"Roštiljijada je jedna od najvećih privredno-turističkih manifestacija u Evropi"

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić ocenila je da je Roštiljijada u Leskovcu jedna od najvećih privredno-turističkih manifestacija u Evropi.

Izvor: B92

Nedelja, 29.08.2021.

10:00

Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Matićeva je, tokom posete 31. Roštiljijadi navela da se zbog te manifestacije Leskovac na turističkoj karti Srbije prepoznaje po specijalitetima sa roštilja, saopštilo je njeno ministarstvo.

"Ovo umnogome doprinosi porastu imidža Leskovca kao velikog centra juga Srbije, imajući u vidu da manifestaciju godišnje poseti blizu pola miliona posetilaca", rekla je ona.

Dodala je da je Leskovac grad duge i bogate istorije, sa mnogim prirodnim lepotama u okolini. Podsetila je da je blizu planina Kukavica, koju mnogi smatraju i vazdušnom banjom, Grdelička klisura, Strogi rezervat prirode "Zeleniče" i ostaci tvrđave iz 15. veka, Skobaljić grad. Prema njenim rečima, tu je i jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Srbiji, Caričin grad, koji privlači veliku pažnju turista.

Matićeva je istakla da je resorno ministarstvo u periodu 2015-2021. za projekte razvoja turizma u Leskovcu ukupno opredelilo 34.500.000 dinara, od čega je 19.500.000 dinara za manifestaciju Roštiljijada. Ona je rekla da je u 2021. Ministarstvo odobrilo 10.000.000 dinara za sanaciju omladinskog naselja na Vlasinskom jezeru.

Navela je da će time biti obezbeđeni uslovi za odmor, rekreaciju i edukaciju, kao i unapređenje i osavremenjivanje smeštajnih kapaciteta. Prema njenim rečima, to će doprineti stvaranju "opšteg pozitivnog imidža Vlasine" kao konkurentne destinacije i stvaranju "turističkog proizvoda Vlasinskog jezera".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: