Kultura 0

20.03.2024.

10:12

Sve je već rasprodato: Počinje 50. pozorišni festival "Dani komedije" u Jagodini VIDEO

U Jagodini večeras počinje jubilarni 50. pozorišni festival Dani komedije.

Izvor: B92.net/TV Prva

Sve je već rasprodato: Počinje 50. pozorišni festival "Dani komedije" u Jagodini VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Sve je spremno za početak jedne od najvećih manifestacija iz oblasti kulture u našoj zemlji. Karte za 50. jubilarni festival Dani komedije gotovo da su rasprodate, što i ne treba da čudi, zato što za festival svake godine vlada veliko interesovanje.

"Ove godine za jubilarni 50. festival očekuje nas vrlo raznovrstan i nadasve interesantan takmičarski repertoar, naime počevši od predstave "Razvojni put" Bore Šnajdera koju izvodi Jugoslovensko dramsko pozorište, preko predstave "Vanja, Sonja, Maša i ostalih" Ateljea 212. Takođe imamo i presedan ove godine, a to je monodrama Minje Peković, do sada se nije monodrama nalazila na takmičarskom repertoaru našeg festivala", rekla je Marija Milićević, iz Kulturnog centra Jagodina.

"Imamo predstavu "Ljubinko i Desanka" Narodnog pozorišta Zrenjanin, zatim "Bilo jednom na Brijunima" u režiji Kokana Mladenovića, takođe gledaćemo i "Radovana Trećeg" u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i nadam se da nećemo preterivati u poređenju sa majstorskim Zoranom Radmilovićem i nekadašnjom glumačkom ekipom, a takođe ćemo gledati i novu verziju "Ćelave pevačice" u izvođenju Centra za kulturu Tivat, a po režiji Jagoša Markovića, što će nam zaista biti velika čast", navela je Milićević.

Kako navodi, pored takmičarskog programa posetioci će uživati u brojnim pratećim aktivnostima.

"Najpre uoči ceremonije svečanog otvaranja festivala, imaćemo otvaranje izložbe "Dani komedije počeci i trajanje", kao i promociju monografije pola veka borbe za smeh, biće i drugih promocija. Ono što je takođe važno je da ćemo na Fakultetu pedagoških nauka imati predavanje pod nazivom Priroda smeha, a predavač će biti naš slavni dramski pisac Nebojša Romčević", zaključila je Milićević.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: prva tv

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: