Hronika 0

19.03.2024.

11:06

Ko truje pse u Nišu? Sve češće stradaju lutalice, ali i kućni ljubimci VIDEO

U poslednje vreme u Nišu su učestali slučajevi trovanja pasa, kako lutalica, tako i vlasničkih ljubimaca.

Izvor: B92.net/TV Prva

Ko truje pse u Nišu? Sve češće stradaju lutalice, ali i kućni ljubimci VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Psi su se uglavnom otrovali u parkovima i na javnim površinama.

Onaj ko zapravo truje pse u gradu i onaj ko ostavlja otrov na javne površine, tako ugrožava ne samo kućne ljubimce, već i druge životinje koje su tu. Tu su mačke, ptice i drugi kućni ljubimci, a ugrožavaju se naravno i ljudi, posebno mala deca koje se igraju po parkovima.

"Za sada imamo informaciju da se radi od oko 16 pasa, nekih napuštenih, a među njima su i vlasnički psi. U vezi jednog vlasničkog psa je postupala i policija. Mi smo leš tog psa predali Veterinarskom institutu u Nišu. Radiće se sekcija leša sa toksikološkim analizama. Nakon toga ćemo znati koji je toksin u pitanju, pa ćemo i za sada NN počinioca podneti krivičnu prijavu", rekla je Nina Krstić, advokat, udruženje "Pit" iz Niša.

"To je krivično deo, iz člana 269, ubijanje, mučenje i zlostavljanje životinja, iz stava dva jer kod takvih radnji uvek dođe do uginuća većeg broja životinja. Ja sam za poslednjih pet godina više krivičnih prijava podnosila zbog postavljanja otrova i trovanja životinja", rekla je Krstić.

"Nas, da kažem, vlasnike pasa zabrinjava i plaši nas da to nije organizovano. To nisu pojedinačna lica iz grada, nego nešto organizovano. Pošto je to na više mesta učestvalo u zadnjih dvadesetak dana i baš je pojava većih broja lutelice uočljevo u zadnjih mesec dana u Nišu uopšte", rekao je Zoran Lekić, profesionalni dreser pasa.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: