Društvo 0

27.05.2024.

21:22

Danica Crnogorčević ponovo u Nišu VIDEO

Danica Crnogorčević, umetnica i pevačica duhovne i etno muzike, održaće svoj solistički koncert 2. juna u 20.30 časova u Nišu, na letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi.

Izvor: Sprska istorija/Đorđe Bojanić

Danica Crnogorčević ponovo u Nišu VIDEO
Milan Maricic/ATAImages

Podeli:

Glavni urednik sajta Srpska istorija Đorđe Bojanić, upitao je Danicu kada je zadnji put gostovala u Nišu.

"Pomaže Bog dragi čitaoci, jako se svi radujemo našem dolasku u Niš. Poslednji put kada sam bila u Nišu sa svojim suprugom i tada dvoje dece, i dalje pamtimo veoma prijatan doček i ljubaznost i usrdnost ljudi koji tamo žive", kazala je Danica.

Dodala je da se jako raduje što će opet biti gosti grada Niša i što će zajedno zapevati na radost kako svoju tako i radost svih građana Niša koji su željno iščekivali ovaj koncert.

"Poslednji put sam pevala u Nišu na utakmici Partizana i Zvezde u hali Čair, i to je bio nezaboravan događaj".

Na pitanje kako vidi političku odluku Vlade Crne Gore da glasa za rezoluciju o Srebrenici gde se baca ljaga na Srpski narod, ne samo u Srbiji već i u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, koja je u to vreme bila u zajedničkoj državi sa Srbijom, rekla je:

"Mislim da sam dovoljno rekla svojom objavom na društvenim mrežama, ispod pesme koju je napisao moj suprug sveštenik Ivan Crnogorčević 'Za život Srpske' , 'Sloboda je kupljena viteštvom, rođenim iz našeg stradanja. Njeno čisto lice neće ukaljati niko od onih koji se na naš narod danas bacaju blatom, jer se ono vraća njima u lice".

Kazala je da je rečenica "Nije zlo znati tuđu pesmu, zlo je ne znati svoju pesmu" iz Zaveštanja Svetog Simeona Mirotočivog, Stefana Nemanje.

"Uvek treba da poštujemo, tuđe ali da istinski volimo, cenimo, čuvamo i nadograđujemo ono što mi imamo kao narod, jer imamo veoma bogatu istoriju na kojoj bi nam mnogi pozavideli. Nebitno da li je to pesma ili neka druga grana umetnosti, tradicije", dodala je.

"Danas se i te kako susrećemo nažalost, da većina populacije, pogotovo omladine, živi i radi ono što uopšte nije svojstveno nama kao narodu koji je ovde rođen na ovom području, pokušavamo da budemo neko drugi, usvajamo sve tuđe, počevši od izraza, ponašanja, oblačenja i raznih drugih trendova, misleći da smo moderni i posebno time što ćemo biti neko drugi, a nismo svesni da u stvari ispadamo samo smešni".

Izvor: Srpska istorija

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: