Društvo 0

09.04.2024.

10:19

Asfaltiraju se sve ulice u ovom niškom naselju: Evo kada počinju radovi

Čelnici grada Niša obišli su ponovo naselje Milka Protić nakon nešto više od godinu dana.

Izvor: Gradski portal 018

Asfaltiraju se sve ulice u ovom niškom naselju: Evo kada počinju radovi
Shutterstock/Andrewshots

Podeli:

Od tog perioda je završena kanalizacija, a pri današnjem obilasku najavljeno je asfaltiranje svih ulica i uređenje zelenila, prenosi Gradski portal 018.

Pored asfalta, građanima nedostaje uređenje sportskog centra, i prodavnica, ali i redovno uređenje međublokovskog prostora.

"Nedostaje nam neka trgovina, nemamo nijednu u naselju. Nedostaje nam redovno blokovsko uređenje, uređuje se jednom ili dvaput godišnje pa sve zaraste. Sada smo se dogovorili za asfaltiranje svih ulica u naselju i uređenje sportskog centra", rekao je meštanin Jovica Mitrović.

Radovi bi trebalo da počnu već ove nedelje. Izvađena kocka iz podloge nekih ulica, naći će svoje mesto na drugoj lokaciji.

"Već krajem nedelje ćemo našu operativu preseliti ovde u ovaj deo naselja. To je dogovor bio sa našim sugrađanima i potreba da se putna mreža u ovom naselju rekonstruiše. Dobar deo ulica je pod kockom, tu kocku ćemo iskoristiti u uređenje Beogradske kapije i ulice Đuke Dinić", naveo je Zoran Prokić, v. d. direktor Direkcije za izgradnju.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je poručila da je misija grada da svako naselje ima kanalizaciju, vodu i asfalt.

"Ovo lepo naselje će uskoro dobiti zelenilo, asfaltirane ulice, kanalizaciju smo posle mnogo vremena završili, na koju su se ljudi žalili još kad je karavan ovde prvi put bio. Nastavljamo sa misijom i vizijom da svako naselje mora da ima osnovne uslove za život – kanalizaciju, vodu, asfalt", poručila je ona.

Naselje ima između 600 i 700 stanovnika, a formirano je tokom 1950-ih godina.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Upućen važan apel svim Beograđanima

Javno-komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" uputilo je apel svim građanima, s obzirom na to da se nalazimo u periodu sa izuzetno visokom dnevnom temperaturom vazduha, da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda.

8:14

12.7.2024.

18 h

Podeli: