Društvo 0

14.04.2024.

18:51

Spojena dva bulevara u Nišu: Evo kada se saobraćajnica otvara za saobraćaj

Bulevar Gorana Ostojića spojio se sa Bulevarom heroja sa Košara.

Izvor: Gradski portal 018

Spojena dva bulevara u Nišu: Evo kada se saobraćajnica otvara za saobraćaj
Kidney Stone/Shutterstock.com

Podeli:

Da je trasa probijena rekao je na gradskom veću, većnik Nenad Stanković. On je najavio da će, iako nije završena kompletna izgradnja novog bulevara, uskoro biti puštena za saobraćaj jedna traka, kako bi građani osetili benifit nove saobraćajnice, prenosi Gradski portal 018.

"Radimo u punom profilu sa bočnim saobraćanicama, biciklističkim stazama, ostaje samo da vidimo kako da na najracionalniji način pustimo u saobraćaj jednu traku, u kojoj bi se vozila kretala dvosmerno, kako bi se videli benefiti tog rada. Ukoliko bismo pustili u punom profilu saobraćaj, a još uvek ima radova bio bi oštećen asfalt, a to nam nije cilj. Zato moramo da razmotrimo najbolju mogućnost kako da uz što manje problema i oštećenja pustimo u saobraćaj makar jednu traku", naglasio je Stanković.

V.d. direktora Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša podsetio je da je ovo prva saobraćajnica koja je rađena u Nišu, a da su instalacije izvedene bočno, tako da neće biti kopanja po asfaltu zbog radova na vodovodnoj ili kanalizacionoj mreži ili zbog drugih problema koji se jave tokom vremena.

"Instalacije će se nalaziti bočno sa leve i desne strane ulice, što u zelenilu, što u sekundarnim saobraćajnicama", objasnio je Grmuša.

Za izgradnju novog Bulevara grad je izdvojio više od 500 miliona dinara iz sopstvenog budžeta. Uz novi bulevar, planira se i izgradnja servisne saobraćajnice, kao i infrastrukturni radovi u zelenom pojasu.

Kako je ranije najavljeno, spajanje dve gradske opštine predstavlja važan korak ka poboljšanju infrastrukture grada Niša, ali i novih poslovnih i stambenih mogućnosti, kao i unapređenju kvaliteta života građana.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: