Hronika 0

19.03.2024.

11:34

Za dlaku izbegnuta tragedija: Najnoviji detalji pronalaska bombe u Tutinu VIDEO

Vest koja je zabrinula mnoge u Raškom okrugu, posebno u selu Suhi Do u opštini Tutin, jeste da su deca u tom selu pronašla bombu na putu i igrala se sa njom.

Izvor: B92.net/TV Prva

Za dlaku izbegnuta tragedija: Najnoviji detalji pronalaska bombe u Tutinu VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Međutim, još uvijek nema zvaničnih podataka odakle bomba u ovom selu i da li je nekom bila namenjena, sve je na nivou sumnji, ali na sreću da niko nije stradao i da niko nije povređen, s obzirom da su pored bombe prošla brojna vozila i da su se s njom igrala deca.

Mladić koji je naišao na grupu dece koja su se igrala sa bombom, koju su našli na putu. Nijednog trenutka nije pomislio da je reč o pravoj eksplozivnoj napravi.

"Mi smo mislili igračke, ali smo znali da se radi o bombi, o eksploziji. To sam uhvatio u ruku, bacio u livadu. Međutim, krenuli smo posle ka kolima, to je eksplodiralo na nekih pet do deset sekundi. A onda smo sačekali policiju da damo izjavu", rekao je Senad Alibašić, mladić iz sela Suhi do.

Meštani su videli nepoznato lice u selu. Veruju da je upravo ta osoba postavila eksplozivnu napravu ispod automobila, odakle se ona otkačila i našla na putu.

"To nije bomba, nego bomba i naprava. Jedno je bomba, zato što je bomba posebno. Ovo je imalo i žicu zavijenu, i magnet koji se lepi za auto, i drvo sa tim, to je neko ko zna da to pravi i da radi", rekao je Sedo Hadžibulić, meštanin.

Meštani sela Suhi Do sada su u strahu.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: