Društvo 0

16.04.2024.

11:59

Nišlije zabrinute: Sada mogu da provere stabla i u svojim dvorištima VIDEO

Građani Niša su zabrinuti zbog sigurnosti stabala u svojim dvorištima i sada mogu da angažuju radnike javnog komunalnog preduzeća kako bi proverili stanje drveća.

Izvor: B92.net/TV Prva

Nišlije zabrinute: Sada mogu da provere stabla i u svojim dvorištima VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Veliki broj građana Niša javlja se poslednjih nedelju dana javno-komunalnom preduzeću "Mediana" kako bi ispitali zdravlje stabala u svojim dvorištima.

Javno-komunalno preduzeće radi uz pomoć rezistografa koji ispituje stanje stabala i onda se na osnovu toga preduzimaju i mere zaštite. Kako je objašnjeno, drvo spolja može izgledati zdravo, a da i unutra sasvim drugačija situacija.

Važna informacija za sve Nišlije je da se na zahtev Skupštine stanara takođe može ispitati stanje stabala i na javnim površinama.

"U poslednje vreme smo dobili dosta poziva građana da bi ovakvu uslugu želeli da imaju i sama fizička lica u njihovim dvorištima, da se takve stabale koje su možda problematične ispitaju. Tako da je Gradsko veće pre jedno dva dana donelo odluku, tj. jednu cenu za fizička lica kako bi i naši sugrađani mogli da zatraže ovakvu vrstu usluge", rekao je Miroslav Đokić, većnik komunalne delatnosti Niš.

"Uglavnom imamo prijave inspekcije, na primer da komšija prijavi komšiju da je drvo sklono padu, da može možda da ugrozi njegovu imovinu, posle toga mi možemo čak i po nalogu inspekcije da izađemo i jednostavno ispitamo to stablo, uklonimo sumnje između komšija da li nešto ugrožava nečiju imovinu i bezbednost ili ne, i posle toga ekipe naravno mogu i po važećem cenovniku da izađu i da uklanjaju isto takvo stabalo bez obzira da se nalazi na površini fizičkog lica", rekao je Đokić.

Ono što je najvažnije to je da nijedno stabalo ne sme biti uklonjeno ukoliko nije sklono padu, to se odnosi na javne površine, a u poslednje četiri godine u Nišu je posečeno 290 stabala, a zasađeno je šest hiljada novih. Ozelenjavanje i jeste jedan od prioriteta grada Niša.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: