Društvo 0

28.03.2024.

12:47

Apel neodgovornim vozačima: Ne na njihovo mesto! VIDEO

Kragujevac kao većina naših gradova ima problem sa nedostatkom parking prostora, a osobe sa inaliditetom suočavaju se sa problemom da mesta predviđena za njih uzurpiraju neodgovorni vozači.

Izvor: B92.net/TV Prva

Apel neodgovornim vozačima: Ne na njihovo mesto! VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

Stoga je Forum mladih sa invaliditetom u Kragujevcu rešio da nešto promeni.

Forum Mladih sa invaliditetom osmislio je akciju simbolično nazvanu U centru Kragujevca, na trgu kod Krsta, postavljen je panel sa fotografijama onih bahatih vozača koji se parkiraju upravo na njihova mesta.

Želeli su da ih postide i da budu primer kako ne treba.

"Broj parking vozila, tj. vozača koji parkiraju svoje automobile na mesta koja su specijalno obeležena za osobe sa invaliditetom i javnog su karaktera, jednostavno nije baš urodila plodom u onaj meri koju smo mi mislili da hoće", navode iz Foruma.

"Na ovom panelu pored mene vidite fotografije nesavesno parkiranih vozila, vozača koji su ih tu ostavili samo na pet ili deset minuta, ne misleći o tome da osobe sa invaliditetom ne mogu da se parkiraju tu kad je kiša, kad je sneg i da im to otežava život, otežava im kretanje i jednostavno im ne dozvoljava da završavaju svoje obaveze i da žive svojim životom na ravnopravnim osnovama sa njima", dodali su.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: Prva tv

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: