Beograd gradi punom parom: Za nekoliko godina urađeno 20 kilometara novih saobraćajnica

U poslednjih nekoliko godina u Beogradu je izgrađeno oko 20 kilometara novih saobraćajnica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.03.2024.

18:34

Beograd gradi punom parom: Za nekoliko godina urađeno 20 kilometara novih saobraćajnica
Foto: Shutterstock/wabeno

Zemun, Lazarevac, Novi Beograd samo su neke od opština koje su dobile nove ulice i putnu infrastrukturu. Nove saobraćajnice u Beogradu grade se obično na inicijativu nadležnih, a ove projekte sprovodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju, navode Novosti.

U prestoničkim opštinama sada ima 20 novih ulica. Neki od projekata koji su urađeni su Železnička ulica u Lazarevcu, saobraćajnica za fabriku vakcina u Zemunu, Studentska ulica na Novom Beogradu i pružni prelaz u Batajnici.

"Ovi projekti podrazumevaju i izgradnju prateće infrastrukture, a to je vodovod, kanalizacija, elektroinstalacije, javna rasveta", rekli su za "Novosti" u Direkciji.

"Mi ovakve projekte radimo prema godišnjem programu uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, koji usvaja Skupština grada Beograda. Planovi nastaju na osnovu sagledavanja potreba u razvoju Beograda, inicijativa Grada i gradskih sekretarijata, opština i javno-komunalnih preduzeća".

Završen je i produžetak Bulevara Zorana Đinđića, izgrađen je kružni tok koji spaja Bulevar i Ulicu Vladimira Popovića. Ova deonica sređena je u dužini od 500 metara. Ideja je da ovaj projekat rastereti novobeogradske saobraćajnice. U Jakovu je pre par meseci završena i petlja na auto-putu, a ovaj "priključak" izgrađen je kako bi stanovnicima Donjeg Srema olakšao izlazak na auto-put "Miloš Veliki". Centar Surčina sada je rasterećen od tranzitnog saobraćaja, ali i građani brže stižu do centra grada.

Tokom 2022. godine urađena je deonica od 200 metara Studentske ulice, između Bulevara Zorana Đinđića i Arsenija Čarnojevića. Ovaj produžetak izgrađen je kako bi pojednostavio izlazak na auto-put i tako olakšao vožnju žiteljima ovog dela prestonice. U Lazarevcu je urađena Železnička ulica u dužini od skoro kilometar i po, a ona izlazi na Ibarsku magistralu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: