Leskovac: Napreduju radovi na stadionu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je radove na izgradnji novog gradskog stadiona. Realizacija projekta je u toku.

Izvor: Info Centar Juga

Sreda, 25.08.2021.

13:11

Leskovac: Napreduju radovi na stadionu
Ilustracija: Depositphotos, Krivosheevv

Radovi na rušenju starih tribina su završeni, kao i pripreme, i počelo je izvođenje građevinskih radova na novom stadionu gde se trenutno nalazi veliki broj mašina i radnika, kao i dva krana. Rok za završetak radova je februar 2023. godine, prenosi Info Centar Juga.

Stadion koji se gradi u Leskovcu vrednosti je skoro 2,5 milijardi dinara, koji će obezbediti Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Reč je o modernom stadionu kapaciteta 8.136 mesta. Predviđena visina objekta stadiona je 16,3 metra, visina stubova reflektora 32 metra, dimenzije fudbalskog terena 105x68 metra, ukupno teren sa okolinom 121x85 metara, teren ima drenažu i mogućnost grejanja.

U prvoj fazi predviđene su tri funkcionalne celine: prva se odnosi na kompleks stadiona sa parkingom, druga na izgradnju sportskog objekta uslužnog karaktera severno od objekta stadiona i treća, na izgradnju sportskog objekta administrativnih, edukativnih i pratećih sadržaja sa istočne strane stadiona.

Za stadion postoji i projekat ozelenjavanja čiji je cilj ekološko i estetsko unapređenje prostora, sa željom da se formiranjem zasada na slobodnim površinama upotpuni vizuelni doživljaj kompleksa (crveni javor, jela, tisa).

Krovna konstrukcija kompletno pokriva sve tribine stadiona.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta. Stadion može da služi za pripremu reprezentacije, ekipa, jer će pored terena imati i dodatnu salu za pripremu igrača. S obzirom na to da će ispuniti standard UEFA, može da služi i za igru mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: