešto više od 12 miliona evra uložio je sam investitor u fabriku.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: