Društvo 0

28.05.2024.

13:28

Godinu dana od izgradnje Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru: Evo kako napreduju radovi VIDEO

Pre godinu dana otkako je počela izgradnja Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru.

Izvor: B92.net/TV Prva

Godinu dana od izgradnje Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru: Evo kako napreduju radovi VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Izgrađene su dve ključne zgrade, finalni radovi su pri kraju. U narednom periodu radovi će se odvijati i po fazama.

Koliko je važan ovaj Kliničko-bolnički centar koji se gradi u Novom Pazaru najbolje govori podatak da su tercijalne zdravstvene ustanove najbliže Novom Pazaru udaljene preko 150 kilometara. Ovo jedan od najvažnijih trenutno državnih projekata koji se realizuje u ovom delu Srbije.

Ne radi se samo na zgradama, već i na drugim infrastrukturnim poslovima, ali je mnogo urađeno i na kadrovskim kapacitetima. Zapravo, u poslednjih godinu dana mnogo mladih ljudi sa visokim ocenama dobilo je stalni radni odnos, ali veliki broj mladih lekara se trenutno nalazi u Beogradu u velikim zdravstvenim ustanovama gde su na specijalizaciji.

"Mi već imamo dve velike zgrade koje se praktično završavaju, rade se unutrašnji radovi, imamo internistički blok koji se intenzivno radi, jer je pre toga srušena loša zgrada koja je zbog loše statike morala da bude rušena, imamo u najavi i izgradnju novog bloka posle rušenja ove stare zgrade i hirurgije, psihijatrija se radi, završni radovi su u toku, radi se velika trafostanica i velika toplana", rekao je Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice Novi Pazar.

"Ovo je najveći projekat u istoriji novopazarskog zdravstva, najveći projekat u našem regionu uopšte, bez obzira da li se radi o zdravstvu ili nekoj drugoj oblasti. To je činjenica da je vlada Republike Srbije, pre svega predsednik Aleksandar Vučić prepoznao i oni su svi stali iza ovog projekta jer ovom narodu to treba, ovom regionu to treba, jer ovde se leči, odnosno gravitira oko 300.000 stanovnika, dolaze pacijenti iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Raške, ali dolaze pacijenti koji su sa severa Kosova.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva tv

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: