Društvo 0

07.04.2024.

11:57

Nastavlja se ciklus besplatnih preventivnih pregleda

Nastavlja se ciklus besplatnih preventivnih pregleda u organizaciji Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja.

Izvor: RTK

Nastavlja se ciklus besplatnih preventivnih pregleda
Shutterstock/Pressmaster

Podeli:

Dom zdravlja u Kruševcu, danas, 7. aprila u Dijagnostičkom centru od 8 do 16 sati organizovaće ovu akciju.

Na prvom spratu u službi Laboratorijske dijagnostike sugrađani mogu proveriti šečer u krvi i lipidni status-odnosno vrednosti holesterola i triglicerida, a na četvrom spratu da odrade lekarske preglede,  EKG i provere vrednosti krvnog pritiska.

Povodom Svetskog dana zdravlja Dom zdravlja, Polivalentna služba i Zavod za javno zdravlje organizuju akcije na dve lokacije i to u ponedeljak od 11 do 13 sati na Bagdali proveru krvog pritiska i glikemije u krvi, uz vežbanje sa fitnes instrukturima, apotom od 13 do 14 u osnovnoj školi Dragomir Marković biće organizovan turnir u košarci, u okviru kojeg će se takođe zainteresovanima meriti krvni pritisak, pre i posle sportskih aktivnosti, istakla je dorektorka Doma zdravlja Kruševac doktorka Marina Kostić i pozvala sugrađane da se odazovu preventivnim pregledima i promotivnim akcijama.

0 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: