Sport 0

27.02.2024.

9:08

KKK "Nais" dobio troje specijalizovanih kolica za košarku

Udruženje košarke u kolicima "Nais" iz Niša (KKK Nais) je na konkursu dobilo 2.880.000,00 dinara za nabavku troje vrhunskih specijalizovanih kolica za košarku. Zbog specifičnosti izrade kolica, dugo se čekala isporuka istih.

Izvor: Sport Juga

KKK "Nais" dobio troje specijalizovanih kolica za košarku
Shutterstock/Lucian Coman

Podeli:

"Kolica nabavljena ovim projektom su najbolja na svetu. Igrači po čijim merama su kolica napravljena, biće konkurentniji na terenu, pa samim tim i za reprezentaciju", ponosno je istakao predsednik KKK "Nais" Slaven Nonković.

Jedna kolica su napravljena po merama dugogodišnjeg reprezentativca Srbije, Filipa Jovanovića, koji je od svoje četvrte godine života osoba sa invaliditetom. Gotovo da nema oset svog tela ispod pojasa, ali se ne predaje. Studira pravo, a košarka u kolicima je važan deo njegovog života, piše Sport juga.

"Zahvaljujem se Ministarstvu pravde i Vladi Republike Srbije što su izabrali da podrže projektni predlog KKK Nais. Kolica su vrhunska i savršena. Prvi put u sportskoj karijeri dužoj od decenije imam nova kolica za košarku koja su po mojim merama. Sledi period navikavanja, ali biću i dalje najbrži igrač u klubu i reprezentaciji", rekao je Filip Jovanović, igrač KKK Nais i reprezentativac Srbije, učesnik pet smotri starog kontinenta.

Doskorašnji predsednik KKK Nais, Dejan Šimandli, tokom svog mandata je prijavio projekat i pre nekoliko meseci potpisao ugovor sa predstavnicima Ministarstva pravde. Od rođenja ima cerebralnu paralizu zbog koje ima asimetričan i otežan hod, što ga nije sprečilo da formira porodicu i da živi život punim plućima.

"Zadovoljan sam i radostan iz dva razloga, zbog dobijenog projekta za klub i što sam dobio vrhunska kolica. I nadalje ćemo ponosno predstavljati naš grad i našu zemlju. Ovo je najveći pojedinačni grant za KKK 'Nais', hvala Ministarstvu pravde i Vladi Republike Srbije", rekao je Dejan Šimandli.

Treći igrač KKK Nais po čijim merama su napravljena kolica, Aleksandar Marinković, ne krije zadovoljstvo što će nadalje koristiti vrhunska kolica. Od pete godine ima problem sa hodom, ali uz podršku porodice i okoline vodi normalan život, studira pravo, zaposlen je i trenira košarku u kolicima.

"U novim kolicima ću biti brži, samim tim i bolji igrač. Tačnije, sva trojica. Odužićemo se Filip, Dejan i ja našoj državi i našem klubu zalaganjem na treninzima i utakmicama", rekao je Aleksandar Marinković, igrač KKK "Nais".

Inače, pravo učešća na konkursu su imali svi nosioci projekta iz oblasti javnog interesa, zdravstvo, kultura, prosveta, humanitarni rad, i drugi koji realizuju u tekućoj budžetskoj godini, fizička lica, pravna lica, organi, organizacije, javne ustanove, preduzetnici, udruženja, fondovi, humanitarne organizacije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: