Servisne informacije 3

27.05.2024.

8:05

Beograđani, obratite pažnju: Na ovim lokacijama sprovodi se najobimnija akcija do sada

Jednu od najopsežnijih akcija suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda danas će sprovesti Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" Beograd.

Izvor: Tanjug

Beograđani, obratite pažnju: Na ovim lokacijama sprovodi se najobimnija akcija do sada
Tricky_Shark/Shutterstock

Podeli:

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od 10 do 14 časova i obuhvatiće sledeće javne zelene površine: Košutnjak i Pionirski grad, Adu Ciganliju, park Banovo brdo, park Bele vode, Lipovačku šumu, Miljakovačku šumu, Skojevsko naselje, Filmski grad, Hajd park, Topčider, Zvezdarsku šumu i Mirijevski venac, Blokove 45-70, Galovicu, izletničke površine na Avali i SP "Jajinci", Banjicu, Stepin gaj, Šumice, SC "Surčin", Bojčinsku šumu, Barajevo, Kalemegdan, Makišku stranu Ade i koloniju Kosmaj, Sopot, Trešnju, Šuplju stenu, Lazarevac i Očage, saopštila je "Gradska čistoća".

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova.

Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova, navodi se u  saopštenju.

U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine, upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.  

Gradska čistoća apeluje na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad kao i pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: