Ekonomija 0

17.04.2024.

11:36

Cene kvadrata miruju u Subotici?

Prema najnovijim podacima sa sajta 4zida.rs, prosečna cena stanova u Subotici, kako u starogradnji tako i u novogradnji, zadržava stabilnost.

Izvor: 4zida

Cene kvadrata miruju u Subotici?
Brookgardener/Shutterstock

Podeli:

Kvadrat stana u starogradnji se kreće oko 1.200 evra, dok za novogradnju iznosi oko 1.507 evra. Ovi podaci reflektuju blagi pad cena u odnosu na prethodnu godinu. Sa više od 800 oglasa za stanove i 950 oglasa za kuće na istom sajtu, potencijalni kupci imaju širok spektar opcija.

Prosečna cena kuća u Subotici je oko 630 evra po kvadratu, pri čemu se cene kreću u opsegu od 290 do 970 evra, u zavisnosti od lokacije i stanja objekta. Najtraženiji delovi grada su oni blizu centra: Novi grad, Kertvaroš, Teslino naselje i Željezničko naselje.

Kuće u okolini Subotice se mogu ponekad naći i za 16.000 evra, koliko trenutno iznosi jedna kuća od 84 kvadrata u naselju Stari Žednik sa placem od 10 ari a najskuplje koštaju i više od 400.000 evra kao jedna 2-etažna kuća koja se prodaje u centru Subotice.

Interesantno je i prosečno vreme prodaje stanova u starogradnji koje iznosi 34 dana i duplo je kraće od onog u Novom Sadu ili Zrenjaninu. Ova brzina prodaje sugeriše na kontinuiranu aktivnost na tržištu, dok kupci brzo reaguju na dostupne ponude i pokazuje koliko je sama nekretnina atraktivna ali i koliko je na nekoj lokaciji visoka potražnja. Na visoku tražnju na pojedinim lokacijama utiču i neki ekonomski faktori – otvaranje novih radnih mesta, fabrika ili predstavništva firmi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: