Vozio pod zabranom upravljanja vozilom: Bahatom vozaču oduzet automobil

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru zaustavili su u Ulici Stevana Nemanje u ovom gradu 22-godišnjeg mladića iz Novog Pazara koji je vozio "audi" bez vozačke dozvole i u vreme zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.02.2024.

10:44

Vozio pod zabranom upravljanja vozilom: Bahatom vozaču oduzet automobil
Foto: AstroStar/shutterstock

Saobraćajna patrola utvrdila je da je ovom vozaču dozvola oduzeta jer ga je Prekršajni sud dva puta u poslednje dve godine pravnosnažno osudio zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja, saopštila je Policijska uprava Novi Pazar.

Policija je 22-godišnjaku privremeno oduzela "audi" u skladu sa novom zaštitnom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Protiv vozača su podnete i odgovarajuće prekršajne prijave i protiv njega će se voditi prekršajni postupak pred nadležnim Prekršajnim sudom.

Kako se podseća u saopštenju, teži prekršaji iz oblasti bezbednosti saobraćaja su prekršaji: nasilničke vožnje, najmanje teška alkoholisanost, odbijanje alkotestiranja ili utvrđivanja prisustva psihoaktivnih supstanci, upravljanje vozilom bez vozačke dozvole za ijednu kategoriju, prekoračenje brzine u naselju za više od 70 kilometara na čas, kao i prekoračenje brzine van naselja za više od 80 kilometara na čas itd.

Mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: