Društvo 0

20.03.2024.

19:12

Novi Pazar dobija ambulantu za decu sa invaliditetom

"Dom zdravlja u Novom Pazaru do početka naredne godine trebalo bi da dobije stomatološku ambulantu za decu sa invaliditetom", najavio je direktor Stomatološke klinike za decu prof. dr Zoran Vulićević prilikom posete Novom Pazaru.

Izvor: RTV NP

Novi Pazar dobija ambulantu za decu sa invaliditetom
Igor Dymov / Shutterstock.com

Podeli:

Već danas u Novi Pazar stigao je Direktor Stomatološke klinike za decu prof dr Zoran Vulićević. On je nakon sastanka sa rukovodstvom Doma zdravlja  rekao da će određeni broj anesteziologa deo specijalizacije obaviti u Beogradu na klinici kojom on rukovodi.

"Fasciniran sam stanjem koje sam ovde zatekao i sada su u toku razgovori o tome kako da sve sprovedemo na vreme kako bi do 1. januara sledeće godine ova ambulanta krenula sa radom. Tada ću doći ovde sa našim anesteziologom i anestetičarem da po grupama 'radimo' pacijente. Svi se zaista trude, i ministar Husein Memić i ditektor OB Meho Mahmutović da ovo što pre zaživi. Zato sam i ovde", rekao je prof dr. Zoran Vulićević.

Vulićević je  kazao da će Novi Pazar uskoro dobiti i sedam novih anesteziologa ali i druge stručne kadrove.

"Zahvaljujući resornom ministarstvu pokrenuli smo novu subspecijalizaciju za tretmane osoba sa invaliditetom i ministar turizma i omladine Husein Memić molio me je da primimo dva lekara iz Novog Pazara i dogovoreno je da tako i uradimo", rekao je on.

Direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović kaže da će Novi Pazar uskoro postati jedan od retkih centara koji će osobama sa smetnjama u razvoju pružati stomatološke usluge.

"U toku dana smo obišli prostor, dogovaramo nabavku opreme i ono što jr mnogo bitno, već obezbeđujemo kadar. Zaposlili smo dva stomatološka tima koja ćemo uputiti kod profesora Vulićevića na edukaciju", rekao je Ćorović i dodao da će stomatološka ambulanta za osobe sa invaliditetom biti smeštena na novoj hirurgiji.

Pored više sastanaka koji su održani sa stručnjacima u Beogradu, sredinom februara državna sekretarka u ministarstvu zdravlja Vesna Turkulov kazala je da je u Domu zdravlja u Novom Pazaru proširen kadrovski plan za dva stomatologa i tri stomatološke sestre za pružanje zdravstvene zaštite deci sa invaliditetom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: