Uskoro otvaranje dugoočekivane zelene pijace: Do aprila gotov i vrtić

Na području Opštine Pantelej uskoro će biti otvorena zelena pijaca na kojoj se trenutno postavljaju paneli na tezgama, dok su lokali gotovi.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2024.

17:59

Uskoro otvaranje dugoočekivane zelene pijace: Do aprila gotov i vrtić
Foto: Shutterstock/MorphoBio

Do aprila će biti završena i izgradnja vrtića u Studeničkoj ulici, kaže predsednica ove opštine Nataša Stanković, prenosi TV Zona plus.

Najavljuje da se priprema i dokumentacija za novu parkovsku površinu od gotovo tri hektara iznad Bulevara svetog Pantelejmona koji se, pored mnogobrojnih ulica, takođe uređuje.

Niški Pantelej se ubrzano širi, a prema statističkim podacima na prvom je mestu među niškim opštinama po prirodnom priraštaju. Građani su zadovoljni kako se naselje širi.

"Imamo sve i mislim da je ovaj kraj Niša jedna od najlepših", kaže jedna Nišlijka.

Nadležni su najavili da će uskoro obnoviti parkovsku površinu u Ulici Koče Kapetana.

"Što se tiče parkova i mobilijara, u ovoj ulici planiramo park u kojem ćemo obnoviti, novim stazama, ozeleniti, dodamo mobilijar i još neke sadržaje, jer ovaj prostor posećuje veliki broj dece i starijih ljudi", kaže predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

U planu je da na Bulevaru Svetog Pantelejmona, gde se trenutno uređuje i kružni tok, počne izgradnja novog parka od gotovo tri hektara, a u njemu i crkva. Gradiće se i novi vrtić za koji je, kako je ranije najavljeno, zainteresovan da ga finansira Klub privrednika.

Zelena pijaca će uskoro početi da radi. Svi lokali su gotovo završeni, a trenutno se, umesto lima, postavljaju paneli na tezgama. Nadomak tog prostora, prema novim stambenim zgradama gradi se prodavnica "Lidl". Vrtić za 120 mališana u Studeničkoj ulici koji je počeo da se gradi maja prošle godine uskoro će biti završen, dodaje Stankovićeva.

"Vrtić je pri kraju. Kako sam dobila informaciju iz Direkcije za izgradnju negde početkom aprila meseca bi trebalo da taj vrtić bude završen, verovatno i otvoren. Pijaca se takođe završava na Bulevaru Svetog Pantelejmona i mi imamo sada situaciju gde očekujemo završetak radova na samom Bulevaru i spajanje sa Bulevarom heroja sa Košara".

Što se asflatiranja ulica u ovoj sezoni tiče, građevinske dozvole su izdate za ulicu Mije Aleksića, kao i za nastavak radova u Lapovačkoj i Staroplaninskoj na Viniku. Ulica ruža, kao i Ulica lipa i deo Borivoja Stevanovića u naselju Čalije su takođe u ovogodišnjem planu za obnovu, zatim Gospodska i druge saobraćajnice iznad Gornjomatejevačke ulice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: