Društvo 0

16.03.2024.

18:54

Raspisan javni poziv za omladinske kartice u Leskovcu – evo do kada traju prijave

Juče je u sali Gradskog veća održana konferencija povodom raspisivanja javnog poziva za mlade od 18-30 godina za ostvarivanje prava na omladinsku karticu.

Izvor: B92.net

Raspisan javni poziv za omladinske kartice u Leskovcu – evo do kada traju prijave
SFIO CRACHO/Shutterstock

Podeli:

Poziv se upućuje svim mladim punoletnim građanima uzrasta od 18 do 30 godina života sa prebivalištem na teritoriji grada Leskovca, koji su državljani RS. Prijave su otvorene od 15.03. i traju do 30.04.2024. godine, saopštava Grad Leskovac.

Javne ustanove u oblasti kulture i sporta su svojim unutrašnjim aktima regulisale vrste konkretnih usluga koje podležu korišćenju od strane korisnika usluga sa posebnim pogodnostima.

Stefan Kitanović, poslanik u Narodnoj skupštini i Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade, govorili su na pomenutoj konferenciji za medija, i tada je istaknuto:

"Raspisivanjem javnog poziva na korak smo do izdavanja omladinske kartice. Mi smo prva lokalna samouprava koja je inicirala i sprovela u delo jednu takvu ideju za sve mlade osobe. Pre dve godine smo predstavili ideju omladinske kartice i raspisali javni poziv. Od tada, da je ideja prepoznata kao kvalitetna govori činjenica da su usledili pozivi brojnih lokalnih samouprava koje su takođe izrazile želju da mladima omoguće omladinsku karticu. Nama je drago da je ideja prepoznata kao kvalitetna".

Celokupna procedura prati Pravilnik o načinu korišćenja usluga sa posebnim pogodnostima ustanova kultura i sporta od strane omladine na teritoriji grada Leskovca koji je usklađen sa Zakonom o Mladima, kao i Strategijom za unapređenje položaja mladih grada Leskovca 2021-2025. godina.

Cilj celokupne ideje jeste da mladi znaju da je grad uvek tu za njih, kao i motivisanje mladih sugrađana da se što više uključuju u kulturna i sportska dešavanja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: