Društvo 0

01.04.2024.

11:14

Otvoren prvi pet park u Kragujevcu VIDEO

U Kragujevcu je otvoreno prvo igralište za pse.

Izvor: B92.net/TV Prva

Otvoren prvi pet park u Kragujevcu VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Lepo vreme proteklog vikenda i bili su puni svi parkovi, pa i ovaj prvi park za pse, kućne ljubimce.

"Za njega je ovo prelepo, da vam kažem, a i za mene, iskreno. Ima dosta pasa koji dolaze ovde, i lepo se druže. Još ne znaju da koriste ove sprave, ali lepo se druže. Prosto trudimo se i mi kao vlasnici da malo uživamo, da budemo opušteni, da se družimo", rekla je Kragujevčanka.

Prvi park za kućne ljubimce nalazi se u centru grada, iza zgrade Grada, i prvi je od tri koliko će ih biti u Kragujevcu.

Sledeći će biti podignut u Velikom parku, a treći negde u centru grada. Nadležni kažu da je to koncept zelenih oaza.

"Cilj je da olakšamo funkcionisanje vlasnika pasa, da oni u okviru ograđenog prostora mogu svoje pse da puste, da se istrče, da se igraju, bez bojaznosti, bez straha da će ih kome smetati. Takođe u okviru tog prostora će se družiti građani sličnog ili istog interesovanja, tako da ćemo doprineti i unapređenju socijalnog razvoja", rekla je Maja Angelovski, član GV Kragujevca.

"Cilj je i da vodimo više računa o higijeni u skladu sa odlukom o održavanju života na teritoriji grada Kragujevca. Imala sam priliku da pričam sa generalnim direktorom preduzeća nadležnog za održavanje higijene na teritoriji grada Kragujevca. Mislim da ćemo biti jedna od prvih lokalnih samouprava koja će u narednom periodu postaviti posude sa higijenskim kesicama za pse ispred pet parkova, kao i na nekim drugim lokacijama. Na taj način podižemo svest, podižemo kulturu kod građana, a opet, da kažem, vodićemo više računa u skladu sa pomenutom odlukom", rekla je Angelovski.

"Cilj nam je i da izađemo u susret građanima koji se plaše pasa kada dođe do tog nepropisnog šetanja. Ovo je prvi pet park u okviru ograđenog prostora koji zauzima površinu od jednog ara. Postavili smo sprave za pse, postavili smo klupice za građane, postavili smo kante za otpatke i postavili smo, naravno, informativnu tablu sa pravilima ponašanja. Negde nam je i u planu da ovaj prostor još malo ozelenimo tako što ćemo posaditi još drveća i u narednom periodu planuje se postavljanje solarnih rasveta", zaključila je Angelovski.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: