Društvo 0

09.04.2024.

18:23

Zrenjanin izdvojio dva miliona: Raspisan konkurs za razvoj starih zanata

Grad Zrenjanin raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti za ovu godinu.

Izvor: Beta

Zrenjanin izdvojio dva miliona: Raspisan konkurs za razvoj starih zanata
gualtiero boffi/Shutterstock

Podeli:

Za to je izdvojeno dva miliona dinara, a rok za prijavu je 23. april.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašine, opreme ili specijalizovanog alata za obavljanje poslova koji se smatraju starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti, za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala, kao i računara i računarske opreme.

Sredstva se odobravaju za nabavku mašine, opreme ili specijalizovanog alata u visini od najmanje 50.000 dinara do najviše 200.000. Za nabavku repromaterijala odobravaju se sredstva od najmanje 30.000 dinara do najviše 200.000, kao i za nabavku računara i računarske opreme od najmanje 50.000 dinara do najviše 200.000.

Finansijska pomoć se dodeljuje korisnicama jednokratno i nepovratno.

Prvi ovakav konkurs raspisan je 2023. godine, kada je iz gradskog budžeta izdvojen isti iznos kao ove godine, a pravo na bespovratna sredstva ostvarilo je sedam korisnika.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: