Društvo 0

13.03.2024.

15:19

Raspisan tender za završetak izgradnje objekta studentskog doma u Nišu

Ministarstvo prosvete raspisalo je tender za završetak izgradnje objekta studentskog doma u Nišu, odnosno lamele 5.

Izvor: eKapija/D.A.

Raspisan tender za završetak izgradnje objekta studentskog doma u Nišu
bogubogu/Shutterstock

Podeli:

Izgradnja se finansira iz Okvirnog sporazuma o zajmu zaključenog između Republike Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope i iz budžeta Republike Srbije.

"Objekat studentskog doma, spratnosti Po+P+11+Pk, nalazi se na katastarskim parcelama 1928/2 i 1929/9 KO Crveni krst. Radovi na domu počeli su 2009. godine, nastavljeni do 2014. godine, a sa poslednjom fazom 2019. godine dograđeno je pet dodatnih spratova, ukupno 11 spratova uključujući potkrovlje i podrum", navodi se u dokumentaciji u kojoj se dodaje i da izmenjena tehnička dokumentacija obuhvata sve izmene nastale na osnovu novih zahteva investitora.

Izmenjeno idejno rešenje, u skladu sa zahtevima investitora, u podrumu predviđa stepenišni prostor, lift, hodnike, tehničke prostorije za elektro ormane, sanitarni čvor, magacinski prostor, prostoriju za hidrofor, prostoriju za bojlere, podstanicu, server prostorija, arhivu, prostorije za pranje, sušenje, peglanje i odlaganje čiste i prljave posteljine, radionicu za domara, radionicu za stolara, garderobe za zaposlene i fitnes salu sa pripadajućim garderobama.

U prizemlju su, novim rešenjem, predviđeni glavni ulaz u objekat sa vetrobranskim prostorom, recepcija sa telefonskom centralom, kancelarije, ekonomski ulaz sa vetrobranom, dva protivpožarna izlaza, stepenište, liftovi, muški i ženski sanitarni čvor, sanitarni čvor za osobe sa invaliditetom, pomoćna prostorija sa trokaderom, dve dvokrevetne sobe za smeštaj studenata, dve sobe za smeštaj osoba sa invalidetom, kopirnica i internet kafe u sklopu proširenog prostora hola sa servisnim punktom kafe–prodavnica.

Na spratovima su predviđene jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe za smeštaj studenata.

"Novom organizacijom prostora na svim spratovima omogućeno je prirodno osvetljenje komunikacija i njihovo prirodno provetravanje, kao i formiranje zajedničkih prostora predviđenih za druženje, kako unutar objekta, tako i na otvorenom, formiranjem terasa. Na svim spratovima ukinute su prostorije za odlaganje smeća i spratne vešernice, a ovi prostori iskorišćeni za formiranje zajedničkih prostora (u kojima su smeštene vending mašine za kafu), za boravak i druženje studenata", ističe se u dokumenetaciji.

Treći sprat projektovan je različito od ostalih i tu su pored smeštajnih jedinica, predviđene i dve čitaonice, tv sala, internet klub. Na potkrovlju su predviđene studentske sobe, vešernica (koju koriste studenti za pranje ličnih stvari) i kafe bar sa pripadajućim sanitarnim čvorom.

Procenjena vrednost posla je 960 miliona dinara bez PDV-a.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Poznata ulica dobija novi naziv

Ako niški odbornici na sednici Skupštine u utorak, 21. maja usvoje predlog, Jadranska ulica kod Tvrđave u Nišu poneće naziv ulica Heroja sa Paštrika.

8:16

19.5.2024.

1 d

Podeli: