Društvo 0

24.04.2024.

16:48

Asfaltom do svakog niškog sela: Ovo je jedan od prioriteta Grada FOTO

Oživljavanje sela jedan je od prioriteta Grada Niša, a ideja vodilja je da svi građani, ma gde oni živeli, moraju da imaju iste uslove za život.

Izvor: B92.net

Asfaltom do svakog niškog sela: Ovo je jedan od prioriteta Grada FOTO
Grad Niš

Podeli:

Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski do svakog sela stizaće se asfaltom, a u svako selo biće izgrađena i komunalna infrastruktura, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

Ona je sa predsednikom GO Niška Banja Dušanom Živkovićem obišla Kunovicu, selo koje je uvedeno u redovni sistem odvoza smeća JKP "Mediana", a već idućeg meseca biće obnovljen i put kroz selo.

Uvođenjem sela u sistem redovnog odvoza smeća smanjuje se mogućnost stvaranja divljih deponija, a u četiri sela GO Niška Banja, Kunovica, Bancarevo, Rautovo i Ravni Do postavljena su 23 kontejnera.

Gradonačelnica Niša je u okviru gradskog karavana obišla i radove u Prvoj Kutini gde se renovira i sanira zgrada osnovne škole koja je sagrađena u 19.veku i do sada na njoj ništa nije rađeno. Radovi na rekonstrukciji škole biće završeni do početka nove školske godine koju će učenici započeti u savremeno opremljenim učionicama. U sklopu škole je i odeljenje za predškolce.

Grad Niš

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: