Novi detalji tragedije u Novom Pazaru: Otac prebačen u Beograd, majka stabilno – poznat uzrok požara?

A.A.(32), majka četvoro dece koja su nastradala jutros u požaru u Novom Pazaru, nalazi se u bolnici u ovom gradu, i ona je relativno dobrog opšteg stanja.

Izvor: B92

Nedelja, 05.03.2023.

12:53

Novi detalji tragedije u Novom Pazaru: Otac prebačen u Beograd, majka stabilno – poznat uzrok požara?
Foto: RINA

Sa druge strane, otac mališana je životno ugrožen, u tranportu je i trenutno je na putu za Beograd. Od četvoro nastradale dece, samo jedno je davalo znake života po dolasku u bolnicu, ali je posle neuspešnog pokušaja reanimacije preminulo.

Žena ima opekotine prvog i drugog stepena, sa procentom zahvaćenih površina od 9 do 18 odsto, saznaje "Blic".To su opekotine uglavnom na šakama, te ona nije životno ugrožena i stabilna je.

Sa druge strane, otac dece, egipatski državljanin, ima teže opekotine, pošto su mu zahvatile mnogo veći deo tela nego majci.

"Prebačen je u Kliniku za opekotine Kliničkog centra Srbije jer one pokrivaju 50 odsto površine njegovog tela. Osim toga, nagutao se ugljen monoksida i morao je biti intubiran. On je još uvek životno ugrožen", navodi dr Šefćet Hajrović.

Prema njegovim rečima, deci nije bilo spasa.

"U 7.45 u bolnicu dovedeno četvoro dece od kojih je troje mališana bilo ugljenisano, dok je kod četvrtog deteta, koje je imalo opekotine lica i šaka, pokušana reanimacija. Nažalost, nije uspela. Svo četvoro dece prebačeno je u službu za patologiju gde će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija", navodi Hajrović.

Ljudski faktor je uzrok požara?

Mogući uzrok požara u Novom Pazaru, u kojem je stradalo četvoro male dece, je to što se porodica grejala na peć i grejalice.

"Verovatno se neka stvar zapalila i tako došlo do požara", navodi rođak porodice u čijem stanu je buknula vatra.

Prema nezvaničnim informacijama, do požara je najverovatnije došlo usred nemara, jer su se roditelji grejali na termo peć i grejalice.

Jedan od rođaka, rekao nam je da se majka brinula o četvoro male, i da je verovatno ostavila stvari na neki grejni uređaj i da je tako došlo do požara.

"Tu je četvoro male dece, znate i sami kako to ide, stvari se ostavljaju da se suše, verovatno se neka stvar zapalila i tako došlo do požara. Sestra mi je udata za Egipćanina, ona je bila domaćica, dok je zet radio, jutros su oboje bili tu, ali sudbina je tako htela da odnese živote njihove dece, a i njihovi životi su dovedeni u pitanje", rekao je jedan od rođaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: