Dobili najviše priznanje od države: Oni imaju najveće stado ovaca na Balkanu VIDEO

Porodica Kurtagić iz sela Čitluk na Sjeničko-pešterskoj visoravni dobili su najviše državno priznanje u oblasti poljoprivrede i ono je prvo takvo vrste koje je stiglo u ovaj deo Srbije.

Izvor: B92.net, TV Prva

Četvrtak, 22.02.2024.

11:23

Dobili najviše priznanje od države: Oni imaju najveće stado ovaca na Balkanu VIDEO
Foto: Printscreen TV Prva

Ono što je posebno za ovu porodicu jeste da oni poseduju najveće stado ovaca na Balkanu. Trenutno imaju hiljadu i po grla i njihova želja je da to stado uvećaju.

Tokom leta oni imaju i oko dve hiljade ovaca. Sada žele da uvećaju svoje stado, ali i smeštajne kapacitete za svoju stoku.

"Ja sam se odlučio da budem svoj na svome. Nas je u porodici 20 članova. Nas četiri brata, trojica smo oženjeni, imamo decu i živi su nam otac i majka. Moj otac ima 90 godina, majka 85, a najmlađe još nema godinu", rekao je Saladin Kurtagić, iz sela Čitluk.

Počeli su od 140-150 ovaca, a danas imaju preko 1.500 ovaca.

"To je rezultat našeg rada. Drago mi je da je taj rezultat neko prepoznao i da je to nagradio na neki način", rekao je Kurtagić.

Još informacija iz Novog Pazara pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: