Na ovim parcelama niču zgrade u Novom Sadu

Novosadska vlast u 2024. godini prvenstveno planira da proda gradske parcele za koje nije bilo zainteresovanih u 2023. godini.

Izvor: 021.rs/Žarko Bogosavljeviæ

Nedelja, 14.01.2024.

14:29

Na ovim parcelama niču zgrade u Novom Sadu
Ilustracija/Foto: Aleksandr Medvedkov/Shutterstock

Gradsko veće usvojilo je program prodaje gradskog građevinskog zemljišta za 2024. Na spisku za otuđenje nalaze se 34 lokacije, među kojima su cele parcele ili pak delovi parcela, prenosi 021,rs.

Većina lokacija, njih 16, namenjeno je za izgradnju porodičnih kuća u gradu ili u nekom od prigradskih naselja.

Najveće parcele koje se prodaju namenjene su za izgradnju kompleksa stambenih zgrada ili pojedinačnih zgrada za stanovanje. Deo ovih parcela je već bio ponuđen na prodaju, ali licitacije nisu uspele, jer nije bilo zainteresovanih.

Najveća parcela za stambene zgrade koja je u ponudi ima 10.809 kvadratnih metara i nalazi se na prostoru nekadašnjeg Rasadnika. Ovde može da se zidaju zgrade od deset etaža, a njena prva neuspela licitacija bila je pre nekoliko dana u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Zatim tu je i parcela na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Futoškog puta od 6.477 kvadrata, gde je dozvoljena izgradnja stambenog kompleksa sa zgradama do devet oteža. Ovo je deo veće parcele za koju su građani tražili da bude park na Telepu. Međutim, grad je to odbio i 2022. prodao je deo prostora. Ostatak prostora nije uspeo da proda prošle godine, iako je cena smanjena.

Po veličini građevinskog zemljišta koje se nude na prodaju za stambenu gradnju slede tri parcele na Mišeluku, od po oko 5.000 kvadrata. Prodaja ovih lokacija, na kojima se mogu graditi četvorospratnice, pokušana je u nekoliko navrata, ali nije bilo zainteresovanih.

Nedaleko je još jedna parcela koja je bliža Sremskoj Kamenici, ali i dalje u zoni petlje Mišeluk, od preko 1.400 kvadrata koja je predviđena za stanovanje sa poslovanjem, uz objekte visine od dva ili tri sprata. Ova lokacija se od ranije nalazi u ponudi na sajtu Uprave za građevinsko zemljište i investicije, ali nije bilo zvaničnih licitacija.

U katalogu grada za 2024. godinu će biti nekoliko manjih parcela ili njihovih delova, uglavnom površine od nekoliko desetina ili stotina kvadrata, za koje se očekuje da će ih otkupiti investitori koji već imaju okolne parcele. Ovo su prostori na Telepu uz Futoški put, Bulevaru patrijarha Pavla, Satelitu uz Bate Brkića. Neke od ovih parcela su već bile u ponudama, ali nisu do sada otuđene.

Najveće gradsko zemljište namenjeno industrijskom sadržaju koje se planira za prodaju je prostor u Radnoj zoni "Rimski šančevi" od skoro 12.000 kvadrata, a pored je još jedna manja parcela od preko 6.300 kvadrata. Na ovim lokacijama su predviđeni industrijski i slični objekti. Na spisku je i jedno građevinsko zemljište od 2.820 kvadrata u Radnoj zoni "Sever II" u Privrednikovoj ulici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: