Politika 0

24.06.2024.

9:17

Nikodijević: Neće biti iznenađenja kada je reč o izboru gradonačelnika Beograda

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da "neće biti iznenađenja kada je reč o izboru gradonačelnika" koji će se birati danas na sednici gradske skupštine i dodao da će sledeće nedelje biti donet budžet grada.

Izvor: Beta

Nikodijević: Neće biti iznenađenja kada je reč o izboru gradonačelnika Beograda
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Podeli:

Nikodijević je gostujući na Prvoj televiziji rekao da očekuje burnu sednici na kojoj će svi odbornici "želeti nešto da kažu".

"Sednica će verovatno biti burna. Uvek je tako kad se bira gradonačelnik. Ja insistiram da se zna red. Ne volim da dajem opomene i kažnjavam odbornika, ali ne može mnogo da se luta od dnevnog reda", rekao je Nikodijević.

On je ocenio da je dobro što će Beograd dobiti izvršne organe vlasti, jer privremeni organ treba da traje što kraće.

Najavio je da će sledeće nedelje zakazati sednicu na kojoj će se raspravljati o budžetu Beograda.

Kazao je da mu je žao što neki opozicioni odbornici neće učestvovati u radu gradske skupštine i pozvao ih je da se "vrate u institucije".

Nikodijević je zakazao za danas, 24. jun, u 10 sati, drugu sednicu Skupštine grada u novom sazivu.

Pred odbornicima na dnevnom redu biće izbor gradonačelnika Beograda i zamenika gradonačelnika, preneo je gradski sajt Beoinfo.

Kandidat za gradonačelnika liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra", okupljenoj oko Srpske napredne stranke, koja je osvojila najviše mandata, bio je Aleksandar Šapić, koji je bio gradonačelnik i u prethodnom mandatu od 2022. godine.

Odbornici Skupštine grada u petak su verifikovali mandate kandidatima za odbornike pet lista koje su prešle cenzus, a odbornici liste "dr Savo Manojlović - I ja sam Beograd - Kreni-promeni" napustili su sednicu nakon verifikacije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Nove linije preko Pupinovog mosta

Uz autobusku liniju 85, preko Pupinovog mosta u planu je uvođenje još tri autobuske linije, čime bi se kompletna banatska strana Beograda povezala sa Bačkom ulicom u Zemunu.

21:16

17.7.2024.

1 d

Podeli: