Ugovore o dobrovoljnom služenju vojnog roka potpisalo 40 momaka i devojaka iz Niša

U Domu Vojske Srbije u Nišu, organizovan je svečani ispraćaj kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire u martovskom upitnom roku. Tom prilikom 40 kandidata, među kojima je i osam devojaka, potpisalo je ugovore.

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

10:15

Ugovore o dobrovoljnom služenju vojnog roka potpisalo 40 momaka i devojaka iz Niša
Foto: Grad Niš

Svečanosti je prisustvovala zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović koja je kandidatima čestititala na odvažnosti, hrabrosti i spremnosti da odgovore na poziv Vojske Srbije i svoje otadžbine, navodi se na sajtu Grada.

Pozdravio ih je i potpukovnik Branislav Stojanović, načelnik Regrutnog Centra Ministarstva odbrane Niš. Potpukovnik Stojanović je istako da su ovi mladi ljudi dosledni naslednici predaka i time se svi ponose. Ovim gestom su pokazali koliko su odani i koliko vole Srbiju.

Šestomesečni vojni rok dobrovoljno će služiti mladići i devojke koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina. Osnovni motiv za prijavu bio je ljubav prema otadžbini.

U jugoistočnoj Srbiji za dobrovoljno služenje vojnog roka prijavilo se 277 mladih od toga 48 devojaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: