Sreda, 21.02.2024.

09:21

"Na ovo smo posebno ponosni": Subotica prvi put na listi Fajnenšel tajmsa

Magazin fDi, publikacija britanskog Fajnenšel tajmsa, u izdanju liste "Evropski gradovi i regioni budućnosti" za 2024. godinu, Suboticu je prvi put stavio na svoju listu i to na šesto mesto u kategoriji mikro gradova po efikasnosti troškova.

Izvor: Tanjug

Ilustracija/Foto: Brookgardener/Shutterstock

To je, prema rečima člana Gradskog veća zaduženog za oblast privrede Srđana Samardžića velika čast i podstrek za dalji rad i stvaranje privrednog ambijenta i investicione klime gde će domaći i strani investitori i dalje prepoznavati Suboticu kao dobro mesto za poslovanje.

On je istakao da su povoljan geografski položaj, blizina granice sa Evropskom unijom, oslonjenost na Koridor 10, blizina trase brze pruge "Beograd - Budimpešta", čvorište železničkih saobraćajnih puteva, ali i brza i savremena lokalna administracija, odnosno brzo izdavanje svih neophodnih dozvola i servis investitora, glavni činioci koji su ucrtali Suboticu na mapu svetskih i domaćih investitora.

"Ono sa čime se mi Subotičani posebno ponosimo i što svakom prilikom ističemo jeste Industrijska zona Mali Bajmok, u okviru koje funkcioniše Slobodna zona Subotica. U njoj je smešteno 11 kompanija sa više od 6.500 zaposlenih i koja predstavlja veliki poslovni uspeh Subotice", naveo je Samardžić.

Dodao je da su otvaranje novih radnih mesta, nove investicije, stvaranje povoljnog privrednog ambijenta osnovni ciljevi subotičke lokalne samouprave na kojima se kontinuirano radi.

"Namera nam je da domaći i strani investitori i dalje prepoznaju Suboticu kao mesto za ulaganje. Subotica nije samo grad velikog istorijskog nasleđa, prelepih arhitektonskih stuktura, već je ona grad budućnosti, ali i regionalni privredni centar" rekao je on.

Kragujevac je rangiran u kategoriji srednjih gradova na osmo mesto po efikasnosti troškova, a u kategoriji mikro gradova po efikasnost troškova Šimanovci su zauzeli četvrto mesto, Zrenjanin peto, a Subotica šesto mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: