Društvo 3

04.04.2024.

16:56

Nastavlja se uređenje starog aerodroma u Kruševcu: U planu novi sadržaji

Kruševac i u ovoj godini nastavlja sa realizacijom projekta parternog uređenja prostora oko stadiona "Jedinstvo", na lokaciji starog aerodroma.

Izvor: RTK

Nastavlja se uređenje starog aerodroma u Kruševcu: U planu novi sadržaji
TinnitusDoll/Shutterstock

Podeli:

Poslednjih godina lokacija starog aerodroma u Kruševcu poprima sve više izgled modernog dela grada, budućeg Centra 3. Na prostoru sportskog kompleksa oko stadiona Jedinstvo nastavlja se sa projektom parternog uređenja, prenosi RTK.

Prošle godine je na ovom prostoru izgrađen skejt park, postavljene klupe za odmor, urađena je teretana na otvorenom, a u planu su i novi sadržaji.

"Jedan od tih sadržaja je i veliko igralište za decu, kao i sportski tereni za male sportove. Projekat podrazumeva i malu fontanu, jezerce, drvorede. Očekuje nas i izgradnja velikog parkinga, nacionalne hale "Lazar". Očekujemo investicionu godinu kada je reč o Kruševcu", kaže zamenica gradonačelnika Snežana Radojković.

Dodala je da će prostori koji su bili devastirani i neuređeni biti privedeni nameni, a služiće za boravak, provođenje slobodnog vremena, rekreaciju i uživanje u prirodi.

Podsetimo, Planu detaljne regulacije (PDR) Stari Aerodrom bio je na javnom uvidu u aprilu 2022. godine, a predvideo je stambene zgrade, sportski kompleks, komercijalne sadržaje i drugo na ovom prostoru.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: