Društvo 1

04.06.2024.

11:09

Kragujevčani oduševljeni najvećim skejt parkom u Srbiji VIDEO

Najveći betonski skejt park u Srbiji nalazi se u Kragujevcu.

Izvor: B92.net/TV Prva

Kragujevčani oduševljeni najvećim skejt parkom u Srbiji VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Veliko interesovanje je Kragujevčana za ovaj skejt park, a Grad je u njega uložio 8,3 miliona, a nalazi se na 826 metara kvadratnih.

"Ovaj skejt park predstavlja sve ono čemu naš grad stremi. Stremi da budemo grad sporta, stremi omladini da se bavi sportom, da ih pobedimo u ovoj utakmici sa tehnologijom. Želimo da ovakvim skejt parkom pružimo primer možda i drugim opštinama, gradovima kojim smerom trebamo svi da se krećemo", rekao je Predrag Stevović, član gradskog veća za sport.

"Želimo na ovaj način da pokažemo da ovakav skejt park i ovaka infrastruktura nije ona samo sportski objekat pa ni promocija nove sportske discipline na Olimpijskim igrama, nego je ovo ima i socijalnu komponentu. Treba da znate da vikendima ovde se organizuju razni izleti Kragujevčana. Ovde imate mnogo dece, imate konstantno prisutno omladinu koja koristi kapacitete skejt parka", dodao je.

Imao sam čak i decu koja se traže da imaju poseban skejt park samo za njih, što uopšte nije jednostavan zadatak, s obzirom da veliki broj i starije omladine ovde trenira, priprema se sutra da možda i on bude jedan od tih amaterskih sportista koji će biti i prezentovati grad Kragujevca na nekim Olimpijskim igrama", zaključio je Stevović.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva tv

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Upućen važan apel svim Beograđanima

Javno-komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" uputilo je apel svim građanima, s obzirom na to da se nalazimo u periodu sa izuzetno visokom dnevnom temperaturom vazduha, da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda.

8:14

12.7.2024.

20 h

Podeli: