Hronika 3

22.04.2024.

11:53

Sramotna slika iz Čačka: Nemarni pojedinci prave divlje deponije u najlepšem delu grada FOTO

Bahati pojedinici i dalje ne odustaju, pa od jednog od najlepših delova grada prave divlju deponiju na koju bacaju leševe uginulih životinja.

Izvor: RINA

Sramotna slika iz Čačka: Nemarni pojedinci prave divlje deponije u najlepšem delu grada FOTO
RINA

Podeli:

Na svega par stotina metara od spomen-kompleksa Tanasko Rajić i crkve Svetog Cara Lazara na Ljubiću kod Čačka, kao pečurke nikle su divlje deponije koje se protežu na nekoliko lokacija, a sa koji se širi nesnosan smrad uginulih životinja i ostalih otpadaka.

RINA

"Vidmo da su prikolicama doterani ostaci građevinskog materijala, uginuli životinjski leševi, kojima se vide iznutrice, ali i ostali otpad. Sve to se nagomilava na lokacima izmedju dva groblja, na kojima ima mnogo ljudi naročito sad uoči Zadušnica", kaže Ratko Nidžović za agenciju RINA, koji svakodnevno prolazi ovim putem.

Meštani čačanskog naselja Ljubić su u višegodnjoj su borbi sa uklanjanjem divljih deponija, jer nesavesni gradjani čak iz centra grada dolaze i upravo na ovom mestu istovaraju sve i svašta.

RINA

"Na našu inicijativu postavljeni su kontejneri i reciklažni platoi, koji normalnim ljudima služe za odlaganje smeća. Međutim, zbog onih koji se bahate praveći divlje deponije, postavljene su i video klopke koje hvataju građane koji se ogluše o obaveštenja o odlaganju smeća", dodaju ogorčeni meštani Ljubića.

Oni se nadaju da će foto klopke pomoći u otkrivanju vinovnika koji ruže njihov kraj i šalju poražavajuće slike jednog od najlepših delova grada.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: