Hronika 0

13.04.2024.

18:31

Uhapšena žena u Leskovcu: Zloupotrebila službeni položaj, pa otišla na odmor

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP uhapsili su G.S. (63) zbog sumnje da je izvršila zloupotrebu službenog položaja.

Izvor: Tanjug

Uhapšena žena u Leskovcu: Zloupotrebila službeni položaj, pa otišla na odmor
Zoka74/Shutterstock

Podeli:

Sumnja se da je uhapšena izvršila zloupotrebu službenog položaja na taj način što je kao odgovorno lice doma za odrasle i starije u Leskovcu, od 2017. do marta ove godine jednoj turističkoj agenciji iz Beograda odobrila plaćanje u iznosu od 213.433 dinara sa računa te ustanove, a što je potom, kako se sumnja, iskoristila za sopstveni odmor.

Takođe, ona se sumnjiči da je za svoje potrebe naručila ugradni nameštaj i platila ga sa računa ustanove dobavljaču u iznosu od 195.984 dinara, kao i da je nakon zaključenih ugovora o korišćenju usluga jednog mobilnog operatera, preuzela veći broj SIM kartica i mobilnih telefona, pa  je osam mobilnih telefona i osam kartica, kako se sumnja, poklonila prijateljima, dok su računi i rate za telefone u iznosu od 916.338 dinara plaćani sa računa ustanove, saopštio je MUP.

G. S. se sumnjiči se i da je uprkos određenom limitu za potrošnju na službenim brojevima telefona, sa računa ustanove plaćala prekoračenja na šest službenih kartica, i na taj način oštetila dom za odrasle za 220.501 dinar.

Na ovaj način, G. S. je, kako se sumnja, oštetila navedenu ustanovu za ukupno 1.546.257 dinara, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: