Društvo 0

31.05.2024.

12:06

Podeljeni ugovori: Menjaju se kotlovi u Nišu

Gradonačelnica Niša uručila je ugovore sugrađanima za subvencionisanje zamene kotlova na čvrsta goriva kotlovima na pelet i gas, a u cilju smanjenja zagađena vazduha iz individualnihi ložišta u gradu.

Izvor: B92.net

Podeljeni ugovori: Menjaju se kotlovi u Nišu
Grad Niš

Podeli:

Ugovore je dobilo 60 niških domaćinstava. Veće interesovanje je bilo za kotlove na gas, i njih 48 je dobilo sredstva za te namene.

Građani su mogli da računaju na subvencije u iznosu do polovine ukupne vrednosti kotla. Ukupna vrednost projekta je 20 miliona, od čega 15 miliona izdvaja Ministarstvo zaštite životne sredine, a Grad Niš sufinansira projekat sredstvima u iznosu od 5 miliona dinara.

Gradonačelnica Sotirovski je istakla da joj je drago što su građani udruženo tražili da gas prođe kroz njihovu ulicu i sada mogu da zamene svoje kotlove novim za koje će koristiti gas. Ona se zahvalila sugrađanima koji će na ovaj način smanjiti svoje kućne troškove, ali će dobrineti i čistijem vazduhu u gradu.

Gradonačelnica je dodala da se Grad u poslednjim godinama trudio da ugasi kotlarnice koje puno zagađuju. Ukupno je 10 takvih kotlarnica prevedeno na gas a uskoro će i kotlarnica u Rektoratu koja koristi čvrsta goriva otići u istoriju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Potpuno izmenjen režim rada gradskog prevoza

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Mihajla Pupina (gledano u smeru ka Terazijskom tunelu), od 12. jula, od 22 časa do 14. jula, do 22 časa, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

15:10

13.7.2024.

1 d

Podeli: