Hronika 0

12.06.2024.

16:28

Subotičanin oštetio budžet Srbije za više od 224 miliona

Uhapšen muškarac iz Subotice zbog sumnje da je utajom poreza oštetila budžet Srbije za više od 224 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Subotičanin oštetio budžet Srbije za više od 224 miliona
Monika Gruszewicz/Shutterstock

Podeli:

U zajedničkoj akciji inspektora Sektora poreske policije - Operativnog odeljenja Kragujevac i Uprave kriminalističke policije, Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta PU u Užicu, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, jedna osoba iz Subotice je uhapšena zbog sumnje da je utajom poreza oštetila budžet Srbije za više od 224 miliona dinara.

Sumnja se da je on kao odgovorno lice privrednog subjekta, od 8. maja do 31. decembra 2019. godine izdavao kupcima i evidentirao u knjigovodstvenoj dokumentaciji firme fakture neistinitog sadržaja, u kojima je umanjio prodajnu vrenost polovnih vozila, saopšteno je iz Poreske uprave.

Na taj način umanjio je osnovicu za PDV u iznosu od 1.120.033.094 dinara i tako manje obračunao i prikazao PDV u poreskim prijava koje su dostavljene nadležnoj filijali, oštetivši  budžet Srbije u ukupnom iznosu od 224.006.618 dinara.

Prijavljeno lice će uz zajedničku krivičnu prijavu biti privedeno Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Upućen važan apel svim Beograđanima

Javno-komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" uputilo je apel svim građanima, s obzirom na to da se nalazimo u periodu sa izuzetno visokom dnevnom temperaturom vazduha, da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda.

8:14

12.7.2024.

1 d

Društvo

"Zbogom komarci"

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća“ Beograd će i danas sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

11:05

13.7.2024.

16 h

Podeli: