Ekonomija 3

20.04.2024.

11:05

Ovo je dika i ponos: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova

Stanovnici opštine Gornji Milanovac za sedam dana dobiće zatvoreni bazen i to će biti jedna od najvećih investicija realizovanih iz lokalnog budžeta, jer je vrednost radova preko pet miliona evra.

Izvor: RINA

Ovo je dika i ponos: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova
RINA

Podeli:

"Prvo što je planirano je da sva deca koja pohađaju osnovnu i srednju školu imaju obavezan čas fizičkog vaspitanja na bazenu. Kompletan sadržaj koji će bazen imati između ostalog činiće velnes i spa centar kao i restoran koji će moći da koriste svi građani ove opštine", rekao je ranije za agenciju RINA predsednik ove opštine Dejan Kovačević.

"Za sedam dana, tačnije 27.aprila zatvoren bazen u Gornjem Milanovcu otvoriće vrata za sve posetioce, pre svega za stanovnike ovog grada. Bazen je već zagrejan, hlorisan, svi sistemi su ispitani i rade, a Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj ubrzano radi na dobijanju upotrebne dozvole, tako da ćemo svu potrebnu dokumentaciju imati i 27.aprila zatvoreni bazen predati na upravljanje SRC „Gornji Milanovac”, a građanima na upotrebu", istakao je Kovačević nakon jučerašneg skupštinskog zasedanja.

Finansijska isplativost zatvorenog bazena jeste neizvesna, ali imajući u vidu da je zavoren bazen napravljen prevashodno zbog dece, kako bi sva milanovačka deca osnovnog i srednjoškolskog uzrasta imala obavezan čas plivanja u okviru fizičkog vaspitanja na bazenu, sasvim je opravdano da se delom finansira iz budžeta opštine.

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: