Hronika 7

23.04.2024.

9:22

Preminuo beogradski kralj pljeskavica

Juče je u Beogradu preminuo 77-godišnji kralj pljeskavica Mile Ćulibrk, koji je deo života proveo u Ljubljani i bio usko vezan za košarku, tačnije Olimpiju.

Izvor: Telegraf.rs

Preminuo beogradski kralj pljeskavica
Shutterstock/ERIK Miheyeu

Podeli:

Mile je imao nadimak "Kralj Pljeskavica" jer je pravio najbolje pljeskavice u Beogradu. Kod njega su dolazili iz svih krajeva regiona kako bi pojeli dobru pljeskavicu.

U Ljubljanu je došao 1971. godine, vozom.

Najpre je radio u preduzeću Daj-Dam, zatim je čistio i prao sudove u Kolovratu, a potom je sleteo u Gostilnu Livada.

Igrao je fudbal za gostionicu u kafanskoj ligi u Kodeljevu, zatim je radio u restoranu Vis, da bi 1976. godine došao u Čad.

Od njega su 1984. pomoć tražili košarkaši Olimpije, koji su ispali iz prve lige.

"Hteli su da im sa poznanicima pomognem da se vrate u prvu ligu. Dao sam obraz za klub, potrošio sam novac, putovao o svom trošku", rekao je Čulibrk za Slovenske novice 2016. godine.

Olimpija se vratila u prvu ligu, a Ćulibrk je udružio snage sa bivšim košarkašem Olimpije Vinkom Jelovcem.

Najpre je dve i po godine vodio kultni ljubljanski lokal Pod košem, a onda je Vinka nagovorio da uloži ušteđevinu u košarkaški projekat u Osijeku.

Vilfan i Zdovac Kada se posle rata vratio u Sloveniju, izbrisan je. Proveo je dve godine života u Ljubljani izuzetno teško.

U pomoć su mu pritekla dva bivša košarkaška asa.

Peter Vilfan mu je doneo mnogo krpa da se toplo obuče, a Jure Zdovc mu je u vreme doručka dao 500 američkih dolara, pišu i Slovenske novine.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Poznata ulica dobija novi naziv

Ako niški odbornici na sednici Skupštine u utorak, 21. maja usvoje predlog, Jadranska ulica kod Tvrđave u Nišu poneće naziv ulica Heroja sa Paštrika.

8:16

19.5.2024.

1 d

Podeli: