Ekonomija 0

07.04.2024.

13:10

Koji su planovi razvoja Subotice do 2026. godine?

Proširenje vodovodne mreže na prostoru mesnih zajednica Makova Sedmica i Zorka, izgradnja ambulante na Paliću su investicije koje obuhvata plan razvoja Grada Subotice u periodu od 2024. do 2026. godine.

Izvor: Pannon RTV

Koji su planovi razvoja Subotice do 2026. godine?
Predrag Lukic/Shutterstock

Podeli:

U planu je i uređenje deponije, prenosi Pannon RTV.

"Dugoročni plan razvoja usvojen je 22. decembra 2022. godine i u skladu sa ovim planom potrebno je u okviru ovog perioda prihvatiti i planove sa kraćim periodom, koji preciziraju ona ulaganja koja će biti realizovana u narednom periodu. Odlučivaćemo o planovima koji se odnose na vreme od 2024. do 2026. godine", rekao je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

Osim toga, predloženo je i donošenje odluke o izradi plana generalne regulacije za Gornji Tavankut i plana detaljne regulacije za Sportsko-rekreativni centar u Dudovoj šumi. Odbornici će na sednici Skupštine grada odlučivati i o personalnim rešenjima.

Odbornici će između ostalog odlučivati i o promeni Statuta grada, kako bi ga usaglasili sa Zakonom o odbrani.

Skupština grada je već na prethodnoj sednici počela sa izmenama Statuta grada kako bi ga usaglasili sa Zakonom o odbrani. Na narednoj sedmici bi rad na usaglašavanju i trebao da bude završen, rekao je Pastor:

"Ove izmene se odnose na to da u slučaju, ne daj Bože ratnog stanja, uvodi se vanredno stanje. To su situacije za koje treba biti pripremljen i prethodno važeći statut grada nije definisao koji organi lokalne samouprave imaju koje nadležnosti u tom periodu. Sada je Statut odredio koje su nadležnosti gradonačelnika, Gradskog veća, odnosno Skupštine grada. Ovde je isključivo reč o usaglašavanju sa važećim zakonom".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: